TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1632
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 58 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Contact:

TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor seagull » 28 Jan 2018, 18:21

Ik heb een LG OLED 55C7V en die is Miracast/WiDi compatible.
De Win 10 Pro PC heeft de TV herkend en hij staat onder "Other devices" als LGOLED55C7V.
Op de LG is de Screen Share app actief, luistermodus is aan. Melding op scherm "U kunt het beeld van uw apparaat nu op uw LG-tv bekijken".
Als ik klik op "Connect to a wireless display" dan vindt hij alleen Bluetooth devices.
Hoe kan ik de LG als wireless display gebruiken?

Edit
Fing ziet 4 diensten:
- 1083 Anasoft License Manager
- 3000 User-level ppp daemon, or chilli!soft asp
- 3001 Nessus Security Scanner (http://www.nessus.org) Daemon or chili!soft asp
- 18181 Check Point OPSEC
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3534
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 344 keer

Re: TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor AnD » 29 Jan 2018, 07:30

Gisteren net hetzelfde geprobeerd, heb dezelfde tv (al verschillende maanden), gisterenavond wat aan het prullen.
Ik zie de tv helemaal niet op mijn computer. Het is op een desktop dat ik dat probeer en als ik het goed begrijp moet je wifi hebben in de pc ? Of moet je iets extra van hardware hebben of ergens aan voldoen ?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28267
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1861 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 349 keer

Re: TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor r2504 » 29 Jan 2018, 08:26

Staat zowel de wireless van je TV en PC/laptop aan ?

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3534
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 344 keer

Re: TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor AnD » 29 Jan 2018, 11:15

Bij mij zal dat dus het probleem zijn dat ik geen wifi heb op de desktop.

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor ditCh » 29 Jan 2018, 14:04

AnD schreef:Bij mij zal dat dus het probleem zijn dat ik geen wifi heb op de desktop.


Je hebt inderdaad wifi nodig (miracast werkt via WiFi direct). Een Google Chromecast kan je bv. ook gewoon op je bedraad netwerk vinden als die verbonden is via wifi (zelfde subnet uiteraard).
Instant human. Just add coffee.

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1632
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 58 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Contact:

Re: TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor seagull » 29 Jan 2018, 22:56

AnD schreef:Ik zie de tv helemaal niet op mijn computer.

Je moet hem wel zelf toevoegen:
-> Settings
-> Bluetooth & other devices
-> Add Bluetooth or other device
-> Bluetooth
-> LGOLED55C7V selecteren
-> Connecting. Enter this PIN XXXXX on the LGOLED55C7V and press Enter if needed.
Maar op TV kan ik nergens die code invoeren.
Is er iemand in gelukt?
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28267
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1861 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 349 keer

Re: TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor r2504 » 30 Jan 2018, 12:36

Waarom zou je die moeten toevoegen... Miracast/WiDi heeft helemaal niets te maken met Bluetooth ?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3450
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 285 keer

Re: TV gebruiken als wireless display (Miracast/WiDi)

Berichtdoor wied » 30 Jan 2018, 13:06

seagull schrijft: Maar op TV kan ik nergens die code invoeren...

op sony bravia gebeurt dit via de afstandsbediening! Menu/direct-wifi inschakelen/aan...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast