desktop 64GB RAM

jollito
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 16 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

desktop 64GB RAM

Berichtdoor jollito » 07 Dec 2017, 12:55

Hallo,
Ik ben op zoek naar een computer waar ik 64GB memory kan insteken.
Moet redelijk veel VMs draaien... voor de rest moet die niet veel hebben, 512GB schijf en dan 128 SSD voor OS.
Iemand een idee waar ik best kan beginnen zoeken?

Alvast bedankt!

J.

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 622
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor lanadekat » 07 Dec 2017, 14:10

Goedkoopste oplossing qua aankoopprijs is waarschijnlijk een oude server: Dell R710's zijn populair en kan je ook volledig als desktop gebruiken (je kan er wel geen krachtige GPU insteken zonder aanpassingen) MAAR dan moet je wel tegen een opstijgend vliegtuig kunnen naast je oren :angel:

Hoeveel mag het kosten voor u? Moet het moderne hardware zijn?
DDR4 zal waarschijnlijk veel te duur zijn. +- €670,00 alleen voor het geheugen.

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor diepvries » 07 Dec 2017, 14:35

Een Dell Aurora kan volgens mij tot 64GB geheugen hebben, ik gebruikte die vroeger ook om VM's op te draaien en was perfect systeem om daarnaast ook nog te gebruiken voor andere doeleinden. Maar als je echt veel VM's wil draaien kijk je misschien best gewoon naar een server?
:???: Telenet Basic Internet 50/5 + Telenet TV
:???: OVH VOIP + Gigaset C530IP
:???: iPhone (1) - Base business
:???: iPhone (2) - Scarlet Red

jollito
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 16 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor jollito » 07 Dec 2017, 14:45

lanadekat schreef:Goedkoopste oplossing qua aankoopprijs is waarschijnlijk een oude server: Dell R710's zijn populair en kan je ook volledig als desktop gebruiken (je kan er wel geen krachtige GPU insteken zonder aanpassingen) MAAR dan moet je wel tegen een opstijgend vliegtuig kunnen naast je oren :angel:

Hoeveel mag het kosten voor u? Moet het moderne hardware zijn?
DDR4 zal waarschijnlijk veel te duur zijn. +- €670,00 alleen voor het geheugen.



Nee een server is niet direct een optie, zeker door het lawaai :-)
Moet niet echt modern zijn. Had gedacht aan 700 euro, maar memory is idd heel duur tegenwoordig.
Tweedehands is zeker een optie.
Heb Dell Optiplex 7040 gevonden, maar sommige websites zeggen dat die slechts 32GB ram kan hebben, sommigen zeggen 64GB...

Het is ook niet om 24/7 te draaien, meestal maar een uurtje of twee, drie per dag, gewoon om een paar testen te draaien.

sander19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 315
Lid geworden op: 12 Okt 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor sander19 » 07 Dec 2017, 15:14

Azure? Dan valt het lawaai goed mee ;) En het is maar voor een paar uur per dag, dan is het mss ook nog betaalbaar.

jollito
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 16 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor jollito » 07 Dec 2017, 15:52

sander19 schreef:Azure? Dan valt het lawaai goed mee ;) En het is maar voor een paar uur per dag, dan is het mss ook nog betaalbaar.



De Cloud service van Microsoft bedoel je?
Heb ik nog niet echt bekeken... maar ik heb een tiental VMs nodig, elk met 4GB ram (minimum).
Geen idee hoeveel me dat gaat kosten dan, maar Microsoft kennende zal dat niet min zijn :-)

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1169
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 68 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer
Contact:

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor butskristof » 07 Dec 2017, 15:58

Er zijn genoeg vergelijkbare diensten ook: AWS, DigitalOcean, ...

Om het enigzins betaalbaar te houden zou ik ook eerder de VPS-route opgaan (die je bv per uur kan betalen), ofwel ergens in huis een server planten waar lawaai geen rol speelt met daarop iets van ESXi, Citrix, Proxmox, ...
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

jollito
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 16 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor jollito » 07 Dec 2017, 16:00

OK, ik zal alles eens rustig verder bekijken, maar ik vrees dat, welke optie ik ook kies, dit een kostelijke zal zijn :-)
Bedankt allemaal voor de snelle antwoorden en hulp!

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3176
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 329 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor Splitter » 07 Dec 2017, 16:15

als je met 32gb ram genoeg zou hebben:

servermoederbord + xeon cpu (met koeler dus) + 1TB HDD (uit mijn verkooptopic, de hdd voor 5 euro bovenop het mobo & cpu van 175) : 180 euro
32gb ddr3-ram, 4x8, via coolbue (zal wel goedkoper te vinden zijn vermoed ik dan): 316 euro
atx case, via coolblue: 82 euro
totaal: net geen 580 euro, en als je het ram en de case 2dehands kan vinden, zit je daar nog eens verder onder.

vraag me wel af wat je wil runnen, dat "maar om te testen" zou zijn, dat 10 vm's met effectief 4gb ram nodig heeft?
ik draai bv een win7/10 vm met 2gb ram zonder issues (ik doe er natuurlijk wel geen fotobewerking of whatever in),
en mijn esxi server draait 5 vm's (1x bsd, 3x linux en 1x windows 10) met in totaal een gedeelde 4gb zelfs probleemloos.
ooit zal hier iets nuttigs staan

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3306
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 301 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor ub4b » 07 Dec 2017, 16:30

ik draai met 32 GB op een oude xeon supermicro die ik van Tim overnam, duurste was RAM
CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E31220 @ 3.10GHz

CentOS met KVM en klaar

als je op "64GB motherboard" googled kom je al aan een berg resultaten

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2141
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 140 keer
Uitgedeelde bedankjes: 402 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor cptKangaroo » 07 Dec 2017, 17:38

Bij de specs van moederborden vind je normaal ook het maximum aan GB ram dat ondersteund wordt. 64GB is ook mogelijk op gewone desktop moederborden ipv servers.

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3235
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 110 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor cloink » 07 Dec 2017, 17:46

Inderdaad, kan toch gewoon met desktop components? Het MSI X99A mobo doet bv. tot 128GB. Xeon processor erbij en klaar? Zijn uiteraard niet de goedkoopste dingen, dus 700€ lijkt me scherp (geheugen zelf is best reteduur)...
ooh. shiny.

liber!
Premium Member
Premium Member
Berichten: 597
Lid geworden op: 09 Apr 2006
Twitter: nathan_gs
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor liber! » 07 Dec 2017, 18:04

sander19 schreef:Azure? Dan valt het lawaai goed mee ;) En het is maar voor een paar uur per dag, dan is het mss ook nog betaalbaar.


https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/calculator/

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: desktop 64GB RAM

Berichtdoor boonpwnz » 07 Dec 2017, 18:59

Is dit iets voor jou?

Het is geen 64 GB ram maar je kan wel tot 48 GB ram en binnen je budget.

https://www.creoserver.com/hp-z600-work ... nfigureren


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast