PSU stuk?

wamy
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 19 Okt 2010
Locatie: Hulshout
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

PSU stuk?

Berichtdoor wamy » 03 Jul 2017, 15:43

Beste userbaseleden,

ik heb de gok gewaagt en een 2dehands PSU gekocht, nu gaf deze geen teken van leven bij het proberen.
Ik bestel een nieuwe en deze heb ik vandaag ontvangen, ik monteer ze in de pc en deze doet ook niets.

Nu is mijn vraag;
Is er een manier om de voeding te testen?
Als ik deze in het stopcontact steek maar niets aansluit aan de pc moet dan de ventilator van de psu al niet draaien?
Kan het zijn dat het moederbord kapot is en daarom de voeding niet werkt of heeft dit niets met elkaar te maken?
Heb ik gewoon pech dat de 2dehands voeding stuk is en de nieuwe een DOA is?

Ik hoor het graag van jullie.
Alvast bedankt!

Mvg,
Wannes

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor SpecialK » 03 Jul 2017, 15:46

Groene draad met een zwarte verbinden, dan moet de voeding opstarten.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2126
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 159 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 119 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor mailracer » 03 Jul 2017, 15:59


wamy
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 19 Okt 2010
Locatie: Hulshout
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor wamy » 03 Jul 2017, 17:47

Ik heb net eens even nagekeken en de voedingen werken dus wel degelijk.
Lijkt me het moederbord dat stuk is :(

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2046
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 133 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 389 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor cptKangaroo » 03 Jul 2017, 18:58

Als de geheugensticks niet volledig in hun slots zitten (of een andere component met loszittende connector), kan dat ook het opstarten verhinderen. Soms moet je vrij stevig op de sticks drukken vooraleer de plastic slothouderkes volledig tot tegen de sticks dichtklikken.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4274
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor honda4life » 03 Jul 2017, 21:23

Ik weet niet of het kwaad kan dat brugje te steken wanneer de connectoren op het moederbord zouden zitten om eens te testen.
Misschien is je power-knop wel niet goed aangesloten ofzo.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor SpecialK » 03 Jul 2017, 22:09

honda4life schreef:Ik weet niet of het kwaad kan dat brugje te steken wanneer de connectoren op het moederbord zouden zitten om eens te testen.

Ik heb dat al gedaan, zonder schade. MAAR: het helpt niet echt; als je moederbord niet "spontaan" opstart door doet het dat ook niet als je er spanning op zet. Als een moederbord kapot gaat zijn het vaak de spanningsregulatoren; koppel de 12V CPU-aansluiting op het moederbord eens los en kijk eens of er dan iets gebeurt?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4274
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor honda4life » 04 Jul 2017, 20:22

Voeding te licht?
Voeding denkt dan kortsluiting.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor blaatpraat » 04 Jul 2017, 21:32

Om je niet meteen op onnodige kosten te jagen, de gedachtegang dat de power knop misschien kapot is, kun je ook simpel testen:
Sluit alles aan zoals het hoort, en koppel je I/O port connector los (indien dit 1 connector betreft), of enkel de power button indien dit losse connectoren zijn.
De 2 pinnetjes van de power button eens kort kortsluiten (ik neem meestal een platte schroevendraaier hiervoor).

De 24/28 pinnen dienen dus aangesloten te zijn (alsook die 4/8 pins voor de CPU).

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor tb0ne » 05 Jul 2017, 12:18

Is alles recent geassembleerd of werkte deze opstelling voorheen?

wamy
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 19 Okt 2010
Locatie: Hulshout
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: PSU stuk?

Berichtdoor wamy » 05 Jul 2017, 13:44

Iedereen bedankt om mee te denken.
wat ik gedaan heb is; de 24/28 pin aansluiting op het moederbord uit blazen met perslucht en de geheugenbankjes is terug gemonteerd.
Nu werkt de pc perfect.
Eind goed al goed dus :banana:


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten