Telenet terug naar core-business

Gebruikersavatar
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 Jan 2005

Telenet terug naar core-business

Berichtdoor Kochanie » 28 Jan 2005, 18:07

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) neemt de rechten en de productie over van betaalzender Canal+ Vlaanderen. De moederholding van VTM en Kanaal 2 zal voortaan de film- en voetbalkanalen van Canal+ verzorgen. Het akkoord vergroot de slagkracht van de commerciële zender en betekent ook dat Telenet zich terugtrekt uit de strijd om de televisierechten van het Belgisch voetbal.

Afbeelding

"De deal is quasi rond. Alleen de Raad voor de Mededinging moet nog zijn fiat geven", zegt Telenetwoordvoerster Paskal Deboosere.

"Met de keuze voor VMMa opteert Telenet bewust voor een Vlaamse partner met de knowhow in het maken van programma's", aldus Deboosere. De 53 werknemers die verantwoordelijk zijn voor de productie bij Canal+ worden overgenomen door de VMMa

Telenet blijft wel instaan voor de distributie van de zender. "Telenet wil zich weer helemaal concentreren op zijn rol als distributeur van televisie en internet. We willen met alle omroepen samenwerken en met deze deal hebben we een zuiverdere situatie gecreëerd", zegt Paskal Deboosere.

Voor de abonnees verandert er de eerste maanden niets. "Omdat we nu betaal- als open-nettelevisie kunnen aanbieden, scheppen we interessante perspectieven voor producent", weet VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek.

ron: VRT

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1994 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 30 Jan 2005, 23:23

Toch wel een gekke stap met digitale TV in het vooruitzicht, en het aanbieden van added-value zoals video on demand. Het hebben van eigen content is dan toch wel echt belangrijk.

Gebruikersavatar
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 Jan 2005

Berichtdoor Kochanie » 03 Feb 2005, 23:38

ik snap het ook niet


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast