telenet en Google assistent

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 16:51

Daarnet eens gekeken bij mijn zoon zijn Moto G5 en daar is de assistent ook niet aan de praat te krijgen.

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 02 Jun 2019, 17:43

ze hebben weer eens iets gelanceerd die van telenet. Begin het stilaan moet te worden elke nieuwe lancering gaat gepaard met fouten nik dan problemen. Testen ze het wel hune brol

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 18:39

Denk dat dit probleem eerder bij google ligt. Je kan België niet kiezen bij Nederlands...
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 802
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor koenraaddeconinck » 03 Jun 2019, 09:05

Blij dat jullie allemaal al over google assistent beschikken op jullie smartphone. Ik heb een Galaxy A7 (2018) en heb zelf google assistent nog niet ontvangen en kan hem ook niet downloaden ... Laat staan dat ik met mijn digicorder en google assistent kan experimenteren.

Mijn vrouw daarentegen heeft een S3 van meerdere jaren oud en op dit toestel is de assistent wel al beschikbaar.

Zijn er bepaalde instellingen op je gsm die je moet aanpassen om de assistent te kunnen downloaden of te maken dat hij er automatisch op geïnstalleerd wordt?

Zou dan ook graag eens aan de slag gaan met de digicorder; heb een AD2200.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 03 Jun 2019, 09:09

Ik heb ook nog niet "echt" de google assistent, de app is niet beschikbaar via playstore - via apk wel te vinden maar dan nog heb je geen keuze uit je correcte taal Nederlands(België).

telenet is op de hoogte en ze laten iets weten zodra het werkt weer
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 802
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor koenraaddeconinck » 03 Jun 2019, 12:44

buthead schreef:Ik heb ook nog niet "echt" de google assistent, de app is niet beschikbaar via playstore - via apk wel te vinden maar dan nog heb je geen keuze uit je correcte taal Nederlands(België). telenet is op de hoogte en ze laten iets weten zodra het werkt weer


Dus is het gewoon wachten tot de google assistent op de smartphone verschijnt ...

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 03 Jun 2019, 17:31

@buterhead
Klopt. Maar om hem werkende te krijgen zet je bij instelling taal de taal op nederlands en locatie op nederland open je hem even en dan locatie belgie.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 03 Jun 2019, 23:09

Zoektaal is Nederland(Nederland)
Zoekregio id Belgie

Bovenstaande kan ik kiezen alleen zoektaal zie ik geen BE ook na toepassen alles op NL en openen app

Update:
Heb taal op Nederlands Belgie zelf kunnen zetten via google assistent in Apple ipad maar krijg dan melding dat Telenet niet beschikbaar is in mijn geselecteerd land wat op BE staat
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

R2D2
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 30 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor R2D2 » 04 Jun 2019, 09:03

Op iPhone lukt het voorlopig nog niet. "niet beschikbaar op apparatien die zijn ingesteld op jouw taal of land".

Maar op google home mini is het plots wel gelukt. Die verwijst naar een log in pop up op de iPhone. Telenet gegevens ingegeven en de verbinding werkt. Ik kon de digcorder uitschakelen met mijn stem. Maar verder niet meer mee geëxperimenteerd want het was al laat in de nacht.
Benieuwd welke instructies mogelijk zijn. Zoek nog info hierover.
Het is wel een Hollandse mannenstem die antwoord. "Ik zet de box uit" (sic)
Ook omslachtig dat je dus 3 commandos moet geven om 1 instructie te geven :
- OK Google
- Praat met Telenet
- Zet de digicorder uit (of zoiets).

Bol.com werkt ook (met Google home mini). Maar nog niet gekoppeld met mijn account.

Bpost : nog nergens instructies gevonden.

devastator
Premium Member
Premium Member
Berichten: 702
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: /dev/tty1
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor devastator » 04 Jun 2019, 09:28

Gaat dat ook niet als volgt?
Hey Google, vraag telenet om de digicorder uit te zetten ?
Afbeelding

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1504
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor bartman » 04 Jun 2019, 10:21

Rond die Google assistent app vind ik dat er toch wat verwarring is want aan de ene kant staat die wel in de play store maar met 'dit item is niet beschikbaar in uw land' en anderzijds lees ik op androidworld.nl dat dit al standaard aanwezig is op alle android versies vanaf 5.0. Dus is het toch wachten tot dat item wel beschikbaar komt of niet?. Ik kan nu door de home knop ingedrukt te houden al praten met google in het nederlands en commando's laten uitvoeren (sms mail sturen alle apps openen, foto nemen enz, vertel een mop enz)

devastator
Premium Member
Premium Member
Berichten: 702
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: /dev/tty1
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor devastator » 04 Jun 2019, 10:33

Heb je de google home app geinstalleerd ?
Afbeelding

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1504
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: RE: Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor bartman » 04 Jun 2019, 11:00

devastator schreef:Heb je de google home app geinstalleerd ?
Neen. Ik heb geen home apparaten

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 802
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor koenraaddeconinck » 04 Jun 2019, 18:25

Daarstraks op internet artikel gelezen waarin staat dat sommige gebruikers toch enkele weken op de komst van de 'assistant' zullen moeten wachten.

Wel raar dat op mijn vrouw haar oude S3 google assistant als beschikbaar is en niet op mijn toestel, nl. de A8 van 2018 ...

lukadad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 226
Lid geworden op: 27 Feb 2015
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor lukadad » 04 Jun 2019, 19:55

Grappig, komt de vrouw thuis en vraagt ze waarom de tv boven speelt?

Had aan Google Assistant gevraagd 'start digicorder', zegt die Hollander 'Ik zet je box aan'.
Er gebeurde niets bij onze tv in de living, waar de digicorder staat. Had niet door dat die dus de digibox boven opgestart had.

Heb de Samsung S7, en na een laatste Google app update kon ik de taal van Google Assistent op Nederlands (België) plaatsen.
Bij eerste commando 'praat met Telenet' kwam de login voor Telenet Play op.

Er is dus nog werk aan.

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor Robert Ford » 06 Jun 2019, 08:41

Google assistent is nog steeds niet beschikbaar in de play store hier... Kan je dit forceren op een of andere manier?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4153
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor jackho » 06 Jun 2019, 09:05

ik denk niet dat je iets moet installeren op mijn S8 heb ik niks moeten doen, de middelste menu-toets onderaan het scherm een tijdje blijven indrukken tot google verschijnt en dan kun je uw vraag inspreken.

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 09 Jun 2019, 20:18

Íemand al eens geprobeerd op om een agende afspraak toe te voegen va assistent.
Mij lukt het deels maar met de uren lukt het niet bv als tijd 7u30 tot 15u45
Hij maakt er 00:07 of andere tijd van
Nooit de juist en met de 30min heeft hij het moeilijk

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 802
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor koenraaddeconinck » 18 Jun 2019, 08:56

Op mijn S7 van 2018 nog altijd geen google assistent. Laat staan dus een link met digicorders.

Op androidworld.be lees ik dat er een probleem zou zijn met de installatie / uitrol van google assistent. Samsung schuift de hete appel naar Google door en vice versa. Nochtans zal Samsung wel een trouwe klant zijn van Google ...

Wat is hier nu weer aan het gebeuren.

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 16 Jul 2019, 18:04

werkt hier nog altijd niet

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 18 Jul 2019, 08:56

Je moet echt eens het onderstaande lezen in om je groen te lachen van schaamte of beter nog je te zetten schijen
Reactie van telenet net via twitter en via de telefonische helpdesk wisten ze totaal niet waarover ik het had
Een echte schande is het


Oei, excuses voor de verwarring Glenn :) heb je meerdere decoders in huis? Dan kiest Google Assistent de eerste decoder in het lijstje om zijn commando's op uit te voeren. Momenteel kan je nog niet kiezen uit het lijstje, maar daar werken we nog steeds aan. Joyce
11 jul.
glda29

Hoe weet ik welke de eerste digibox is.
En heb deze in de living ook al de netwerk kabel uit getrokken. En dan terug gekoppeld. Maar steeds zonder resultaat. Ik zeg praat met telenet. Dan zet digicorder af. Google antwoord ok ik zet de box af. Maar er gebeurt niks
Telenet

Heb je na het commando op het kruisje in de rechterbovenhoek geklikt? Tae
21 u 21 uur geleden
glda29

Wat bedoel je juist.
Telenet

Als je een commando geeft komt er een commando op jouw smartphone, rechts boven kan je nadien op het kruisje klikken. Kan je eens testen of het wel op je andere digibox werkt? Sanne
15 u 15 uur geleden
glda29

wat heeft de kruisje er mee te zien dat het niet werkt
glda29

krijg meer en meer het gevoel dat jullie niet weten waar over jullie spreken heb hier al veel onzin zien passeren.
glda29

En heb zelf naar de technischedienst gebeld en die wisten ook van niks een echte schande is het

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 18 Jul 2019, 19:01

Het getest met de andere digicoder en daar werkt het. Hebben er 2 staan maar is gekoppeld met de verkeerde.
En weet iemand hoe van kanaal te veranderen

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 28 Jul 2019, 12:33

het lukt vlot om hem aan te zetten en volume te veranderen
Zeg eerst plaat met telenet -> zet digicorder aan
en voor volume zeg je zet volume op 5
Maar ik kan dit niet doen daar pa met koppelfoon luistert
maar ben er nog niet uit hoe van zender veranderen
Onderstaande deel uit test bij veranderen van zender soms zotte zaken
Afbeelding


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten