telenet en Google assistent

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 31 Mei 2019, 10:49

Hi
Wie heeft er al zijn digicorder via google assitent kunnen bedienen zo ja hoe ?

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3404
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 126 keer
Uitgedeelde bedankjes: 81 keer
Contact:

Re: telenet en gogole assistent

Berichtdoor cloink » 31 Mei 2019, 11:31

Hier is hij gekoppeld, maar zowat alle commando's die ik zelf kan bedenken werken niet. Tja?
ooh. shiny.

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en gogole assistent

Berichtdoor glda19 » 31 Mei 2019, 12:04

heb het zelfde probleem

glenner05
Plus Member
Plus Member
Berichten: 121
Lid geworden op: 17 Mei 2008
Locatie: Schoten
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en gogole assistent

Berichtdoor glenner05 » 31 Mei 2019, 16:30

Ik heb de assistent nog niet eens

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en gogole assistent

Berichtdoor buthead » 31 Mei 2019, 16:52

Als ik goed begrijp moet je via de digibox jouw google assistent koppelen?

UPDATE:
zag toevallig deze passeren

UPDATE#2; koppelen lukt niet, iemand al gelukt?

Je Google Assistent link je eenvoudig en snel:

Download Google Assistent-app in de App Store
Meld je aan met je Google-account
Volg de inleiding
Vraag Google om met Telenet te praten
Meld je aan met je Telenet-account
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
antutu
Pro Member
Pro Member
Berichten: 267
Lid geworden op: 12 Jun 2017
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor antutu » 31 Mei 2019, 18:38

Op dit moment zou ik al blij zijn de app nog maar te kunnen downloaden. Laat staan mijn decoder bedienen. :P

Rotgoogle ook altijd. Duizend en één dingen beloven (project Treble waarbij Android kan updaten zonder tussenkomst fabrikant, Google Streetview foto's waar ik al een jaar op wacht, Google Assistent, toegelaten snelheden tonen op Google Maps -er was een persbericht dat dat nu beschikbaar was maar ik zie geen snelheden verschijnen- en zo kan ik nog duizend dingen opnoemen), zomaar ineens de stekker uittrekken uit vele nuttige diensten. Heb het gehad met dat bedrijf, maar tsjah, er is maar 1 alternatief (dat ene stuk fruit) en daar werk ik niet graag mee.

Hopelijk komt er ooit eens een derde speler op de markt. Binnenkort misschien Huawei met hun upcoming Ark OS.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 31 Mei 2019, 19:07

heb eens gekeken voor de app "google assistent"

Android = melding niet beschikbaar voor uw toestellen
IOS(apple) = kan ik gewoon downloaden -> Vlaams of locatie BE niet beschikbaar -> Kan Telenet niet koppelen dus

Conclusie - deze zaken werken momenteel niet of niet meer
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 526
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor Pengu » 31 Mei 2019, 22:16

Hier ook dezelfde melding als bij buthead op android. Ik heb het proberen sideloaden maar dat hielp ook niet

assistent error.jpg

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1722
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor seagull » 31 Mei 2019, 22:29

No eligible devices for app install: Galaxy Note 8 en Galaxy A6 tablet
Bijlagen
Aantekening 2019-05-31 222752.png
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile XL+(smartphone) & Bizz Mobile L+ (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 526
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor Pengu » 31 Mei 2019, 22:43


Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1722
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor seagull » 31 Mei 2019, 22:53

Sideloaden werkt.
Ik heb al een tijdje een Google Home Mini.
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile XL+(smartphone) & Bizz Mobile L+ (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 954
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor blaatpraat » 31 Mei 2019, 23:03

Maak al een tijdje gebruik van Google Home via iOS, maar tot op heden nog geen mogelijk om iets van Telenet in te stellen...
Zelfs niet met de nieuwe "Assistant" app (die onderliggend ook via home werkt zo te zien).

Edit: als ik het doe zoals ik overal lees: luidop vragen of Google Assistant wilt praten met Telenet, krijg ik het volgende:
Telenet is niet beschikbaar voor jouw taal of land.

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 526
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor Pengu » 31 Mei 2019, 23:21

Na lang "prutsen" zoals de Google app verwijderen, sideloaden, en nog een hele andere hoop rotzooi.... heb ik de taal van mijn telefoon ingesteld op Engels (USA). Dan kon ik de assistent openen. Daar heb ik Nederlands toegevoegd. Dana terug mijn telefoon in de oorspronkelijke taal ingesteld en de assistent blijft hier gewoon werken. Joepie!

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 01 Jun 2019, 09:28

en alle iemand gelukt om de digicorder aan te zetten

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 01 Jun 2019, 10:11

heb hier eens de APK erop gezet van google assistent - app gaat gewoon open

Verder eens testen nu

Lijkt niet te werken het google-telenet item
Laatst gewijzigd door buthead op 01 Jun 2019, 10:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 01 Jun 2019, 10:14

krijg geen verbinding met digicorder

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 01 Jun 2019, 10:29

heb Telenet berichtje gestuurd op fb, mss als meerderen dit doen dat ze het nakijken :)
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

diederik
Premium Member
Premium Member
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor diederik » 01 Jun 2019, 10:56

Hier werkt Google assistant [Nederlands-België]
Maar geen enkel commando werkt.
Kan wel praat met Telenet, inloggen met mijn Telenet account maar dan werkt er niets.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 01 Jun 2019, 11:51

Hoe doe je dit dan inloggen met telenet, kan je je stappen eens neerschrijven hierzo?
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 01 Jun 2019, 11:53

mensen niet veder zoeken net telefoon gehad van telenet. En google assistent werkt enkel met de laatste nieuwe versie de tvbox dus deze die de programma's in de cloud opslaat. Dus niet met de digicorder.

Google assistent installeren en dan zeggen praat met telenet.
En normaal zou je dan een stem moeten horen die zegt dat je niet gekoppeld bent met telenet.
Maar zoals boven te lezen is spaar u de moeite
Laatst gewijzigd door glda19 op 01 Jun 2019, 11:56, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 01 Jun 2019, 11:54

Deze heb ik :)
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 01 Jun 2019, 11:59

https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/google-assistent-ontkoppelen/
zelf bij telenet weten ze het niet. Via telefoon van een medewerker kan het enkel via de nieuwste versieµ
Volgens een zekere karel via twitter ook op de digibox.
Maar slaag er totaal niet in.

R2D2
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 30 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor R2D2 » 02 Jun 2019, 08:38

Bij mij wordt het vandaag 86º!
Volgens de Instellingen is dat Celsius.

glda19
Plus Member
Plus Member
Berichten: 185
Lid geworden op: 22 Aug 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor glda19 » 02 Jun 2019, 08:48

kunnen jullie eens zeggen wat er fout gaat

Senne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor Senne » 02 Jun 2019, 11:08

glda19 schreef:mensen niet veder zoeken net telefoon gehad van telenet. En google assistent werkt enkel met de laatste nieuwe versie de tvbox dus deze die de programma's in de cloud opslaat. Dus niet met de digicorder.


Juist andersom als ik hun website mag geloven:

telenet.be schreef:Heb je de Telenet TV-box? Dan maak je gebruik van de geïntegreerde stembediening. Voor Google Assistent is het nog even wachten!

Raketisch
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 11 Nov 2017
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor Raketisch » 02 Jun 2019, 11:09

Bij mij werkt het wel met de AD2200 digicorder.

Soms verstaat de assistent het commando wel niet altijd correct. Ik zeg duidelijk box uitschakelen (geeft die in tekst ook weer), en dan pauzeert die de box. :P

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 13:46

Hier is hij ook gekoppeld maar wanneer ik vraag aan telenet om de box aan het zetten zegt hij wel box staat aan maar er gebeurt niets.
Blijkbaar wordt wel de box die eerst in de lijst staat gestart en hier is dat een oude digibox die op de slaapkamer van de kinderen staat.
Dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn dat deze niet ondersteund wordt.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 14:44

Vraag me af hoe jullie deze kunnen koppelen hebben?
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 15:00

buthead schreef:Vraag me af hoe jullie deze kunnen koppelen hebben?

Heb je deze hier al gekoppeld bij jouw ?
https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/alles-over-google-assistent

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 15:36

Deze stapjes bedoel je;

Download Google Assistent-app in de App Store
Meld je aan met je Google-account
Volg de inleiding
Vraag Google om met Telenet te praten
Meld je aan met je Telenet-account

Als ik deze doe geeft deze gewoon zoekresultaten weer op de die app maar nergens iets voor aan te melden

UPDATE; Telenet liet weten dat het probleem indd gekend is nu -> je kan niet Nederlands(België) kiezen hierdoor loopt het fout
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 15:43


Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 15:53

Ja ik zie juist dit zowel op pc als op mobiel

Afbeelding
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 15:55

Ja, als je dat gedaan hebt en je opent dan de Google assitent en zegt "praat met telenet" zou je de stappen moeten krijgen die je telenet aan je Google koppelen.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 16:00

gebeurt niets krijg gewoon zoekresultaten

1e link = 404 error is site van TN
2e enz zijn gewoon info maar doen niks
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 16:03

buthead schreef:gebeurt niets krijg gewoon zoekresultaten
1e link = 404 error is site van TN
2e enz zijn gewoon info maar doen niks

Had ik in het begin ook wel.
Je opent de assistent toch door de home knop eventjes ingeduwd te houden veronderstel ik ? :-D

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 16:06

heb een S9 duw meestal op micro incoontje

heb nu eens bixby knop naar google assistent extra gezet ->

Houd knop ingedrukt -> google assint dingen komt op scherm en ik zeg "oke google" -> praat met telenet
Laatst gewijzigd door buthead op 02 Jun 2019, 16:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 16:08

buthead schreef:heb een S9 duw meestal op micro incoontje

Dat deed ik dus in het begin ook en kreeg dan die foutmelding die jij krijgt.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 16:09

Bij worden er gewoon zoekresultaten weergegeven er gaat niets automatisch open
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

karine
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor karine » 02 Jun 2019, 16:12

buthead schreef:Bij worden er gewoon zoekresultaten weergegeven er gaat niets automatisch open

Dan lijkt het dat de je assistent nog niet hebt geactiveerd.
Was bij mij ook het geval.
https://androidworld.be/nieuws/google-assistent-activeren/

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1206
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: telenet en Google assistent

Berichtdoor buthead » 02 Jun 2019, 16:16

Vind deze nergens

"Tik onder Google Assistent op Instellingen > Inschakelen"
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast