Wifi booster & TelenetWiFree

vanjazupan
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 Sep 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor vanjazupan » 09 Sep 2018, 18:34

Als je een wifi booster van Telenet gebruikt, gaat deze dan ook TelenetWiFree uitbreiden/boosten? Of zal de booster enkel je persoonlijke wifi uitbreiden/boosten?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor cadsite » 09 Sep 2018, 18:42

Ik zit nu op mijn terras en de ipad geeft een minder signaal voor wifree dan het gewone netwerk.
Ik vermoed dat enkel het gewone wordt herhaald, maar dat is maar een gok aan de hand van wat ik hier zie.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14013
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2324 keer
Recent bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor philippe_d » 09 Sep 2018, 20:23

Zelfde ervaring bij een kennis
    - Telenet HGW in de living
    - Telenet AP (wifi booster bedraad aangesloten) in de slaapkamer
Het WiFree signaal is alleen goed te ontvangen in de living (HGW).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor Sylvester » 09 Sep 2018, 20:59

Ik dacht toch dat de WiFree mee uitgezonden werd door het AP.

jorisx
Pro Member
Pro Member
Berichten: 415
Lid geworden op: 31 Okt 2010
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor jorisx » 09 Sep 2018, 21:21

hier ook alleen maar het eigen netwerk dat door de booster wordt uitgezonden...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14013
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2324 keer
Recent bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor philippe_d » 09 Sep 2018, 22:48

Sylvester schreef:Ik dacht toch dat de WiFree mee uitgezonden werd door het AP.

Blijkbaar niet (zie ervaringen hierboven).
Het zou me ook verbazen, want dan zouden ze moeten werken met VLAN's op de HGW en de WiFi booster, om het Wifree en LAN verkeer van elkaar te scheiden ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor Sylvester » 10 Sep 2018, 06:31

ja, klopt. Ik dacht nochtans dat men dat zo had opgezet. Zou toch mooi zijn als het zo wel was.

jorisx
Pro Member
Pro Member
Berichten: 415
Lid geworden op: 31 Okt 2010
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Wifi booster & TelenetWiFree

Berichtdoor jorisx » 11 Sep 2018, 07:47

telenet WiFree is hoofdzakelijk voor mensen die mobiel zijn en zo vanop de openbare weg kunnen internetten. Doorgaans staat de HGW aan de straatkant, waar de coax binnenkomt.
De Wifi booster is dan weer om plaatsen met slechte wifi-dekking in je woning van draadloos internet te voorzien. (doorgaans plaatsen die te ver van de HGW (en dus straatkant) verwijderd zijn, of te veel muren in de weg...
In dat opzicht lijkt het me dan ook niet onlogisch om enkel het private wifi-signaal opnieuw uit te zenden.

Ik dacht ooit eens gelezen te hebben dat ze op termijn ook aan de mogelijkheid zouden werken om eenvoudig een gast-netwerk op te stellen via de HGW, maar vind daar precies niet direct meer iets van terug...


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten