routing statische prefix

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 16 Jul 2018, 13:48

Sinds verhuis werkt statische IPv6 prefix niet meer

Code: Selecteer alles

                                         My traceroute  [v0.92]
computer (fc0x:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx)                                  2018-07-16T13:29:06+0200
Keys:  Help   Display mode   Restart statistics   Order of fields   quit
                                                                Packets               Pings
 Host                                                         Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
 1. fc0x:xxxx:xxxx:xxxx::1                                     0.0%  3273    0.4   0.3   0.2   0.6   0.1
 2. 2a02:1800:2:4020::1                                        0.0%  3272    7.4  11.5   4.7 101.4  10.2


Binnen telenet alles bereikbaar, er buiten niet. Toch ligt het probleem bij mij, ..

Heeft thans altijd gewerkt, ..op een gegeven moment, vertelde me mij zelfs dat het of terwijl ipv6 en anders ipv4, nooit beide, .. ?

Laatste dame was héél vriendelijk maar heeft ook geen hulp kunnen bieden want op IPv6 bieden ze geen support !? Niet dat ik support vroeg ik wil gewoon dat ze hun routing in orde brengen, .. mij kan je niet wijsmaken dat ik binnen hun netwerk alles kan bereiken en dat dan het probleem bij mij ligt, tot slot kan ik IPv6 bereiken van Telenet die buiten mijn /56 mask vallen !?

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 422
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor datakiller » 16 Jul 2018, 14:11

Telenet he, als je zeker weet dat het niet bij jouw ligt een klacht indienen en over een paar maanden contacteren ze je (misschien).

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 16 Jul 2018, 14:37

Ik kan hun gateway kan bereiken,..

Heb ik een hele uitleg gekregen dat er in de modem geen gateway zit. Daar had ik het ook niet over, maar goed. Er is netwerk maar geen routing naar het internet.

Het heeft altijd gewerkt ik verhuis en nu ineens werkt het niet meer.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29211
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor r2504 » 16 Jul 2018, 16:19

Als jij buiten je eigen subnet geraakt zit het probleem bij hun... nu nog de juiste persoon te pakken krijgen :beerchug:

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6706
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor ITnetadmin » 16 Jul 2018, 16:28

Heb je het over je LAN prefix?
Laat je die uitdelen door TN of gebruik je NPT of NAT66?
Want ik zie daar een unique-local IP als ik me niet vergis.

TN's ipv6 implementatie is nog altijd brakkig.
Hun documentatie op de site is ook alweer veranderd; ik weet niet eens of ze nog een volle /56 aanbieden.
(Ze reserveren hem wel, maar hun site beweert dat ze enkel 1 /64 uit je /56 aanbieden)
De informatie betreft wel hun hgw; informatie ivm de modemonly lijkt totaal verdwenen van de site.
https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/ipv6-bij-telenet-technische-uitleg/

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 16 Jul 2018, 16:37

Ik gebruik NPt om failovers te maken tussen tunnel en native IPv6 voor gevallen als deze.

Vanaf mijn desktop kan ik buiten mijn subnet hun gateway bereiken, maar de Telenet expert begrijpt er geen bal van.

r2504 schreef:Als jij buiten je eigen subnet geraakt zit het probleem bij hun... nu nog de juiste persoon te pakken krijgen :beerchug:

Eindelijk iemand die het begrijpt. Bij telenet waren ze niet zo snel van begrip.

Deze morgen alles bij elkaar +/- 1,5u proberen uit te leggen. Eerst aan de dame die ik aan de lijn kreeg de eerste verbond me direct door maar toen wist ik nog niet helemaal wat er aan de hand was dus, zeiden ze modem router blah blah standaard, .. vervolgens zegde ze bel terug als het probleem blijft aan houden, ..

Wat later na de middag, .. zag ik dat het netwerk wel bereikbaar was, eerste dame aan de lijn, arrogant, .. 2de eigenlijk heel vriendelijk. Met hand en tand proberen uit te leggen hoe een netwerk werkt en waarom het niet bij mij kan liggen maar goed zonder veel resultaat, ze heeft althans wel moeite gedaan om het te begrijpen. Wat niet kan gezegd worden van de eerste, die beweerde dat je moest kiezen ofwel IPv6 en anders IPv4 samen is onmogelijk.
Laatst gewijzigd door Ofloo op 16 Jul 2018, 16:44, 1 keer totaal gewijzigd.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6706
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor ITnetadmin » 16 Jul 2018, 16:44

Om effe te citeren uit hun (weer ns gewijzigde) pagina:

Telenet koos een prefix van 56 bits (/56) in plaats van 64 bits. Daardoor is er ruimte om in de toekomst 256 (28) subnets binnen elke prefix toe te voegen, met elk 264 adressen. Ruim genoeg voor toekomstige uitbreiding dus. Vandaag deelt Telenet alleen 1 (van de beschikbare 256) /64 prefix uit. De lengte van de prefix naar het toestel van de gebruiker is dus altijd/64.

IPv6: Telenet Wireless Modem én een eigen router?
We raden af om een extra router in je thuisnetwerk te installeren, achter de Telenet Wireless Modem met geïntegreerde router. Want zo creëer je 2 routers in je netwerk, en dus 2 aparte netwerken in je thuisnetwerk die niet met elkaar communiceren.


Daar waar vroeger nog specifieke referenties gemaakt werden naar de modem-only is dit nu het enige dat je terugvindt met referentie naar een eigen router.
Vroeger, iirc, vermeldden ze dat je een /56 subnet kreeg, en dat een eigen router achter de modem een /60 subnet daarvan kreeg waar je router dan mee mocht doen wat ie wou.


Ben je zeker dat het probleem niet bij je NPT ligt?
Als je NPT gebruikt moeten ze nl jouw interne prefix niet routen.
Laatst gewijzigd door ITnetadmin op 16 Jul 2018, 16:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 16 Jul 2018, 16:46

Waarom zou je ingodsnaam 2 routers draaien voor IPv6 en IPv4 wat is dat nu weer voor onzin.

Ik krijg adressen toegewezen en al he, .. het probleem zit hem bij louter enkel routing naar buiten toe.

kijk pfsense:
google dns
Selectie_004.png
(4.6 KiB) Nog niet gedownload


telenet gateway buiten subnet
Selectie_006.png

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 422
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor datakiller » 16 Jul 2018, 17:53

Al eens geprobeerd een traceroute vanaf het WAN interface van pfsense te doen?

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 224
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor guntherstassen » 16 Jul 2018, 19:13

Nat problem? Staat uw masquerade goed ingesteld op uw router?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29211
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor r2504 » 16 Jul 2018, 22:02

Nat bij IPv6 ?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6706
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor ITnetadmin » 16 Jul 2018, 23:57

Hij zegt zelf NPT te gebruiken.
Dat is zo goed als NAT, maar dan enkel de prefix.

Dat kan ook niet anders, want het IP adres in zijn test was een unique local address, en die worden niet publiek geroute.

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 17 Jul 2018, 01:43

HE.net werkt perfect. Telenet heeft ook altijd gewerkt, en ja je kan NAT doen van IPv6

dan map je elk IPv6 naar een LAN IPv6 en visa versa, op deze manier kan je failover gebruiken over multiple IPv6 WAN interfaces zonder dat je je clients meerdere IPv6 moet toewijzen.

datakiller schreef:Al eens geprobeerd een traceroute vanaf het WAN interface van pfsense te doen?


Kijk bovenstaande bijlage dan zie je gewoon dat binnen telenet de wan interface werkt en google dns niet.Dus gewoon zelfde resultaat, .. het probleem zit niet in NPt zit gewoon bij telenet. Anders zou ik ook niet buiten mijn prefix gaan en naar een IPv6 binnen het telenet netwerk.

Tot slot als het verkeer de interface verlaat wordt het gemasquerd als een routable IPv6, als dit niet zou goed staan zou het zelfs geen IPv6 van telenet bereiken.

Telenet zal zeker geen verkeer toelaten van fc00::/7 net zoals het bij IPv4 geen verkeerd toelaat vanaf 192.168.0.0/16, 172.16.0.0/12, 10.0.0.0/8, 127.0.0.0/8 als je vanaf één van deze adressen een routable IP wil bereiken moet NAT werken.

Code: Selecteer alles

$ mtr 2001:4860:4660::8888
                                         My traceroute  [v0.92]
pinky (fc0x:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx)                                 2018-07-17T02:02:13+0200
Keys:  Help   Display mode   Restart statistics   Order of fields   quit
                                                                Packets               Pings
 Host                                                         Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
 1. fc0x:xxxx:xxxx:xxxx::1                                     0.0%    31    0.4   0.4   0.3   0.5   0.0
 2. 2a02:1800:2:4020::1                                        0.0%    31   12.8  15.8   8.4  72.3  15.1
 3. ???


WAN:

Code: Selecteer alles

tcpdump -ni vtnet0 host 2001:4860:4660::8888
tcpdump: verbose output suppressed, use -v or -vv for full protocol decode
listening on vtnet0, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 262144 bytes
02:03:47.774329 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33408, length 24
02:03:47.837165 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33409, length 24
02:03:47.900007 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33410, length 24
02:03:47.962824 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33411, length 24
02:03:48.025625 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33412, length 24
02:03:48.088490 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33413, length 24
02:03:48.151349 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33414, length 24
02:03:48.214142 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33415, length 24
02:03:48.339860 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33417, length 24
02:03:48.402772 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33418, length 24
02:03:48.465598 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33419, length 24
02:03:48.528492 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33420, length 24
02:03:48.591259 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33421, length 24
02:03:48.653961 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33422, length 24
02:03:48.716863 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33423, length 24
02:03:48.779715 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33424, length 24
02:03:48.842498 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33425, length 24
02:03:48.905347 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33426, length 24
02:03:48.968176 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33427, length 24
02:03:49.031046 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33428, length 24
02:03:49.093869 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33429, length 24
02:03:49.156658 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33430, length 24
02:03:49.219505 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33431, length 24
02:03:49.345181 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33433, length 24
02:03:49.408089 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33434, length 24
02:03:49.470926 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33435, length 24
02:03:49.533789 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33436, length 24
02:03:49.596577 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33437, length 24
02:03:49.659434 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33438, length 24
02:03:49.722336 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33439, length 24
02:03:49.785186 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33440, length 24
02:03:49.848000 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33441, length 242a02:1807:361x:
02:03:49.910831 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33442, length 24
02:03:49.973682 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33443, length 24
02:03:50.036468 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33444, length 24
02:03:50.099317 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33445, length 24
02:03:50.161993 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33446, length 24
02:03:50.224885 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33447, length 24
02:03:50.350571 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33449, length 24
02:03:50.413463 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33450, length 24
02:03:50.476310 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33451, length 24
02:03:50.539123 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33452, length 24
02:03:50.601942 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33453, length 24
02:03:50.664701 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33454, length 24
02:03:50.727624 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33455, length 24
02:03:50.790407 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33456, length 24
02:03:50.853229 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33457, length 24
02:03:50.916038 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33458, length 24
02:03:50.978946 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33459, length 24
02:03:51.041712 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33460, length 24
02:03:51.104518 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2001:4860:4660::8888: ICMP6, echo request, seq 33461, length 24


over wan naar telenet gateway

Code: Selecteer alles

tcpdump -ni vtnet0 host 2a02:1800:2:4020::1
tcpdump: verbose output suppressed, use -v or -vv for full protocol decode
listening on vtnet0, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 262144 bytes
02:06:45.571473 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33008, length 24
02:06:45.580884 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33008, length 24
02:06:46.573594 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33010, length 24
02:06:46.585525 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33010, length 24
02:06:47.575625 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33012, length 24
02:06:47.584023 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33012, length 24
02:06:48.577633 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33014, length 24
02:06:48.586394 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33014, length 24
02:06:49.579735 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33016, length 24
02:06:49.592428 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33016, length 24
02:06:50.581706 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33018, length 24
02:06:50.591575 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33018, length 24
02:06:51.583641 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33020, length 24
02:06:51.601808 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33020, length 24
02:06:52.585714 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33022, length 24
02:06:52.594938 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33022, length 24
02:06:53.587606 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33024, length 24
02:06:53.594771 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33024, length 24
02:06:54.589764 IP6 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx > 2a02:1800:2:4020::1: ICMP6, echo request, seq 33026, length 24
02:06:54.598108 IP6 2a02:1800:2:4020::1 > 2a02:1807:361x:xx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx: ICMP6, echo reply, seq 33026, length 24


2a02:1807:361x::/56 is van 2a02:1807:361x:: tot 2a02:1807:361x:00ff:ffff:ffff:ffff:ffff => 2a02:1800:2:4020::1 valt daar buiten

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2920
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor mailracer » 17 Jul 2018, 10:52

Gisteren was ik ook aan het testen of ik IPv6 kon laten werken op een modem-only en synology router. Ik stelde als internet side DHCPV6-DP in en kreeg een IPv6 adres dat ook doorkwam op mijn lokale computers. Alleen bij een test via deze link https://test-ipv6.com/ kreeg ik een time-out bij de DNS ip6 test.

Voor informatie bij de technische dienst kreeg ik als antwoord om het via de website te vragen met de nodige screenshots. Want via de telefoon kon men niet helpen en gaf men toe niet over de juiste technische kennis te beschikken.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29211
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor r2504 » 17 Jul 2018, 10:57

mailracer schreef:Gisteren was ik ook aan het testen of ik IPv6 kon laten werken op een modem-only


Ik dacht dat IPv6 niet beschikbaar was op een modem-only of vergis ik mij ?

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 17 Jul 2018, 10:59

Ik heb ook modem only, .. heeft altijd gewerkt voor mijn verhuis. 'k Draai wel zelf pfsense.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2920
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor mailracer » 17 Jul 2018, 11:14

r2504 schreef:
mailracer schreef:Gisteren was ik ook aan het testen of ik IPv6 kon laten werken op een modem-only


Ik dacht dat IPv6 niet beschikbaar was op een modem-only of vergis ik mij ?


ik heb het bij toeval ontdekt en heb het nadien nader bekeken over de prefix en dns die ze gebruiken hiervoor. Alle toestellen die ipv6 ondersteunen krijgen automatisch een ipV6 adres als ik DHCPv6-DP instel, maar de test via de testwebsite geeft aan van niet,

weet iemand toevallig het IPv6 adres van google ?

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 17 Jul 2018, 11:22

https://duckduckgo.com/?q=ipv6+public+d ... &ia=answer

Google:
2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 422
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor datakiller » 17 Jul 2018, 13:53

r2504 schreef:Ik dacht dat IPv6 niet beschikbaar was op een modem-only of vergis ik mij ?



Je krijgt normaal een /56

mailracer schreef:Voor informatie bij de technische dienst kreeg ik als antwoord om het via de website te vragen met de nodige screenshots. Want via de telefoon kon men niet helpen en gaf men toe niet over de juiste technische kennis te beschikken.


Welke site was dit? Sturen ze je ook naar netweters.be of wat het ook is.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2920
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor mailracer » 17 Jul 2018, 14:16

datakiller schreef:Welke site was dit? Sturen ze je ook naar netweters.be of wat het ook is.


dat was via mijn telenet / contact / ik heb een technische vraag met mogelijkheid tot opladen van screenshots.

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 04 Aug 2018, 12:05

Ondertussen is het probleem opgelost, probleem lag bij telenet de prefix werd toegewezen maar omwille van interne setup zou deze niet worden geadvertised en dus werd alle ipv6 van mijn prefix geblackholed.

Je wil niet weten/geloven wat voor een lijdensweg het was om dit te bekomen.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6706
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor ITnetadmin » 04 Aug 2018, 23:30

Zeg dat nu nog ns?

Telenet route je internal prefix niet?

Hoe ben je dat te weten gekomen?
Is dit een structureel probleem?

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5187
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: routing statische prefix

Berichtdoor Ofloo » 25 Aug 2018, 09:10

Sorry 'k had de laatste vraag niet meer opgemerkt.
Beste,

Uw modem registreert wel degelijk op een cable router in ons kopstation te Geel.
Het klopt inderdaad wel dat we daar meerdere routers hebben staan GEEL01,02,..

Bij de verhuis is uw IPV6 prefix effectief correct verhuisd van Cable Access platform in Geel.
Opzich is dit geen probleem omdat reeksen verhuisd kunnen worden binnen hetzelfde kopstation.

We lopen echter aan tegen een design fout waardoor het verkeer inderdaad dus gedropt werd op onze cable router in Geel.
Op onze backbone krijgen we namelijk het subnet niet binnen, we kunnen deze dan ook niet verder in het netwerk adverteren.

Mijn collega van backbone operations heeft dit tijdelijk opgelost door de specifieke /56 prefix te adverteren via BGP in Geel.
Kan u nagaan of u nu via deze prefix naar buiten kan richting de destinatie die u trachtte te bereiken?

Voor meer informatie of feedback in verband met dit ticket kan u ons contacteren via mail door te replyen op deze e-mail.
Of via telefoon op 0800/xx.xxx of internationaal op +3215xxxxxx met referentie van ons trouble ticket xxxxxxxxxxxxx


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 5 gasten