Hoofdbreker probleem

SyncBE
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 04 Jan 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Hoofdbreker probleem

Berichtdoor SyncBE » 20 Apr 2018, 17:59

Beste,

Telenet is hier vandaag komen installeren en hij en heeft het probleem van zijn leven gehad dat hij ondertussen nog aan het na denken is vrees ik. Mocht hij dit lezen weet hij meteen wie ik ben. Het zit als volgt, ik heb ingebouwde powerlines in mijn appartement en dat zijn gigabit poorten.
Als ik pc rechtstreeks van de muur in mijn gigabit poort steek van mijn pc haal ik max 100 en leest hij ook maar 100 uit.
Steken we de acces point van Telenet tussen dan leest hij 1 gigabit uit.

Nu wie komt hier met het verlossend antwoord dat mijn powerline enkel 1 gigabit snelheid heeft als hij verbonden is met de acces point ?

Voor mensen die het niet zouden begrijpen.

Powerline verbonden met acces point en acces point met kabel verbonden naar pc = 1 gigabit
Powerline rechtstreeks verbinden met mijn pc = 100 mbit.

Breek jullie hoofd er maar op los, ben er zelf ook al paar uur aan het denken hoe dit komt.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 667
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor xayana » 20 Apr 2018, 18:08

jouw pc of powerline heeft geen autoswitching functionaliteit en jullie hebben A & B door elkaar gebruikt?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1741
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Contact:

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor devilkin » 20 Apr 2018, 18:16

Kabels gechecked? PC staat op autonegotiate?
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

SyncBE
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 04 Jan 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor SyncBE » 20 Apr 2018, 18:21

Wat hebben we getest en heb het nu nog eens getest.

Kabel van pc naar powerline is 100 mbit dat hij aangeeft op pc en allemaal met de zelfde kabel getest een nieuwe.
Nieuwe utp kopje gehangen van waar de utp kabel binnen komt.

Wat moet ik nog testen, ik heb 2 powerlines ingebouwd in men appartement ( nog 1 in de slaapkamer, daar weet ik nu niet dat hij 100 of 1000 heeft want dit zou ik moeten kunnen testen op een of andere manier )
De acces point staat nu in de woonkamer.

Het is gewoon grappig dat ik 100 krijg rechtstreeks en vanaf ik de acces point er tussen steekt dat die powerline ineens magisch 1gigabit internet er door laat gaan maar rechtstreeks 100.

edit die autonegotiate ga ik eens bekijken.

Gebruikersavatar
TimoLimo
Plus Member
Plus Member
Berichten: 178
Lid geworden op: 03 Mar 2010
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor TimoLimo » 20 Apr 2018, 18:25

Zijn we zeker over de terminologie hier?
Is de "access point" geen switch?

Eerste indruk is: je powerlines hebben 100mbit poorten. Als je je PC er op aansluit zie je dus 100Mbit. Zet je er een switch tussen ("access point") dan zal de verbinding tussen powerline en switch/access point 100Mbit zijn, maar naar de PC toe is dat 1Gbit. De PC ziet niet met welke snelheid de access point/switch verbonden is met de powerlines, enkel de eigen connectie.

Edit: wat zijn 'ingebouwde powerlines' eigenlijk? Lijkt me handiger om netwerkkabels in te bouwen dan ingebouwde powerlines.

SyncBE
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 04 Jan 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor SyncBE » 20 Apr 2018, 18:29

TimoLimo schreef:Zijn we zeker over de terminologie hier?
Is de "access point" geen switch?

Eerste indruk is: je powerlines hebben 100mbit poorten. Als je je PC er op aansluit zie je dus 100Mbit. Zet je er een switch tussen ("access point") dan zal de verbinding tussen powerline en switch/access point 100Mbit zijn, maar naar de PC toe is dat 1Gbit. De PC ziet niet met welke snelheid de access point/switch verbonden is met de powerlines, enkel de eigen connectie.

Edit: wat zijn 'ingebouwde powerlines' eigenlijk? Lijkt me handiger om netwerkkabels in te bouwen dan ingebouwde powerlines.


Het is een acces point van Telenet heb de doos hier voor me liggen.
Als ik speedtest rechtstreeks in de muur haal ik 80 doe ik het via de acces point haal ik 190.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2944
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor mailracer » 20 Apr 2018, 18:41

Welke powerlines zijn het ?

SyncBE
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 04 Jan 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor SyncBE » 20 Apr 2018, 18:57

mailracer schreef:Welke powerlines zijn het ?


Het zijn ingebouwde net nog wat testen gedaan en denk de oorzaak gevonden te hebben denk ik

Heb een 40 meter kabel getrokken van de andere powerline naar pc en hier haal ik 190 op snelheid.
Die zelfde kabel genomen in de woonkamer en haal terug 190.
Dus vermoeden dat die ene kabel gewoon slecht was, als ik die kabel rechtstreeks in de muur steek haal ik 100 met die kabel, steek ik die kabel in acces point dan haal ik 1 gigabit.

Denk dat dan die ene kabel moet zijn geweest ?

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3619
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 441 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor Joe de Mannen » 20 Apr 2018, 19:38

1 kapot paar in je kabel kan al genoeg zijn...
J.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14013
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2324 keer
Recent bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor philippe_d » 20 Apr 2018, 23:15

Ik vrees dat de grootste hoofdbreker jouw uitleg is :wink: .
Ik snap gewoon *niets* van wat jij probeert uit te leggen, sorry :-(
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 667
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor xayana » 21 Apr 2018, 06:26

Het inbouwdoosje kan dan ook de schuldige zijn. Het zou kunnen dat een paar veertjes te diep zitten en de contactpunten van de ene kabel verder uitzitten dan een andere.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1596
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor Sylvester » 21 Apr 2018, 06:58

Wel een mooie hoofdbreker. Ik snap er ook niks van.
De ene keer haal je 80, dan 100, dan 190, en dan weer 1 'gigabit'.
Waar haal je wat en met wat haal je wat?

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1355
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 109 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor fvhbrugge » 21 Apr 2018, 08:31

Onbegrijpelijke die vraag.
Nog nooit heb ik gehoord van een ingebouwde powerline... Waar kan je die kopen?
Zou het een ingebouwde netwerkaansluiting kunnen zijn? Installateur van de aansluiting kan deze testen met een netwerkkabeltester.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1596
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor Sylvester » 21 Apr 2018, 08:39

Maak eventueel eens een foto van zo'n 'ingebouwde' powerline.

PHENOM
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 18 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor PHENOM » 21 Apr 2018, 09:29

Sylvester schreef:Wel een mooie hoofdbreker. Ik snap er ook niks van.
De ene keer haal je 80, dan 100, dan 190, en dan weer 1 'gigabit'.
Waar haal je wat en met wat haal je wat?

Die 100 & 1 Gigabit zijn waarschijnlijk wat hij in zijn netwerkadapter eigenschappen te zien krijgt.
De 80 & 190 zijn effectieve speedtesten die hij heeft uitgevoerd. Lijkt mij de enige logische verklaring :???:

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2944
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor mailracer » 21 Apr 2018, 11:35

Ik denk dat het probleem opgelost is door een patchkabel te vervangen. Is het dan nog nodig over de TS zijn uitleg te discussiëren ?

Een foto van die powerlines is wel welkom trouwens. Ik weet niet wat ik er me bij moet voorstellen. Maar ik denk dat het outlets zijn met een ftp kabel tussen.

SyncBE
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 04 Jan 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor SyncBE » 21 Apr 2018, 12:40

Ik noem het powerlines omdat de utp aansluiting in de muur zit samen met de coax verbinding.
In mijn berging komt de kabel toe van het internet als ik die in de router steek heb ik in die bakjes in de muur internet.
Afbeelding

Combi contact doos noemt dit blijkbaar als ik het correct heb.
En voor de mensen die de vraag niet snapten.

de kabel komt uit die combi doos dus internet kabel en die gaat in mijn pc dan haal ik 100 mbit.
Steek ik die kabel van uit de muur dus die combi doos in de acces point en verbind ik mijn pc met de kabel via de acces point ( witte van Telenet ) Dan haalde ik 1 gigabit. En hebben het allemaal met de zelfde kabel getest dus die dat 100 aangaf rechtstreeks in de muur en in de acces point gaf die kabel dan 1 gigabit.

Nu heb het allemaal zelf opgelost, het enige dat ik kan denken is dat die kabel niet goed was. Telenet had die kabel mij gegeven en was net nieuw uit de doos. Ondertussen elke kabel getest ook op mijn gigabit switch en was ook 1 defect dus alles is nu vernieuwd en werkt hoe het moet.


En ik heb het inderdaad over mijn netwerk adapter in mijn pc die 100 en 1 gigabit aangeeft.
Bij 100 krag ik max 80 download en bij 1 gigabit 190.

Bij deze is het opgelost.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2992
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 130 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor Sasuke » 21 Apr 2018, 13:29

Hmmm, denk dat UB of TS een probleem met NTP heeft, want volgens mij moest dit op 01/04 gepost zijn ...
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1355
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 109 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor fvhbrugge » 21 Apr 2018, 13:40

Het is dus geen powerline.
Zo kunnen we een en ander al beter begrijpen.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3619
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 441 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor Joe de Mannen » 21 Apr 2018, 15:45

Hopelijk heb je niet extra betaald voor je appartement met 'ingebouwde powerlines' ... :banana:

J.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2944
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor mailracer » 21 Apr 2018, 15:50

Er bestaat veel verschil in kwaliteit van patchkabel, en ook als je merken combineert, kan er al eens iets slecht contact maken. Meermaals op het werk voorgehad dat een patchkabel uit de verpakking slecht was in combinatie van bepaald type outlets.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1596
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor Sylvester » 21 Apr 2018, 17:56

mailracer schreef:Ik denk dat het probleem opgelost is door een patchkabel te vervangen. Is het dan nog nodig over de TS zijn uitleg te discussiëren ?


blijkbaar wel, zoals blijkt uit de antwoorden. Iedereen zat met de prangende vraag wat die 'ingebouwde' powerlines dan zijn.

Nu is het topic volledig 'opgehelderd' en zijn alle mysteries opgelost

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3727
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 246 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 429 keer

Re: Hoofdbreker probleem

Berichtdoor Tomby » 21 Apr 2018, 18:45

SyncBE schreef:Ik noem het powerlines omdat de utp aansluiting in de muur zit samen met de coax verbinding.


Het zou natuurlijk wel helpen van de juiste terminologie te gebruiken ipv wat jij de zaken noemt :).
Powerline: het woordje 'power' geeft het al een beetje weg eigenlijk, is een systeem om een netwerkverbinding te maken via je elektriciteitsnet. Dat gebeurt met adaptors die je in een stopcontact steekt.

Wat jij hebt, heeft dus in de verste verte niets met powerlines te maken, en vandaar dat we dus de vraag ook maar half begrepen.
Afbeelding


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten