Gratis Wifi booster

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 22 Mar 2018, 13:19

IK heb één probleem met de AP en dat is dat ik WPS niet kan uitschakelen.
Wanneer ik WPS uitschakel en ik sla de gegevens op en ga daarna weer bij instellingen kijken staat er terug bij WPS ondersteuning : 2,4 GHz & 5 GHz i.p.v uitgeschakeld.
Iemand een idee ?

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor Kenniey » 22 Mar 2018, 13:32

Zet je de WPS uit voor het AP apart?
Staat de optie één wifi netwerk dan uit op je modeminstellingen?

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 22 Mar 2018, 13:36

Kenniey schreef:Zet je de WPS uit voor het AP apart?
Staat de optie één wifi netwerk dan uit op je modeminstellingen?

Via mijn telenet kan je voor elk toestel de WPS aan of uitzetten.
De optie één wifi netwerk staat aan.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor Kenniey » 22 Mar 2018, 13:43

Correct
Wat gebeurt er als je het accesspoint even met rust laat na de aanpassing?
De instellingen op MT hebben soms wat vertraging.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2827
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor mailracer » 22 Mar 2018, 13:50

Klopt. Het kan soms een uur duren voordat er iets aangepast is via mijn Telenet. Maar normaal zou je dan een foutmelding krijgen als je het de tweede maal opnieuw tracht aan te passentijdens het wachten op de settings van de eerste poging.

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 22 Mar 2018, 13:52

Ik zal binnen een uurtje nog eens kijken.
Kan je trouwens de AP op een andere manier bereiken dan via mijn telenet ?

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor datakiller » 22 Mar 2018, 13:58

Nee, Telenet wil alles zien :P

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 22 Mar 2018, 13:59

datakiller schreef:Nee, Telenet wil alles zien :P

Bij de oude AP van Netgear ging dit nog wel. :-D

WPS op de nieuwe AP staat nog steeds actief.
Afbeelding

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor buthead » 22 Mar 2018, 19:38

De AP is toch zo'n gelijkaardig wit bakje zoals we nu al hebben?
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 22 Mar 2018, 20:06

Is inderdaad zo een wit bakje.
Heb contact gehad met Telenet en zij zeggen dat het normaal is dat de wps bij de instellingen aanstaat. Zolang er niet op de wps knop van het toestel zelf geduwd wordt zou er geen WPS actief kunnen zijn.

P.S : kan er iemand met deze AP eens nakijken of hij de WPS kan uitschakelen bij de instellingen ?

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor buthead » 24 Mar 2018, 10:11

Heb zonet een AP geïnstalleerd en je kan wel degelijk de WPS functie uitzetten :) via mijn telenet, onder je normale modem/router zie je een link naar je AP voor de settings
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3462
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 306 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ub4b » 24 Mar 2018, 10:25

Modbreak:
off-topic
Kan je het zendvermogen aanpassen?
Kan je de SSID beacon interval aanpassen zodat deze niet langer op een schadelijke interval tikt? (zie mijn andere topics)

Ik heb Telenet hierover aangeschreven, maar er werd heel dom gereageerd door de medewerker van dienst, dat alles in orde was volgens de wettelijke norm en dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Nu deze Wifi booster actie er is, begrijp ik waarom ze enkele weken geleden zo dom deden.

Dat de norm niet deugt, daarvoor verwijs ik naar deze discussie:
https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... ad#p739794

Voor discussies over de eventuele schadelijke invloed van WiFi straling bestaat al een topic.
https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... ad#p739794.
Laatst gewijzigd door philippe_d op 24 Mar 2018, 11:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: zie modbreak

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor buthead » 24 Mar 2018, 10:42

je kan alleen de gewone zaken aanpassen, zendvermogen en etc zeker al niet dan koop je beter een eigen Ap,router etc...
Bereik is wel goed moet ik zeggen
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 10:46

WPS uitzetten gaat blijkbaar niet in "mijn telenet" omdat dit altijd zou uitstaan zolang je niet op de wps knop duwt kreeg ik gisteren aan de telefoon te horen van een Telenet medewerker.(technische dienst Telenet)
Er staat in het scherm van mijn telenet wel wps actief maar deze zou dus in feite niet actief zijn.

@buthead,
wanneer jij kijkt in "mijn telenet" staat er dan effectief bij wps "uitgeschakeld" indien dit zo is weet die technieker er dus niets van ?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3462
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 306 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ub4b » 24 Mar 2018, 10:48

Modbreak:
off-topic
buthead schreef:je kan alleen de gewone zaken aanpassen, zendvermogen en etc zeker al niet dan koop je beter een eigen Ap,router etc...
Bereik is wel goed moet ik zeggen


Dus concreet Telenet trekt zich niks aan van het voorzorgsprincipe, naar aanleiding van recent nieuw onderzoek dat aantoont dat neuro effecten binnen de wettelijke norm uitlokbaar zijn (ik heb telenet trouwens op de hoogte gebracht hiervan), en straalt vermoedelijk zo hard als dit kan binnen de wettelijke norm.

't Ja ze zijn al eens gepakt door het BIPT voor te harde SSID's, laat nu net het SSID gebeuren het grote probleem aan wifi zijn.

Een voorbeeld hoe het ook kan, zonder schadelijke effecten:

beacon.png


In heel de villa hier ontvangst met één AP.

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 10:51

Modbreak:
off-topic
@ub4b,
Ik begrijp niet goed waar jij je druk over maakt ?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3462
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 306 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ub4b » 24 Mar 2018, 10:55

Modbreak:
off-topic

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 11:01

Modbreak:
off-topic
ub4b schreef:
karine schreef:@ub4b,
Ik begrijp niet goed waar jij je druk over maakt ?

https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... ad#p739683
https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... ad#p739794


Als je het zo bekijkt moet ik dringend gaan verhuizen.
Ik heb in de keuken en achteraan de woonkamer bijna zoveel wifi bereik van de buurman als dat ik van die nieuwe AP van Telenet heb.
Dus denk ik dat Telenet toch nog beschaafd is betreft zendvermogen.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor buthead » 24 Mar 2018, 11:18

karine schreef:WPS uitzetten gaat blijkbaar niet in "mijn telenet" omdat dit altijd zou uitstaan zolang je niet op de wps knop duwt kreeg ik gisteren aan de telefoon te horen van een Telenet medewerker.(technische dienst Telenet)
Er staat in het scherm van mijn telenet wel wps actief maar deze zou dus in feite niet actief zijn.

@buthead,
wanneer jij kijkt in "mijn telenet" staat er dan effectief bij wps "uitgeschakeld" indien dit zo is weet die technieker er dus niets van ?


Het klopt inderdaad, als je de instellingen aanpast zie je nog altijd wps 2.4&5ghz staan. Hopelijk verhelpen ze komende maandag met "hun verbeteringswerken aan de website"
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 11:20

OK,
Dan had de technieker toch gelijk.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3462
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 306 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ub4b » 24 Mar 2018, 11:26

Modbreak:
off-topic
karine schreef:Als je het zo bekijkt moet ik dringend gaan verhuizen.
Ik heb in de keuken en achteraan de woonkamer bijna zoveel wifi bereik van de buurman als dat ik van die nieuwe AP van Telenet heb.
Dus denk ik dat Telenet toch nog beschaafd is betreft zendvermogen.


Iedereen voorzien van zo'n wifi booster verergert het probleem uitaard.

Hier valt het voorlopig nog mee kwa overlast van buren, twee telenetters en een open linksys:

zonderkanker.png
zonderkanker.png (6.41 KiB) 1444 keer bekeken

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 11:51

Hier één die buiten zo een TP-link buitenantenne heeft hangen die naar zijn terras zendt en blijkbaar ook een sterk deel onze kant uit.
Ik heb dergelijke antenne ook maar gebruik die alleen op vakantie.
Ik geef toe dat ik nu zelf ook niet een hele dag op zijn terras wil zitten laat staan zijn kinderen van enkele jaren oud.
Afstand antenne - terras zijn enkele meters.

P.S : voordeel van de oudere AP van Telenet(Netgear 4300TN die hier nu boven staat) is dat je de tijd kan instellen wanneer de wifi werkt. Dus tussen 24u en 07u staat de wifi boven uit.

Moet zeggen dat ik ook al andere zaken gezien heb van collega's die in China antennes bestellen met een zendvermogen van 3500MW voor enkel euro's.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3462
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 306 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ub4b » 24 Mar 2018, 11:55

Modbreak:
off-topic
karine schreef:Hier één die buiten zo een TP-link buitenantenne heeft hangen die naar zijn terras zendt en blijkbaar ook een sterk deel onze kant uit.
Ik heb dergelijke antenne ook maar gebruik die alleen op vakantie.
Ik geef toe dat ik nu zelf ook niet een hele dag op zijn terras wil zitten laat staan zijn kinderen van enkele jaren oud.
Afstand antenne - terras zijn enkele meters.

P.S : voordeel van de oudere AP van Telenet(Netgear 4300TN die hier nu boven staat) is dat je de tijd kan instellen wanneer de wifi werkt. Dus tussen 24u en 07u staat de wifi boven uit.

Moet zeggen dat ik ook al andere zaken gezien heb van collega's die in China antennes bestellen met een zendvermogen van 3500MW voor enkel euro's.


Vraag hem om zijn SSID beacon interval te verlagen naar 1000ms, en zendvermogen te verlagen.

Helaas is de norm verouderd en zijn er geen wettelijke pressiemiddelen zolang je maar je aan de norm houdt, dit is waarom telenet er ook mee wegkomt.

Je kan dus mensen op afstand ziek maken en je doet wettelijk niks fout.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13770
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2226 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor philippe_d » 24 Mar 2018, 12:03

karine schreef:WPS uitzetten gaat blijkbaar niet in "mijn telenet" omdat dit altijd zou uitstaan zolang je niet op de wps knop duwt kreeg ik gisteren aan de telefoon te horen van een Telenet medewerker.(technische dienst Telenet)
Er staat in het scherm van mijn telenet wel wps actief maar deze zou dus in feite niet actief zijn.

Je verwart 2 zaken:
  • Het is inderdaad zo dat WPS niet actief is zolang je niet op de wps knop drukt. Na het drukken op knop zal WPS gedurende 2 minuten actief zijn, om te kunnen peeren met een ander apparaat, waarop ook wps werd geactiveerd.
  • Het uitzetten van WPS op een AP zorgt ervoor dat je de WPS knop niet kan gebruiken.
Met het uitzetten van de mogelijkheid om WPS te activeren via de WPS knop, verhoog je de veiligheid, anders geef je de mogelijkheid aan iedereen die fysiek toegang heeft tot jouw AP (bezoekers, babysit, kuispersoneel) om zonder WiFi paswoord op jouw netwerk te komen.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor xayana » 24 Mar 2018, 12:08

Iemand die ik niet op mijn WiFi vertrouw laat ik niet binnen zonder toezicht hoor... :)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28843
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1893 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 391 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor r2504 » 24 Mar 2018, 12:12

Modbreak:
off-topic
ub4b schreef:Je kan dus mensen op afstand ziek maken en je doet wettelijk niks fout.


Ga je die verhaaltjes nu tot in het treurige toe blijven herhalen... ik heb de indruk dat je er ernstig ziek van bent :roll:

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3462
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 306 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ub4b » 24 Mar 2018, 12:17

Modbreak:
off-topic
r2504 schreef:
ub4b schreef:Je kan dus mensen op afstand ziek maken en je doet wettelijk niks fout.


Ga je die verhaaltjes nu tot in het treurige toe blijven herhalen... ik heb de indruk dat je er ernstig ziek van bent :roll:


Ad-hominem reactie, gezien geen verhaaltjes maar wetenschappelijke studies.

https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... ad#p739683

De uitrol van de wifi booster van telenet schendt het voorzorgsprincipe, net zoals de geforceerde wifi modems.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28843
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1893 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 391 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor r2504 » 24 Mar 2018, 12:22

Modbreak:
off-topic
Man toch, stop die ziekelijke reacties... ga hulp zoeken !

Je hebt je persoonlijke zeur hoekje... ga daar je theorieen posten maar niet in ieder topic waar het woordje WIFI in komt.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3462
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 306 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ub4b » 24 Mar 2018, 12:25

Modbreak:
off-topic
r2504 schreef:Man toch, stop die ziekelijke reacties... ga hulp zoeken !


Mensen zoals jij zijn deel van het probleem. Wetenschappelijk studies worden weggelachen, en de boodschapper is zogezegd ziek.
@ub4b
Als moderatie team staan wij volledig achter vorige reactie:
Gelieve jouw stralingstheorieën te posten in het daartoe speciaal open gehouden topic!
Verdere overtredingen van de regels kunnen een tijdelijke of definitieve uitsluiting uit het Forum betekenen

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 12:53

philippe_d schreef:Je verwart 2 zaken:
  • Het is inderdaad zo dat WPS niet actief is zolang je niet op de wps knop drukt. Na het drukken op knop zal WPS gedurende 2 minuten actief zijn, om te kunnen peeren met een ander apparaat, waarop ook wps werd geactiveerd.
  • Het uitzetten van WPS op een AP zorgt ervoor dat je de WPS knop niet kan gebruiken.
Met het uitzetten van de mogelijkheid om WPS te activeren via de WPS knop, verhoog je de veiligheid, anders geef je de mogelijkheid aan iedereen die fysiek toegang heeft tot jouw AP (bezoekers, babysit, kuispersoneel) om zonder WiFi paswoord op jouw netwerk te komen.


Even op inpikken.
Dat de wps functie in het instellingenscherm ervoor diende om alleen de fysieke toegang van het AP uit te schakelen wist ik niet.
Ik dacht dat dan het gehele wps gebeuren was uitgeschakeld.
Waarom ik mij hier zorgen over maak is dat AP en routers die wps gebruiken best makkelijk te hacken zijn, daarom wordt ook steeds aangeraden om de wps functie uit te schakelen.
Ben hier zelf eens mee aan het experimenteren geweest bij mijn buurman en toen had ik in een dik halfuur zijn wifi netwerk bijna gekraakt.En ben dan nog een grote leek op dat vlak.
Eerste stap was toen ook scannen naar AP en routers die WPS hebben aanstaan.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor xayana » 24 Mar 2018, 12:54

Mensen vanop afstand ziek maken...? Met de huidige & toekomstige isolatienormen zal dat wel meevallen. :lol:

karine schreef:Waarom ik mij hier zorgen over maak is dat AP en routers die wps gebruiken best makkelijk te hacken zijn, daarom wordt ook steeds aangeraden om de wps functie uit te schakelen.

Je verwart WPS PIN met de WPS pushbutton.

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 13:08

xayana schreef:Je verwart WPS PIN met de WPS pushbutton.


Wat is dan het verschil hiertussen ?
Moet ik dan veronderstellen dat de AP van Telenet WPS PIN niet hebben en veilig zijn op dat vlak ?

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 630
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor xayana » 24 Mar 2018, 13:43

Niks is 100% onfeilbaar, maar WPS push button is in principe veilig (als zoals eerder aangehaald de attacker alvast geen toegang heeft tot de (virtuele) knop).
Je beweert jouw buur (bijna) gehackt te hebben via WPS, dan bedoel je daarmee waarschijnlijk dat je hem gehackt hebt via WPS PIN omdat de router brute forcing toestond.
Zie: https://sviehb.files.wordpress.com/2011 ... ck_wps.pdf

Via WPS PIN volstaat het om een korte pincode in te geven om connectie te maken. Er staat echter geen limiet op het aantal pogingen. Daar sta je dan met je complexe WPA2 code :) Een zijpoortje dus.
WPS Push button is in principe niet remote te activeren.

Bij mijn weten is het niet mogelijk om te verbinden met WPS PIN op die modems/ap's van Telenet.

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 652
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor karine » 24 Mar 2018, 13:48

xayana schreef:Via WPS PIN volstaat het om een korte pincode in te geven om connectie te maken. Er staat echter geen limiet op het aantal pogingen. Daar sta je dan met je complexe WPA2 code :) Een zijpoortje dus.
WPS Push button is in principe niet remote te activeren.
Bij mijn weten is het niet mogelijk om te verbinden met WPS PIN op die modems/ap's van Telenet.


Ok, dat moest ik even weten.
Het gaat dus alleen om de toestellen die WPS PIN hebben en actief staan die een gevaar vormen.
In het geval van de toestellen die Telenet gebruikt zijn we op DAT vlak veilig.
Bedankt voor de verduidelijking.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor Kenniey » 25 Mar 2018, 07:12

AP getest, EMTA modem only en eigen router, daarachter het AP.
Na enige tijd is het AP zichtbaar op Mijn Telenet, instellingen zijn aanpasbaar, duurt alleen +/- 30 min vooaleer de aanpassingen doorlopen.
41DC7473-D958-41AC-8156-ADDF38AF24E8.jpeg

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1416
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor CCatalyst » 25 Mar 2018, 08:30

xayana schreef:Via WPS PIN volstaat het om een korte pincode in te geven om connectie te maken. Er staat echter geen limiet op het aantal pogingen.


Niet volgens de spec, maar elke AP van recente jaren zal WPS PIN by default locken na een aantal foutieve pogingen, ofwel voor enkele uren ofwel tot reboot van het toestel.

Reaver-style attacks zijn vandaag de dag dus nog maar weinig effectief, tenzij bij hele oude AP's

mgo72
Premium Member
Premium Member
Berichten: 631
Lid geworden op: 30 Nov 2011
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor mgo72 » 28 Mar 2018, 20:08

De power-lines zijn blijkbaar overal uitverkocht. Maar vanaf 5/4 zou je deze via je 'mijn-telenet' kunnen bestellen. Dat wisten ze me daarjuist in Leuven te vertellen.

Heb zo'n AP meegekregen. Maar had een vraagje:

Deze Ap is besteld op mijn privé adres. Kan ik die AP ergens anders in een Telenet-omgeving ook gebruiken ? Veronderstel dan met de logins van mijn prive-adres. Of lukt dit niet?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 801
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor ddd » 28 Mar 2018, 20:10

Volgens de website is het midden april. Ik wacht ook wel tot dan en bestel er op die manier eentje: https://www2.telenet.be/nl/ons-netwerk/bij-je-thuis/


Bedankt voor je enthousiasme! De eerste voorraad Wifi-boosters gaat snel de deur uit. Geen zorgen, dit is een permanente aanbieding. Je kan hem dus niet mislopen. We raden je aan er pas begin april om te gaan.
Extra handig: binnenkort bestel je ze ook makkelijk online. Hou deze pagina zeker in de gaten vanaf midden april.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor Kenniey » 28 Mar 2018, 20:12

mgo72 schreef:De power-lines zijn blijkbaar overal uitverkocht. Maar vanaf 5/4 zou je deze via je 'mijn-telenet' kunnen bestellen. Dat wisten ze me daarjuist in Leuven te vertellen.

Heb zo'n AP meegekregen. Maar had een vraagje:

Deze Ap is besteld op mijn privé adres. Kan ik die AP ergens anders in een Telenet-omgeving ook gebruiken ? Veronderstel dan met de logins van mijn prive-adres. Of lukt dit niet?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Je zou die overal kunnen aansluiten, die is dan te configureren via de login van de modem waar die achter hangt. Is het een HGW modem en staat één wifi netwerk aan, dan neemt die ook de wifi-instellingen over.

mgo72
Premium Member
Premium Member
Berichten: 631
Lid geworden op: 30 Nov 2011
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Gratis Wifi booster

Berichtdoor mgo72 » 28 Mar 2018, 20:30

Dus steeds herconfigureren als je die verzet.

Volgens de medewerker is het een lek dat zorgde dat berichten te vroeg buiten kwamen en mikten ze altijd al naar 5/4.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten