Traag internet

Bart_Herbots
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 02 Jun 2015

Traag internet

Berichtdoor Bart_Herbots » 19 Mar 2018, 12:21

Gisteren 18/3 een groot stuk van de avond traag internet waardoor netflix slechts een resolutie had van 240 wat niet aan te zien is op een 58inch 4k tv. Hadden er hier nog problemen. Ik gebruik powerlines en eerst dacht ik dat de oorzaak binnenhuis lag doordat er micchien een toestel in de pries stak dat er normaal niet in zit maar na een rondgang door het huis bleek dat niet het geval. Ook de speedtest gaf amper 5mbit weer

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28145
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1852 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 339 keer

Re: Traag internet

Berichtdoor r2504 » 19 Mar 2018, 12:30

Bart_Herbots schreef:Ik gebruik powerlines en eerst dacht ik dat de oorzaak binnenhuis lag doordat er micchien een toestel in de pries stak dat er normaal niet in zit maar na een rondgang door het huis bleek dat niet het geval.


Maar je hebt dus geen test gedaan rechtstreeks op de modem... dat is namelijk steeds het eerste wat je moet testen.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 322
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Traag internet

Berichtdoor datakiller » 19 Mar 2018, 12:54

Zoals hierboven gezegd, test rechtstreeks doen als het nieuwe powerlines zijn en als het een "nieuw" huis zou zijn zou 5mbps met powerlines niet mogen (Zelf haal ik 150mbps met nieuwe powerlines van ~160€ in een ouder huis, het gaat dan ook wel maar door ~10m kabel)

Wat was je upload snelheid, het zou ook kunnen dat je op smallband zit en dat een ander apparaat 24/7 5mbps gebruikt.
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28145
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1852 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 339 keer

Re: Traag internet

Berichtdoor r2504 » 19 Mar 2018, 13:07

datakiller schreef: test rechtstreeks doen als het nieuwe powerlines zijn


Nope... in geval van problemen ALTIJD een rechtstreekse test doen... ongeacht of je powerlines nu nieuw zijn of 100 jaar oud.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 322
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Traag internet

Berichtdoor datakiller » 19 Mar 2018, 13:10

r2504 schreef:Nope... in geval van problemen ALTIJD een rechtstreekse test doen... ongeacht of je powerlines nu nieuw zijn of 100 jaar oud.


Heb alleen gezegd dat 5mbps niet zou mogen met nieuwe powerlines in een nieuwer huis (ik weet niet wat hij heeft), ik heb NIET gezegd dat er geen rechtstreekse test moest gedaan worden.

datakiller schreef:Zoals hierboven gezegd, test rechtstreeks doen
Afbeelding Afbeelding

Bart_Herbots
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 02 Jun 2015

Re: Traag internet

Berichtdoor Bart_Herbots » 19 Mar 2018, 14:03

De powerlines zou door de telenettechnieker geplaatst begin 2016 normaal haal ik zo rond de 150mbit. Het huis in van 1997.
Zal er bij een volgende keer aan denken van de laptop eens rechtstreeks op de telenetmodem aan te sluiten


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten