Telenet traag met eigen router.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor datakiller » 15 Feb 2018, 16:15

Heeft er nog iemand problemen met een modem-only van Telenet en de snelheid?

Voor mijn routers krijg ik 230/27 en erna 130/15 (Download/upload).
Als ik een VM koppel aan poort vmbr1 (Pfsense - LAN) krijg ik de snelheden 130/15, dus het gaat niet door een switch, ook niet door een extra kabel als ik het dan verander naar vmbr2 (Pfsense - WAN) krijg ik 230/27.

Als dit aan pfsense zou liggen zou ik niet EXACT hetzelfde probleem hebben op mijn linksys LRT224.
Als ik mijn laptop verbind heeft deze ook dezelfde snelheid (130/15), direct aan de modem gekoppelt.

Heeft iemand hiermee temaken gehad?

De snelheden van 130/15 varieren, maar als ik bijvoorbeeld op mijn PC test die door nog een paar meter kabel gaat krijg ik bijvoorbeeld 160/27.

Kiwivogel
Plus Member
Plus Member
Berichten: 116
Lid geworden op: 08 Nov 2015
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor Kiwivogel » 15 Feb 2018, 16:28

er zit misschien een slechte kabel tussen?

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor datakiller » 15 Feb 2018, 16:34

Kiwivogel schreef:slechte kabel tussen?


Dat kan niet omdat de VM en pfsense op dezelfde server staan, maar bij pfsense heb ik het terug op 230mbps gekregen :).
Nu nog de linksys testen.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor serialchiller » 15 Feb 2018, 16:58

Hey datakiller, eens zo fijn als je iedereen laat weten hoe je het terug op volledige snelheid hebt gekregen...

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor datakiller » 15 Feb 2018, 17:28

serialchiller schreef:hoe

Bij pfsense was het de poorten van E1000 naar Virtio veranderen, maar de LRT224 en laptop moet ik nog oplossen, dat zal moeilijker zijn denk ik :/
Ach ik kan al verder met 1 iets :)

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor serialchiller » 15 Feb 2018, 17:38

Eens kijken of je "autonegiotiation" kan uitzetten op de wan-poort van de linksys? Vastzetten in 1000mbps full duplex...
Ben ook maar "luidop" aan het meedenken hoor. Dat je pc nóg een andere snelheid haalt is al helemaal bizar. Ervan uitgaande dat je zeker bent van je kabels, maar ik veronderstel dat je wel een werkende baseline hebt om vergelijkend te kunnen testen.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2873
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 226 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 174 keer

Re: Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor mailracer » 15 Feb 2018, 17:47

Ik heb ook een modem only, Wigo abbonement en een synology AC1600 (eerste model) router.

Als ik mijn router extra taken opleg zoals monitoring, bewaking, logboek of andere exotische dingen, dan haal ik ook maar de helft van mijn snelheid.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Telenet traag met eigen router.

Berichtdoor datakiller » 15 Feb 2018, 20:51

mailracer schreef:Als ik mijn router extra taken opleg zoals monitoring, bewaking, logboek of andere exotische dingen, dan haal ik ook maar de helft van mijn snelheid.


Hier stond niets aan en had ik grafiekjes (Pfsense of solarwinds realtime bandwidth monitor met SNMP voor de linksys)

serialchiller schreef:Eens kijken of je "autonegiotiation" kan uitzetten op de wan-poort van de linksys? Vastzetten in 1000mbps full duplex... Ervan uitgaande dat je zeker bent van je kabels, maar ik veronderstel dat je wel een werkende baseline hebt om vergelijkend te kunnen testen.


De linksys kan maximaal op 10/100 gezet worden manueel, als je 1Gbps wilt hiermee moet je het laten staan op auto-negiotiation. maar de snelheid die erdoor kwam was ~160mbps, de linksys word nog wat uitzoeken :P


Bedankt voor de hulp allemaal.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten