Modem hergebruik mogelijk?

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4831
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 305 keer

Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor MClaeys » 13 Jan 2018, 20:54

Lang verhaal kort, de schoonzus huurt een appartement en heeft Proximus genomen. De vorige bewoner heeft zijn Telenet abo opgezegd, maar de modem hing er nog.
Kan dit als reserve dienen om iemand te depaneren? Of om wat mee te prutsen? Ze heeft het buiten gesmeten want ze moest dat niet hebben, dus heb ik me maar opgeofferd om het mee te nemen :).
Tis een witte, volgens mij nog niet rijp voor het containerpark.

Ik heb enkel ervaring met VDSL modem/routers, dus geen idee wat ge met zo een kunt.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
iktjilp
Plus Member
Plus Member
Berichten: 109
Lid geworden op: 23 Jun 2013
Twitter: IkTjilp
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor iktjilp » 13 Jan 2018, 21:07

Nee, want die moet men actief maken op netwerk. De modem is trouwens van Telenet en moet je laten hangen. Of ze teruggeven kan ook maar meestal is het gewoon blijven hangen.
Edpnet VDSL XL - Orange panter - Zonlicht

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4831
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 305 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor MClaeys » 13 Jan 2018, 21:20

Ik dacht al zo iets, had ik haar ook eerst gezegd maar bij het volgende bezoek lag hij al klaar voor buiten te smijten.
Laten hangen of opzij leggen wou ze niet, moest ook niet van de verhuurder (die voorziet enkel de aansluiting, de rest is (terrecht) de huurder zijn probleem).
Er is geen Telenet winkel men buurt of waar ik in de buurt kom momenteel, maar kzal hem dan in men koffer leggen voor als dat ooit wel het geval is (er speciaal voor rond rijden doe ik niet). :) tnx voor de bevestiging.
Xbox Live: MClaeys

Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 624
Lid geworden op: 21 Nov 2005
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor Fluppeke » 14 Jan 2018, 00:20

En wie is dan verantwoordelijk, de vorige bewoner die het heeft laten hangen? Welke wet verplicht u in godsnaam die dingen te laten hangen.

Hier hing er ook één. Toen ik digitale tv van telenet nam bleek dat ze een nieuwe mee hadden en ze hebben die oude brol meegenomen.
Toen ik naar Scarlet trio ging is die 'nieuwere' ook 'blijven' hangen. Wat een elektronica 'afval' .
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6683
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Jan 2018, 03:03

Laat ons dat effe herverwoorden alvorens er een discussie over losbarst:
Telenet heeft graag dat je de modem/router/NIU laat hangen als je verhuist of je abbonement stopzet; zeker als je huurder bent.
Je bent daar echter totaal niet toe verplicht; je kan daar ook niet toe verplicht worden.
Het enige dat Telenet zou kunnen doen is die toestellen terugvragen, maar dat doen ze niet.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4831
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 305 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor MClaeys » 14 Jan 2018, 08:09

Als ik hem niet kan gebruiken om iemand te depaneren bij problemen ben ik er niet veel mee natuurlijk. Naar containerpark vind ik zonde voor iets dat nog goed werkt (ga ik toch vanuit). Ik vind het wel maar verspilling, ok die modem kost hen misschien 3 keer niks, maar haal em gewoon op bij een verhuis of laat het opsturen zoals bij Proximus om te hergebruiken.
Vandaar, dan breng ik hem wel eens binnen als ik er ooit passeer (al vliegt em dan misschien ook in de container). Of ik vijs em eens open, misschien leer ik er nog iets uit :)
De NIU hangt er wel nog, enkel de stekker uitgetrokken, want het was zo een muur opbouwmodel, dat kreeg ze niet weg.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28991
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor r2504 » 14 Jan 2018, 12:49

MClaeys schreef:maar haal em gewoon op


Dat kost TN meer dan hij waard is.

MClaeys schreef:De NIU hangt er wel nog, enkel de stekker uitgetrokken, want het was zo een muur opbouwmodel, dat kreeg ze niet weg.


Als het zo'n 4-poorts model is kan je er natuurlijk altijd iemand mee blij maken.

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5479
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 456 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 689 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor TiTanium » 14 Jan 2018, 13:38

r2504 schreef:Als het zo'n 4-poorts model is kan je er natuurlijk altijd iemand mee blij maken.

Feit, die dingen werken wel heel goed. Heb vorig jaar bij iemand een "afgedankte" NUI geplaatst, de sneeuw verdween van het beeld. (die hebben nog 3 analoge TV's)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4831
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 305 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor MClaeys » 14 Jan 2018, 14:06

1 poort denk ik, zal volgende keer eens zien.
Xbox Live: MClaeys

duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 906
Lid geworden op: 23 Apr 2008
Bedankt: 146 keer
Uitgedeelde bedankjes: 134 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor duizend » 14 Jan 2018, 16:04

weer een argument voor het verplichten van vrije modemkeuze :thumbs:

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6683
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Jan 2018, 21:50

Als ie 1 port heeft dan is het een EMTA modem, geen router.
Uiteraard kan je die bijhouden om iemand te helpen, maar depanneren zal niet zo makkelijk zijn als "snel effe inpluggen".

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4831
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 275 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 305 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor MClaeys » 15 Jan 2018, 08:52

ITnetadmin schreef:Als ie 1 port heeft dan is het een EMTA modem, geen router.

Ik reageerde op de NIU berichten, die had maar poort dacht ik. Net even op Google afbeeldingen gezocht, het is een WKD-NIU dat er hangt. Een potteke dus zoals er vroeger bij iedereen achter den tv hing. :-)
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
splinterbyte
Premium Member
Premium Member
Berichten: 724
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Modem hergebruik mogelijk?

Berichtdoor splinterbyte » 15 Jan 2018, 09:24

Enkel telenet kan de modems koppelen aan een abbo
Bij een gedeactiveerde kom je dacht ik wel op een 'snelstarter' captive portal, waar je een nieuw abo kan afsluiten en andere, zo was het vroeger toch..


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten