Telenet modem zendt 2.4ghz uit op 2 kanalen tegelijk

Nemio
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Telenet modem zendt 2.4ghz uit op 2 kanalen tegelijk

Berichtdoor Nemio » 17 Dec 2017, 14:44

Dag iedereen,

We hebben al een tijdje problemen met trage en onstabiele wifi verbinding (geen probleem met kabel) dus ik heb wat zaken onderzocht.

Via InSSIDer kwam ik er achter dat onze SSID op 2.4Ghz op 2 kanalen tegelijk wordt uitgezonden, iets waarvan ik dacht dat het niet mogelijk was.
Wifi.PNG

Op de mijn telenet pagina is de instelling voor 2.4 Ghz kanaal 1.
Via InSSIDer zie ik zowel kanaal 1 als 5 geselecteerd wat dus een overlap geeft met redelijk wat netwerken van de buren.

Als ik het kanaal wijzig in mijn telenet dan verandert hij van 1 naar het gekozen kanaal maar kanaal 5 blijft uitzenden.

Enig idee hoe ik dit terug correct op 1 enkel kanaal krijg?

Gebruikersavatar
alloja
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart, WB
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Telenet modem zendt 2.4ghz uit op 2 kanalen tegelijk

Berichtdoor alloja » 17 Dec 2017, 15:00

Jouw modem zendt het 2,4GHz netwerk met een bandbreedte van 40MHz. Dit is mogelijk met 802.11n om hogere snelheden te bereiken. Maar tegelijkertijd is het een bron van mogelijke interferenties met andere netwerken.

Ik ken de web interface van de Telenet modem niet, maar ik denk dat het in de WLAN settings kan worden gevonden.
Vu+ Duo² (2*DVB-C + 2*S2) & Vu+ Duo (DVB-S2) • Sat: Astra 2<>Telstar 12 Vantage • Fransat • Voo DVB-C • Apple TV 4K
MacBook Pro 13" Touch Bar (2018) • iPhone 8 Plus • iPad Pro 10,5" Wi-Fi • Apple Watch Series 4 • Nexus 7 2013
bbox3/S • Netgear R7800 • Proximus Tuttimus synchro 100/35 (2x Mobilus S) + 1x Epic Stories

Nemio
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 Jan 2014
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet modem zendt 2.4ghz uit op 2 kanalen tegelijk

Berichtdoor Nemio » 17 Dec 2017, 15:31

Bedankt voor de lead.
2.4 Ghz staat ingesteld op bgn
Bij Wifi-kanaalbreedte heb ik enkel keuze tussen Auto en 20Mhz en stond het op auto.

Heb dan maar eens geforceerd op 20Mhz en nu is kanaal 5 verdwenen :-)

Gebruikersavatar
alloja
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart, WB
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Telenet modem zendt 2.4ghz uit op 2 kanalen tegelijk

Berichtdoor alloja » 17 Dec 2017, 18:28

Nemio schreef:Bedankt voor de lead.
2.4 Ghz staat ingesteld op bgn
Bij Wifi-kanaalbreedte heb ik enkel keuze tussen Auto en 20Mhz en stond het op auto.

Heb dan maar eens geforceerd op 20Mhz en nu is kanaal 5 verdwenen :-)

Dat was inderdaad de oplossing voor jouw probleem. :beerchug:
Vu+ Duo² (2*DVB-C + 2*S2) & Vu+ Duo (DVB-S2) • Sat: Astra 2<>Telstar 12 Vantage • Fransat • Voo DVB-C • Apple TV 4K
MacBook Pro 13" Touch Bar (2018) • iPhone 8 Plus • iPad Pro 10,5" Wi-Fi • Apple Watch Series 4 • Nexus 7 2013
bbox3/S • Netgear R7800 • Proximus Tuttimus synchro 100/35 (2x Mobilus S) + 1x Epic Stories

KRL100
Premium Member
Premium Member
Berichten: 567
Lid geworden op: 22 Sep 2008
Locatie: Diksmuide
Bedankt: 39 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Telenet modem zendt 2.4ghz uit op 2 kanalen tegelijk

Berichtdoor KRL100 » 17 Dec 2017, 19:44

Of het was een reflectie-frequentie?? (radio-specialisten mogen mij tegenspreken!)
DJ KaReL de Groot --- www.kareldegroot.be

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1598
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet modem zendt 2.4ghz uit op 2 kanalen tegelijk

Berichtdoor Sylvester » 17 Dec 2017, 20:53

Ben geen radio specialist, maar dan moet ik u toch tegenspreken.
Als je met reflectie frequentie een zekere signaalreflectie bedoelt ten gevolge van return loss of impedantie verschillen, klopt het helemaal niet.
Dat doet zich vooral voor op koperleiding en zelfs glasvezel.
En als het zich dan al zou voordoen, is de kans héél klein dat je die heel netjes en even groot draadloos op een correct nabijgelegen kanaal zou vinden.

Maar het probleem was al opgelost hé.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 2 gasten