TP link AC2300

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 932
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

TP link AC2300

Berichtdoor buthead » 25 Nov 2017, 14:11

Beste UB'rs

Klein vraag ook ivm. 2de digibox maar dan met TP LINK Archer C2300 ( AC type, tevens deze uit de huidige blackfriday aanbieding )

Opnames opvragen gaat niet en hij vind ook de digibox van beneden niet
Setup van deze: TN modem/router -> Powerline aan TN modem/router -- -- Power naar digibox

Setup voor betreffende digibox.

TN modem/router -> TP LINk Archer C2300 -> 2de digibox( boven)
Router hangt eigenlijk rechtstreeks achter die van TN


Via opties IPTV zie ik:

IGMP Proxy : AAN
IGMP Snooping : UIT
IGMP version : V2 ( keuze uit V2 of V3 )
Wireless Multicast Forwarding: AAN
IPTV: AAN
Mode: Bridge
LAN1 : Internet
LAN2 : Internet
LAN3 : Internet
LAN4 : IPTV


IP reeksen zeer waarschijnlijk is het probleem? :bang:
TN in reeks 192.168.0.xxx
TP LINK: 192.168.1.xxx
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

h0us3cat
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 Apr 2011
Bedankt: 5 keer

Re: TP link AC2300

Berichtdoor h0us3cat » 25 Nov 2017, 18:55

buthead schreef:Beste UB'rs

Klein vraag ook ivm. 2de digibox maar dan met TP LINK Archer C2300 ( AC type, tevens deze uit de huidige blackfriday aanbieding )

Opnames opvragen gaat niet en hij vind ook de digibox van beneden niet
Setup van deze: TN modem/router -> Powerline aan TN modem/router -- -- Power naar digibox

Setup voor betreffende digibox.

TN modem/router -> TP LINk Archer C2300 -> 2de digibox( boven)
Router hangt eigenlijk rechtstreeks achter die van TN


Via opties IPTV zie ik:

IGMP Proxy : AAN
IGMP Snooping : UIT
IGMP version : V2 ( keuze uit V2 of V3 )
Wireless Multicast Forwarding: AAN
IPTV: AAN
Mode: Bridge
LAN1 : Internet
LAN2 : Internet
LAN3 : Internet
LAN4 : IPTV


IP reeksen zeer waarschijnlijk is het probleem? :bang:
TN in reeks 192.168.0.xxx
TP LINK: 192.168.1.xxx


tja 2 routers achter elkaar = altijd problemen...
Waarom heb je die daar tussen gezet? Je had beter een domme switch er tussen gezet.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2875
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 226 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 174 keer

Re: TP link AC2300

Berichtdoor mailracer » 25 Nov 2017, 19:10

Waarom heb je die tplink nodig als hij vlak achter je router van tn staat ?
Zet hem dan op zijn minst als ap in dienst.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 932
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: TP link AC2300

Berichtdoor buthead » 25 Nov 2017, 20:05

Heb een router genomen want er was wifi nodig, simpele switch was geen optie.
Zal morgen eens al AP proberen vandaag gaf het problemen toen ie als ap stond
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

h0us3cat
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 Apr 2011
Bedankt: 5 keer

Re: TP link AC2300

Berichtdoor h0us3cat » 25 Nov 2017, 20:18

buthead schreef:Heb een router genomen want er was wifi nodig, simpele switch was geen optie.
Zal morgen eens al AP proberen vandaag gaf het problemen toen ie als ap stond


Als je wifi nodig hebt koop je een accespoint als je al een router in huis hebt.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 932
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: RE: Re: TP link AC2300

Berichtdoor buthead » 25 Nov 2017, 20:21

h0us3cat schreef:
buthead schreef:Heb een router genomen want er was wifi nodig, simpele switch was geen optie.
Zal morgen eens al AP proberen vandaag gaf het problemen toen ie als ap stond


Als je wifi nodig hebt koop je een accespoint als je al een router in huis hebt.
Ergens beter wel gedaan, blind gestaart op de aanbiedingen black friday
Gelukkig veel opties en ap mode :)
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

h0us3cat
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 Apr 2011
Bedankt: 5 keer

Re: RE: Re: TP link AC2300

Berichtdoor h0us3cat » 25 Nov 2017, 20:50

buthead schreef:
h0us3cat schreef:
buthead schreef:Heb een router genomen want er was wifi nodig, simpele switch was geen optie.
Zal morgen eens al AP proberen vandaag gaf het problemen toen ie als ap stond


Als je wifi nodig hebt koop je een accespoint als je al een router in huis hebt.
Ergens beter wel gedaan, blind gestaart op de aanbiedingen black friday
Gelukkig veel opties en ap mode :)

Meeste opties zullen waarschijnlijk ook wel weg zijn in ap mode.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 932
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: RE: Re: RE: Re: TP link AC2300

Berichtdoor buthead » 25 Nov 2017, 21:03

h0us3cat schreef:
buthead schreef:
h0us3cat schreef:
buthead schreef:Heb een router genomen want er was wifi nodig, simpele switch was geen optie.
Zal morgen eens al AP proberen vandaag gaf het problemen toen ie als ap stond


Als je wifi nodig hebt koop je een accespoint als je al een router in huis hebt.
Ergens beter wel gedaan, blind gestaart op de aanbiedingen black friday
Gelukkig veel opties en ap mode :)

Meeste opties zullen waarschijnlijk ook wel weg zijn in ap mode.
Klopt zag dat bvb iptv,qos, etc wegvallen
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2875
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 226 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 174 keer

Re: TP link AC2300

Berichtdoor mailracer » 25 Nov 2017, 21:14

Als je een router als ap wil gebruiken, dan gebruik je de wan poort niet en zet je DHCP uit. En je geeft je ap een ip in de range van je Telenet modem.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4047
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1357 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: TP link AC2300

Berichtdoor raf1 » 26 Nov 2017, 09:28

buthead schreef:Opnames opvragen gaat niet en hij vind ook de digibox van beneden niet
LAN4 : IPTV

Opnames opvragen zou moeten lukken als je 2de Digibox op LAN-poort nummer 4 verbonden is. Check of de leesbare nummering overeenkomt met de werkelijkheid, misschien zijn de poorten omgewisseld.
Je moet daarna ook de Telenet-router heropstarten.

Voor communicatie met de andere Digibox zoals DLNA lijkt er geen standaard oplossing, maar moet je zelf een script schrijven voor je eigen router: viewtopic.php?f=50&t=47468&p=662588#p656268

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 932
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: TP link AC2300

Berichtdoor buthead » 26 Nov 2017, 15:56

Ga me straks hier eens verder mee bezighouden, opnames opvragen lukt maar haperen wel, kabel zit nu op 4de LAN poort dat als IPTV staat, zo meteen eens testen :)
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 2 gasten