Port Forwarding Telenet

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 02 Nov 2017, 16:09

Hallo

Ik probeer een poort in mijn Telenet modem Docsis 3.0 open te zetten voor een Minecraft server die ik wil spelen met een vriendin.
Echter krijg ik de poort van de modem niet open.... Kan er mij iemand verder helpen? De technische dienst van Telenet kon dit in ieder geval al niet.

IPv4 adres via CMD:
http://prntscr.com/h5bjo6

Telenet instellingen:
http://prntscr.com/h5bk9e

Canyousee.org feedback:
http://prntscr.com/h5bklo

Als er mij iemand zou kunnen verder helpen, dit zou vriendelijk geapprecieerd worden. :)

Thanks

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 539
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor StarWing » 02 Nov 2017, 16:57

Staat de firewall af op de pc ? En draait er effectief een service die luistert op je pc op die poort (netstat?)
Je computer moet niet in DMZ staan om een portfowarding te doen, ik zou de DMZ afzetten.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29003
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor r2504 » 02 Nov 2017, 18:07

Hoelang heb je gewacht na de aanpassing in Mijn Telenet ?

Dit heeft namelijk even tijd nodig en het veelvuldig aanpassen ervan (omdat je denkt dat het niet werkt) geeft soms een ongewenst resultaat.

Soms blijkt het ding ook zodanig in de war dat Telenet dit moet resetten.

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 02 Nov 2017, 18:21

StarWing schreef:Staat de firewall af op de pc ? En draait er effectief een service die luistert op je pc op die poort (netstat?)
Je computer moet niet in DMZ staan om een portfowarding te doen, ik zou de DMZ afzetten.


Firewall stond af. Geen idee van netstat, heb deze pc pas gekocht en ik ben ook niet bekend met de term.

@r2504

Ik heb de eerste keer een aanpassing gedaan gisteren. Dan kon mijn vriendin al niet joinen en sinds dien ben ik beginnen klungelen en dingen constant liggen aanpassen. Ik heb ook de modem al eens gereset voor te kijken of dat iets uithaalde.

Mss moet ik gewoon nog eens opnieuw proberen met een andere poort?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29003
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor r2504 » 02 Nov 2017, 18:47

Het commando "netstat -an" geeft je een lijst met poorten waarop services luisteren op je PC.

Als je hier al de betreffende poort niet tussen staan gaat het al fout op je PC.

Firewall op je PC is het twee punt... en daarna dus de portforwarding.

De modem herstarten lost trouwens niets op... enkel TN kan dit blijkbaar resetten.

Best dus eens met een andere poort proberen en even geduld (ik denk dat 15 minuten wel moet volstaan) hebben... zeker niet constant liggen wijzigen.

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 02 Nov 2017, 18:59

r2504 schreef:Het commando "netstat -an" geeft je een lijst met poorten waarop services luisteren op je PC.

Als je hier al de betreffende poort niet tussen staan gaat het al fout op je PC.

Firewall op je PC is het twee punt... en daarna dus de portforwarding.

De modem herstarten lost trouwens niets op... enkel TN kan dit blijkbaar resetten.

Best dus eens met een andere poort proberen en even geduld (ik denk dat 15 minuten wel moet volstaan) hebben... zeker niet constant liggen wijzigen.


Ik heb net even de "netstat -an" gebruikt en ik heb de poort 69 opengezet op de modem. http://prntscr.com/h5e1kk
Dus dit zou juist moeten zijn?

Ik heb ongeveer 15 minuten gewacht en nog steeds geen actieve poort: http://prntscr.com/h5e37a

Voor firewall, toont het 2 groene vinkjes: http://prntscr.com/h5e28x

en dan als ik apart kijk, staan ze precies uit..?

http://prntscr.com/h5e2me
http://prntscr.com/h5e2s4

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 689
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 54 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor lanadekat » 02 Nov 2017, 19:26

Staat hier: Control Panel\System and Security\Windows Firewall\Customize Settings

Ook alles uit? Dus beide op "Turn off Windows Firewall"

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29003
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor r2504 » 02 Nov 2017, 19:54

Mathyske schreef:en dan als ik apart kijk, staan ze precies uit..?


Beetje bizar op het eerste gezicht... kan je vanop een andere PC eens een TELNET doen naar de poort ? (dus "telnet 192.168.0.248 69").

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 02 Nov 2017, 20:14

r2504 schreef:
Mathyske schreef:en dan als ik apart kijk, staan ze precies uit..?


Beetje bizar op het eerste gezicht... kan je vanop een andere PC eens een TELNET doen naar de poort ? (dus "telnet 192.168.0.248 69").


Ik heb telnet proberen te gebruiken op een andere pc geen resultaat. Dit is wat is kreeg: "telnet is not recognized as an internal or external command operable program or batch file"

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29003
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor r2504 » 02 Nov 2017, 20:24

Standaard is TELNET inderdaad niet geinstalleerd.

Best ga je naar Control Panel/Programs/Turn Windows features on/off... hier kan je de TELNET client selecteren.

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 02 Nov 2017, 20:28

r2504 schreef:Standaard is TELNET inderdaad niet geinstalleerd.

Best ga je naar Control Panel/Programs/Turn Windows features on/off... hier kan je de TELNET client selecteren.


Bedankt, had het net zelf ook gevonden. WIN7 en WIN10 zijn lichtjes verschillend qua control panel.

Kan geen verbinding maken. Dus de poorten zijn beveiligd, I guess?

Ik heb eens een kijkje genomen in de firewall settings en ik heb als volgt:

http://prntscr.com/h5j8j0

Voor inkomende signalen:
http://prntscr.com/h5jbla

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 03 Nov 2017, 09:04

Mathyske schreef:
r2504 schreef:Standaard is TELNET inderdaad niet geinstalleerd.

Best ga je naar Control Panel/Programs/Turn Windows features on/off... hier kan je de TELNET client selecteren.


Bedankt, had het net zelf ook gevonden. WIN7 en WIN10 zijn lichtjes verschillend qua control panel.

Kan geen verbinding maken. Dus de poorten zijn beveiligd, I guess?

Ik heb eens een kijkje genomen in de firewall settings en ik heb als volgt:

http://prntscr.com/h5j8j0

Voor inkomende signalen:
http://prntscr.com/h5jbla



Heb deze morgend naar Telenet gebeld en ze zeiden dat ik zelf de router kan resetten door de stekker 15 seconden te verwijderen van de modem.
Ik weet niet wat een volledige reset inhoud quasi dat alle poorten weg zijn dan, want mijn poorten staan nog steeds ingegeven. Ik zal binnen een klein kwartiertje nog eens checken of de poorten wel degelijk verwijderd zijn, aangezien er een delay kan zijn tussen mijntelenet en de modem.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29003
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor r2504 » 03 Nov 2017, 09:15

Je reset je HGW op die manier... maar niet de instellingen (die zitten namelijk centraal bij TN).

Wat was het resultaat van je TELNET trouwens ?

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 03 Nov 2017, 09:24

UPDATE: Poort is nu zichtbaar. Even aan mijn vriendin vragen of ze op de server kan. ^^

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 637
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor xayana » 03 Nov 2017, 13:31

Zet die UPNP en DMZ eens af zeg.
Voor hetgeen jij wil is dat als een bazooka gebruiken om een miertje van je voet te schudden.

Mathyske
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Nov 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor Mathyske » 03 Nov 2017, 18:57

r2504 schreef:Je reset je HGW op die manier... maar niet de instellingen (die zitten namelijk centraal bij TN).

Wat was het resultaat van je TELNET trouwens ?


TELNET gisteravond bracht niks op. Maar sinds ik de modem gereset heb, heb ik toegang. :)

Bedankt voor de hulp!

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29003
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1915 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor r2504 » 04 Nov 2017, 13:56

Mathyske schreef:TELNET gisteravond bracht niks op. Maar sinds ik de modem gereset heb, heb ik toegang. :)


Of TELNET lukt naar een lokaal toestel heeft nochtans niets met de modem te maken.

Maar in ieder geval fijn dat het is opgelost.

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 931
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Port Forwarding Telenet

Berichtdoor petzl » 05 Nov 2017, 14:50

Soms helpt het ook een portforwarding uit te zetten en even later weer aan te zetten
Afbeelding


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT, philippe_d, raf1 en 2 gasten