Geen modem-only meer ?!

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1000
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 3 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor CCatalyst » 07 Okt 2017, 02:07

ITnetadmin schreef:En die client heeft een trust relation met de CA cert van die firewall. Anders kan het gewoonweg niet.


Op grotere schaal, maar dat is dan vooral het domein van "state actors", kan je zelfs bereiken dat je client geen cert moet installeren.

Gewoon onderscheppen, decrypteren en opnieuw encrypteren met een wildcart van een CA dat in de default trusted base van elke browser zit, et voila, de client heeft niets door. Nu, aan die wildcards raken is natuurlijk de moeilijkheid op zich, maar zoals ik al zei, voor bepaalde state actors die toebehoren aan economieën die wat groter en machtiger zijn dan de onze zal dit wel geen enkel probleem zijn. Ook het kostenplaatje om zoiets op grote schaal te doen en snel genoeg zodat de eindgebruiker niets merkt is niet min. Dat gezegd zijnde: als je de e-ID client installeert dan installeer en trust je meteen ook "Belgium Root CA2" op je toestel (en in sommige distributies zit het zelfs inbegrepen), wat in theorie dit soort zaken ook toelaat.

Deze tactiek is ook weer te vermijden met HPKP maar dat slaat niet echt aan voor het moment.

Soit, de modem-only filter is er altijd al geweest, om te vermijden dat iemand "op userbase gelezen heeft dat dit goed is" en dan de volgende dag aan de TN-helpdesk hangt met een hele reeks issues. Als ze merken dat je weet waar je mee bezig bent, dan wordt de modem-only afaik nog altijd afgeleverd en ik zie in deze thread niet meteen een bewijs van het tegendeel. Ik ben afaik niet de enige hier die de technieker enkel maar een blik moest gunnen op de Cisco (of equivalent) hardware thuis om hem meteen terug naar z'n bestelwagentje te zien gaan achter een modem-only.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27609
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1828 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 324 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor r2504 » 07 Okt 2017, 10:32

CCatalyst schreef:met een wildcart van een CA dat in de default trusted base van elke browser zit


Er is geen enkele CA die dergelijk wildcard certificaat gaat afleveren... als dit bekend is kan hij namelijk meteen voor eeuwig z'n boeken sluiten.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor Converted » 14 Jan 2018, 18:28

Hier hetzelfde verhaal... Het Telenet center in Antwerpen-Zuid wil er enkel 1 meegeven als de telefonische klantendienst zijn goedkeuring geeft. Maar de telefonische klantendienst mag telefonisch geen goedkeuring geven hiervoor en enkel een betaalde technieker sturen die dan op zijn beurt beslist of ik er 1 krijg of niet. Kafka op een best ze...

Dus weet iemand een center waar ik een modem only makkelijker meekrijg...
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3787
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1306 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor raf1 » 14 Jan 2018, 19:28

Voor zulke kafka is er www.ombudsmantelecom.be

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17373
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 822 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1658 keer
Contact:

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor krisken » 14 Jan 2018, 21:31

Of gewoon zeggen : geen modem-only? Goed, breng maar meteen de papieren in orde om te vertrekken bij Telenet.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor Converted » 14 Jan 2018, 21:33

krisken schreef:Of gewoon zeggen : geen modem-only? Goed, breng maar meteen de papieren in orde om te vertrekken bij Telenet.



Heb ik gezegd bij zowel de winkel en via de klantendienst. Uw keuze meneer...
Die geven der geen ene f*ck om blijkbaar dat ze weer een klant verliezen.
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

M_016
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 3 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor M_016 » 14 Jan 2018, 21:42

Misschien of naar de ombudsman telecom stappen of Tnt eventueel voorafgaandelijk fijntjes en schriftelijk in gebreke stellen op basis van onderstaande
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 20&from=NL
Voor de toegang tot het internet moeten de eindgebruikers vrij kunnen kiezen uit verscheidene soorten eindapparatuur als gedefinieerd in Richtlijn 2008/63/EG van de Commissie ( 1 ). Aanbieders van internettoegangsdiensten mogen geen beperkingen opleggen op het gebruik van op het net aan te sluiten eindapparatuur buiten die welke in overeenstemming met het Unierecht door de fabrikanten of distributeurs van eindapparatuur worden opgelegd.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6099
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 457 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Jan 2018, 21:53

Converted schreef:Heb ik gezegd bij zowel de winkel en via de klantendienst. Uw keuze meneer...
Die geven der geen ene f*ck om blijkbaar dat ze weer een klant verliezen.

Nee, dat zijn nl "lastige klanten" die de default install niet willen en dus meer tijd en moeite kosten dan de brave schaapjes die van niks technisch iets afkennen. Die willen ze al lang niet meer; die dreiging werkt dan ook al jaren niet echt meer bij telenet.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17373
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 822 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1658 keer
Contact:

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor krisken » 14 Jan 2018, 22:29

Als ik persé een Modem Only wou (ongeveer 3 jaar terug straks) heb ik het zo gefixed. Er stond (toen ik hier kwam wonen) hier een NIU en een AIO modem. Heb toen business abo genomen (omwille van fixed ip) en dan meteen modem only gevraagd. Dat ging ook niet blablabla, gevraagd naar dienst voor opzeggingen. En die willen eerst "een klapke doen" met u. Daarin duidelijk gezegd : geen modem only = geen telenet. Ging wel naar concurrentie gaan, ook al was die duurder. Kreeg te horen dat als dat een opzegging kon tegenhouden, er 3 dagen later een technicus aan mn deur ging staan. En zo geschiedde...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6099
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 457 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Jan 2018, 22:38

En heb je betaald voor die technicus?
Want wat ik wel merk is dat als je toestemt met een betalende technieker er ineens inschikkelijker gereageerd wordt.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17373
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 822 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1658 keer
Contact:

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor krisken » 14 Jan 2018, 22:50

0 euro. Uiteraard. Anders mochten ze ook opkrassen :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor Converted » 14 Jan 2018, 23:01

ITnetadmin schreef:En heb je betaald voor die technicus?
Want wat ik wel merk is dat als je toestemt met een betalende technieker er ineens inschikkelijker gereageerd wordt.


Klopt! Enkel dan de technieker die moeilijk kan doen. Maar ik ben nogal persistent, die modem komt er hoe dan ook. Ik betaal echt geen 85e voor dit. ;-)
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2362
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 169 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor mailracer » 14 Jan 2018, 23:08

mijn vermoeden is dat telenet een modem-only wil plaatsen als ze merken dat die komt bij particulieren die zelf weten hoe ze om moeten gaan met een router. Dat kan dus gecontroleerd worden met bezoek door een technieker.
Als ze mijn installatie zijn komen nakijken hebben ze er niet moeilijk over gedaan om de modem door een recenter type te veranderen eens ze zeker waren dat ik een eigen router had.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor Converted » 14 Jan 2018, 23:34

mailracer schreef:mijn vermoeden is dat telenet een modem-only wil plaatsen als ze merken dat die komt bij particulieren die zelf weten hoe ze om moeten gaan met een router. Dat kan dus gecontroleerd worden met bezoek door een technieker.
Als ze mijn installatie zijn komen nakijken hebben ze er niet moeilijk over gedaan om de modem door een recenter type te veranderen eens ze zeker waren dat ik een eigen router had.


Die heb ik hier ook allemaal staan. Maar toen wist ik niet dat die witte hgw modem zo een pain the ass zou zijn lol. En dermee dak geen gratis recht meer heb op een technieker. Anders was het al opgelost.
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6099
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 457 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Jan 2018, 23:37

Ik haal gewoonlijk ook een cisco routertje of rackswitchje erbij met al wat kabeltjes enzo, dan valt het op dat er "fatsoenlijk materiaal" in huis is.

Nu, die techniekers zijn vaak ook geen hoogvliegers in netwerken hoor.
De laatste die ik tegenkwam om een falende dropcable te diagnoseren had geen enkel idee waar de klepel hing.
We hadden de (orange) modem (technisch gezien een AIO, maar nog eentje met bridge functie) afgekoppeld van het netwerk, en een kabel ingestoken.
Meneer steekt de kabel in zijn laptop en prult dan tot ik merk dat hij probeert met de wifi te verbinden.
Ik vraag subtiel waarom hij met de wifi probeert te connecteren als 1) de modem geen wifi uitzendt, 2) de wifi AP niet meer met de modem verbonden is want we hebben de router van de modem afgekoppeld, en 3) zijn laptop al insteekt via de kabel.
Het gezicht dat daarop volgde was eentje van pure "I have no effing idea what you're talking about" :-P

Vandaar dat ik toch idd altijd effe mijn adem inhoud als "de technieker moet beslissen".

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor Converted » 15 Jan 2018, 00:11

ITnetadmin schreef:Ik haal gewoonlijk ook een cisco routertje of rackswitchje erbij met al wat kabeltjes enzo, dan valt het op dat er "fatsoenlijk materiaal" in huis is.

Nu, die techniekers zijn vaak ook geen hoogvliegers in netwerken hoor.
De laatste die ik tegenkwam om een falende dropcable te diagnoseren had geen enkel idee waar de klepel hing.
We hadden de (orange) modem (technisch gezien een AIO, maar nog eentje met bridge functie) afgekoppeld van het netwerk, en een kabel ingestoken.
Meneer steekt de kabel in zijn laptop en prult dan tot ik merk dat hij probeert met de wifi te verbinden.
Ik vraag subtiel waarom hij met de wifi probeert te connecteren als 1) de modem geen wifi uitzendt, 2) de wifi AP niet meer met de modem verbonden is want we hebben de router van de modem afgekoppeld, en 3) zijn laptop al insteekt via de kabel.
Het gezicht dat daarop volgde was eentje van pure "I have no effing idea what you're talking about" :-P

Vandaar dat ik toch idd altijd effe mijn adem inhoud als "de technieker moet beslissen".



Goh. Ik ben ook maar een gewone gebruiker. Maar ene die zich wel informeert en als iets niet goed werkt zoals diene halfbakken AIO van Telenet. Dan mag ik daar toch wel zelf beslissen welke router ik wil gebruiken e. Ik betaal ten slotte bijna 90euro. Of zijn we echt gewoon melkkoeien en moeten we braaf onze mond houden? Ugh, van dat kafka gedoe en wij weten het beter meneer krijg ik het van op men heupen lol.

De technieker die het probleem hier niet constateerde ondanks ik het nog altijd ervaar, wist er niks van en belde zijn meer ervaren collega. Uiteraard de moment zelf had ik niet door dat zijn uitleg totaal verkeerd was aangaande een Ubiquiti access Point dat hij verwarde met een router. Die begon daar te zeveren over gateways en subnetten van die Ubiquiti en dat dus dat access point het probleem veroorzaakt...
Terwijl zelfs ne kleuter weet dat een access Point geen DHCP heeft en ook geen subnetten of iets dergelijks, maar gewoon alles overneemt van de Telenet AIO.

Soit, beetje off-topic. Kga morgen eens in een ander Telenet center proberen te wisselen. Wist me luck:-)
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6099
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 457 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor ITnetadmin » 15 Jan 2018, 05:00

Niet helemaal waar. APs kunnen hun eigen DHCP runnen, individueel of via controller.
Sommige network designs doen dit: de AP of controller krijgt een eigen deeltje van het subnet als DHCP range, om aan de wifi clients uit te delen.
Zeker als het wifi van een guest network betreft vind je dat nog al ns terug; dan moet er geen radius gedoe of dhcp routing opgezet worden.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4672
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 448 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor selder » 15 Jan 2018, 08:01

Ik heb nog een modem-only van m'n vorig adres thuis liggen, je kan daar eens mee proberen?
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor Converted » 15 Jan 2018, 18:16

selder schreef:Ik heb nog een modem-only van m'n vorig adres thuis liggen, je kan daar eens mee proberen?


.
Laatst gewijzigd door Converted op 19 Jan 2018, 04:03, 1 keer totaal gewijzigd.
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 895
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Contact:

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor svermassen » 15 Jan 2018, 18:21

Voor mij was het ook al de 2de keer dat ik de modem omwissel.
Maar dan is het wel iedere keer een wisseling van modem-only naar modem-only.

Gebruikersavatar
Converted
Plus Member
Plus Member
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor Converted » 18 Jan 2018, 18:17

Heb Whoppa en een modem only nu. Maar het 1ste telefoonlampje op de modem is uit. En het 2de blijft flikkeren. Is dit normaal?
De telefoon op tel1 werkt wel gewoon.
"Whoppa -> 200/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 895
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Contact:

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor svermassen » 18 Jan 2018, 19:35

Lijkt mij normaal/abnormaal.
Das hier ook zo en bij de vorige modem ook niet.
Maar zolang alles werkt, zal het wel geen probleem zijn.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1119
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 120 keer
Uitgedeelde bedankjes: 116 keer

Re: Geen modem-only meer ?!

Berichtdoor MaT » 18 Jan 2018, 20:22

Converted schreef:Heb Whoppa en een modem only nu.

En in welk telenet center waar deden ze niet moeilijk?
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten