Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

manu
Pro Member
Pro Member
Berichten: 230
Lid geworden op: 11 Nov 2008
Bedankt: 4 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor manu » 20 Aug 2017, 07:58

het is naïef te denken dat een 3e of zelfs 4e speler effe door heel België gaat graven om daar duizenden kilometers aan kabels te leggen voor een eigen netwerk. Als zo'n nieuwe speler dan al een netwerk zou aanleggen, zal het enkel in de gebieden zijn waar hij zeker is van zijn winst. Of anders gaan we naar het systeem van de electriciteit: netbeheerders waar we ons blauw aan betalen voor distributiekosten, een veelvoud van wat de electriciteit kost. Vraag is zelfs of de politiekers dit gaan toelaten.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27085
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 310 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor r2504 » 20 Aug 2017, 11:00

manu schreef:het is naïef te denken dat


Altijd maar redenen om iets NIET te doen... en ondertussen doet men het in het buitenland WEL !

En dan komen we weer klagen waarom men in het buitenland verder staat :bang:

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor James. » 20 Aug 2017, 18:05

Ja, r2504, 't is al goed. De huidige situatie bestaat enkel maar omdat ELKE BELG te LUI is om er ZELF iets aan te doen, niet omdat de politiek het compleet verzaakt en de alternatieve markt niet de kans geeft om open te bloeien.

Raar dat jij altijd vindt dat de consument altijd maar moeite en begrip moet opbrengen, maar bedrijven "handelen juridisch volledig binnen de wetgeving", terwijl ze potverdekke goed beseffen dat ze nu verschrikkelijk veel MEER geld dan eerlijk verdiend binnenrijven net door dat duopolie!

Dus uiteraard staan Telenet en Proximus te sterk en daar moet (door beter beleid en politiek) iets aan gebeuren, niet door te zeggen dat de concurrentie het maar moet oplossen zonder hulp, want het is duust en één keer aangetoond dat een 'vrije' markt die zich in een patstelling bevindt niet vanzelf terug in gang bolt doordat iemand het idee heeft om misschien te concurreren; daar moet éérst ademruimte voor zijn en daar moeten de politiekers voor zorgen! Vrije markt werkt alleen maar in geval van volkomen concurrentie, en helaas is dat verre van het geval bij de belgische of vlaamse telecom.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 957
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 1 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor CCatalyst » 20 Aug 2017, 19:18

James. schreef:Dus uiteraard staan Telenet en Proximus te sterk en daar moet (door beter beleid en politiek) iets aan gebeuren, niet door te zeggen dat de concurrentie het maar moet oplossen zonder hulp, want het is duust en één keer aangetoond dat een 'vrije' markt die zich in een patstelling bevindt niet vanzelf terug in gang bolt doordat iemand het idee heeft om misschien te concurreren; daar moet éérst ademruimte voor zijn en daar moeten de politiekers voor zorgen!


De door ons verkozen politici hieronder - netjes geografisch verdeeld en van alle partijen afkomstig - hebben, in ruil voor een vergoeding van meer dan 10k EUR per jaar (exacte bedrag blijft geheimzinnig), zonder verpinken hun integriteit verkocht aan Telenet. Geef me 1 reden waarom ik moet geloven dat deze politici, of hun partijen waarin ze allen een belangrijke rol spelen, gaan "zorgen" voor meer ademruimte voor nieuwe initiatieven, en zo deze vergoedingen op het spel zetten? Wat hebben zij daar in godsnaam bij te winnen? En nee, Telenet is hier niet degene die in fout is, zij doen dit gewoon omdat het kan en mag.

(Proximus heeft zijn eigen lijstje van politici trouwens)

Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27085
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 310 keer

Re: Telenet en Proximus nog te sterk,volgens het BIPT

Berichtdoor r2504 » 20 Aug 2017, 19:59

James. schreef:daar moet éérst ademruimte voor zijn en daar moeten de politiekers voor zorgen! Vrije markt werkt alleen maar in geval van volkomen concurrentie, en helaas is dat verre van het geval bij de belgische of vlaamse telecom.


Blablah... in het buitenland zijn er wel bedrijven die het lef hebben iets nieuws te starten... waarom blijf je hiervan toch steeds de schuld in iemands anders z'n schoenen schuiven ? Zolang niemand de poging doet kan je ook niet oordelen of men het leven zuur wordt gemaakt door de politiek en/of bepaalde bedrijven... dus je bent hier maw. gewoon aan het fantaseren !?

Dat TN en Proximus profiteren van deze situatie en ze trachten in stand te houden is enigsinds begrijpelijk... commerciele bedrijven, concurrentie, marktwerking, ... typische factoren die hier niet anders zijn dan in eender welke andere sector.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten