IP camera

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

IP camera

Berichtdoor roscoroy » 31 Mei 2017, 23:06

Hoi iedereen ,

ten einde raad , heb ik toch besloten om ( hoop ik ) een paar hulplijntjes in te schakelen :-)
Ik heb een foscam IPcam ( FI8918W) deze is bekabeld aangesloten op de telenet modem , ook mijn Desktop is aangesloten op diezelfde modem.
Via IPcamera tool kon ik zo zonder probleem mn camera zien .
nu heb ik wegens verhuizing een nieuw modem moeten bijplaatsen( TP link AC-1200 ) , deze staat tussen de telenet modem en mijn desktop .Het internet en al de rest werkte meteen perfect , alleen de IPcam was niet meer zichtbaar .
nu heb ik al een paar tutorials filmpjes en forums over port forwarding en dergelijke bekeken , maar geraak er na een paar weken totaal niet meer wijs uit ...... ooo what a headache :p
tot op heden krijg ik em nog steeds niet aan de praat.
mocht iemand mij hiermee kunnen helpen of op het goede spoor zetten , would be muchhhhhh appreciated :-)
<<<<<<< almost starting to go loco on this one pfft

thanks

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15796
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 546 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 472 keer
Contact:

Re: IP camera

Berichtdoor meon » 31 Mei 2017, 23:13

Je TP-Link is geen modem, maar een router. Ik weet niet of dat je bedoeling was (en je niet eerder een switch en/of access point nodig had), maar vertel eens: welke Telenet-modem heb je en wat is is met wat verbonden?

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

Re: IP camera

Berichtdoor roscoroy » 31 Mei 2017, 23:32

telenet modem is 24*8 DOC 3 WIRELESS(DOCSIS)

de telenet modem staat dus binnen en daar is mijn IP cam bekabeld op aangesloten , ook de TP link router is op deze van telenet aangesloten , en mijn pc is aangesloten op de TP link .
voorheen zat de TP link er niet tussen en werkte de IP camera vlekkeloos , nu kan ik deze niet meer zien met de tp link er tussen.
https://www.dropbox.com/s/nqcwtsq3e6adp ... m.jpg?dl=0

op de foto de constructie , de blauwe lijn werkte wel dus :-)
alvast bedankt

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3335
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 342 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: IP camera

Berichtdoor Splitter » 31 Mei 2017, 23:38

door de tp-link zit je desktop niet meer op hetzelfde netwerk als je ip camera.
je zou eens moeten kijken of je de tp link niet kan instellen als access point ipv als router, zodat je terug in 1 netwerk zit met je camera.
ooit zal hier iets nuttigs staan

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 791
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: IP camera

Berichtdoor blaatpraat » 31 Mei 2017, 23:49

Je telenet modem zit waarschijnlijk op de "WAN"-poort van de TP-link.

Als je het IP hebt van de camera, zou dit nog moeten werken.
Automatisch zoeken van camera's zal niet meer werken, daar dit waarschijnlijk broadcast/multicast based is.

De beste oplossing zal, zoals al voorgesteld, de router instellen als switch + AP, zonder routerfuncties.
Dit kan vaak bereikt worden door het volgende:
-Inloggen op je router via webbrowser.
-DHCP uitschakelen op de router
-Het intern IP-adres veranderen (nu zal deze op 192.168.1.1 staan waarschijnlijk, deze moet de eerste 3 getallen dezelfde hebben als van telenet, en het laatste mag je kiezen, zolang het een onbestaande is. Bijvoorbeeld 192.168.0.254 wordt vaak genomen), subnet is 255.255.255.0 en gateway/router is het ip van je telenet modem (meestal 192.168.0.1).
-De modem aansluiten op een LAN-poort, de WAN-poort gebruik je niet meer.
-Router heropstarten (even zonder stroom zetten).

In 9 van de 10 gevallen zullen deze stappen het probleem oplossen voor je.

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

Re: IP camera

Berichtdoor roscoroy » 01 Jun 2017, 00:00

Zalig deze snelle reacties alvast bedankt !

als ik de tp link instel als acces point heeft dat invloed op de wifi of iets ?
zo niet dan ga ik even proberen wat blaatpraat heeft uitgelegd

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

Re: IP camera

Berichtdoor roscoroy » 01 Jun 2017, 14:48

kleine update , ik heb de tp link kunen instellen AP (denk ik)
in de wan poort steekt niks nu, dus de kabel van mn dektop en de telenet modem steken naast elkaar in de TP link ( poort 1 &2 )
ik kan nu mn IP cam zien in het netwerk ! :-D :-D en verder doet ook alles zen ding zaaaaalig , alleen 1 probleem ik kan nu mn tp link niet meer benaderen , ik krijg de melding "oops it looks like your not connected to your TP -link network "
is dit normaal ? moet ik als ik de tp link wil configureren of iets even de kabel terug in de WAN poort steken dan ? of zie ik no iets over het hoofd :bang:

thanksss

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: IP camera

Berichtdoor r2504 » 01 Jun 2017, 15:25

Heb je dit gedaan...

blaatpraat schreef:-Het intern IP-adres veranderen (nu zal deze op 192.168.1.1 staan waarschijnlijk, deze moet de eerste 3 getallen dezelfde hebben als van telenet, en het laatste mag je kiezen, zolang het een onbestaande is. Bijvoorbeeld 192.168.0.254 wordt vaak genomen), subnet is 255.255.255.0 en gateway/router is het ip van je telenet modem (meestal 192.168.0.1).


... dan kan je je TP-link bereiken op 192.168.0.254.

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

Re: IP camera

Berichtdoor roscoroy » 01 Jun 2017, 16:24

yeps dat heb ik gedaan , ik heb wel 192.168.1.254/ ingegeven ipv http://192.168.0.254/ weet niet of het daaraan ligt....
in ieder geval kan ik de -tplink niet benaderen via geen van beide op deze manier.....
ook als ik bvb wil inloggen via http://www.tplinkwifi.net/ krijg ik de melding :
Oops! It looks like you aren't connected to your TP-Link network.Please check your network connection and try again.
voor alle duidelijkheid er zit niks aangesloten op de WAN vd TP link ...... maar zo werkt alles wel perfect nu , misschien toch gewoon de kabel van de desktop in de wan steken om toenadering te krijgen tot de TP link ?

greetz

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 791
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: IP camera

Berichtdoor blaatpraat » 01 Jun 2017, 17:35

Wat is het huidig ip-adres van je computer?
De eerste 3 getallen moeten overeenkomen, het laatste mag je kiezen (254 bijvoorbeeld).
Waarschijnlijk is dit dus 192.168.0 (en niet .1).

Om dit nu op te lossen, zou je handmatig het ip-adres van je computer moeten wijzigen naar 192.168.1.(kies maar), en dan kan je terug surfen naar 192.168.1.254 en dit wijzigen.

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

Re: IP camera

Berichtdoor roscoroy » 01 Jun 2017, 21:20

Verbonden via Intel Ethernet Connection (2) I219-V
IP adres 192.168.0.196
Subnet mask 255.255.255.0
Gateway server 192.168.0.1
Voorkeur DNS server 195.130.131.2
Alternatieve DNS server 195.130.130.2
DHCP Ingeschakeld
DHCP server 192.168.0.1
Extern IP adres 141.134.8.159

krijg dit als ik speccy laat lopen op de pc

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29377
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1939 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 413 keer

Re: IP camera

Berichtdoor r2504 » 01 Jun 2017, 21:37

roscoroy schreef:krijg dit als ik speccy laat lopen op de pc


Doe eens gewoon wat blaatpraat zegt... waarom luisteren mensen nooit ?

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

Re: IP camera

Berichtdoor roscoroy » 01 Jun 2017, 21:46

ummmm die vroeg toch Ip adres vd computer ?
is dat niet doen soms wat hij vraagt ..... handmatig IP wijzigen dat weet ik niet meteen hoe dat te doen nu want alles werkt krijg alleen geen toegang tot de tp link !
het ging toch over 192.168.0.1 of 192.168.1.1 ???
ik volg trouwens al heel de tijd blaatpraat zn raad op dus niet zo geirriteerd antwoorden he

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 791
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: IP camera

Berichtdoor blaatpraat » 01 Jun 2017, 22:21

Ok, zoals ik verwachtte zit je dus op de 192.168.0 reeks.

Even mijn vorige post wat meer stap-voor-stap proberen uit te leggen:
Rechtsonderaan je scherm vind je een scherm terug van je netwerk.
Onder windows 10 ziet het er alvast zo uit:
Afbeelding

Klik daar rechts op, en kies voor netwerkcentrum.
In je netwerkcentrum kies je links voor adapterinstellingen wijzigen.
Hier heb je minstens 1 adapter.
Indien je meerdere adapters hebt, zul je zelf de juiste moeten zoeken.
Meestal noemt dit Ethernet, of LAN-verbinding.
Hier klik je ook rechts op, en je kiest voor eigenschappen.
In het scherm dat je dan ziet, kies je in de lijst voor IPV4:
Afbeelding
Dubbelklikken hierop.
In het scherm dat opent, zorg je dat je dit hebt:
Afbeelding

Nu op alle openstaande schermen bevestigen (op ok klikken).

Als je dit gedaan hebt, kun je terug surfen naar 192.168.1.254 (maar geen internet, of iets anders).
In je TP-link stel je het ip-adres in naar 192.168.0.254.

Nadien voor je de bovenstaande stappen terug uit, maar in het laatste kader kies je dan voor "automatisch een IP-adres laten toewijzen", alsook "automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen".
Nadien zou je terug internet moeten hebben, je camera terug zien, en via 192.168.0.254 op je tp-link moeten geraken.

roscoroy
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Mei 2017
Bedankt: 1 keer

Re: IP camera

Berichtdoor roscoroy » 05 Jun 2017, 23:02

ok blaatpraat fantastico !
alles werkt zoals het moet , screw youtube en hun verwarrende tutorials .... waste of time :bang: :bang: :bang:
hartelijk bedankt voor de hulp , wat het niet scheelt als je eens deftig geholpen word :-)

thanks alot !


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten