Telenet down Limburg

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Telenet down Limburg

Berichtdoor guntherstassen » 28 Feb 2017, 10:27

Allen,
nog iemand last dat Telenet down is in regio Limburg (Herk en Beringen krijg ik nu melding dat die plat liggen)
Bus Helpdesk Telenet geraak je gewoon niet binnen.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 288
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor Kenniey » 28 Feb 2017, 10:30

Enkel issues met Modem Only voorlopig.

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 635
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor buthead » 28 Feb 2017, 10:32

Is binnen uurtje of 2 wel opgelost, vorige week hier in onze regio dit ook voorgehad, kapot bakje in verdeelkast van de straten.

PS: stuur via facebook hen een berichtje met jouw straat+huisnummer, ze kijken dat daar ook voor je na :)
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1410
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor cadsite » 28 Feb 2017, 10:35


guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor guntherstassen » 28 Feb 2017, 11:12

Net binnengeraakt bij hun
DHCP server op zijn gat voor knooppunt zuid/midden limburg en deel van Vlaams Brabant.
Alle Bus Fibers met modem only op dit moment problemen volgend helpdesk

Krijgen we straks weer een gratis film -> Denk aan paar jaar geleden met update van hun DHCP servers ;-)

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 288
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor Kenniey » 28 Feb 2017, 11:19

Is aan het herstarten.
Als die nu niet plat gaat door de hoeveelheid DHCP requests.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27098
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor r2504 » 28 Feb 2017, 11:20

guntherstassen schreef:DHCP server op zijn gat


Euh... geen redundantie dus :bang:

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1693
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor laroyj » 28 Feb 2017, 11:20

denk het niet, tegenwoordig krijgt ge niks meer, gewoon elk jaar nog meer betalen...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor guntherstassen » 28 Feb 2017, 11:34

Het begint stilletjes terug op te komen. Regio Beringen en Sint-Truiden/Herk-de-Stad al terug online.
Regio Hasselt nog steeds down.

Update : schandalig dat eerst hun Telenet HotSpot modems opkomen... Maar onze modems.. noppes....
Heb hier in de zaak ook een HotSpot staan en daar kan je dus wel al op surfen... Grrrrr!

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2761
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor eternum » 28 Feb 2017, 12:17

Bij kennissen in Leopoldsburg ligt Telenet nog altijd op zijn gat.
Ongelofelijk dat Telenet een simpel iets als een DHCP service niet kan garanderen.
Prutsers!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1137
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor Sinna » 28 Feb 2017, 12:49

Hier (Leuven/Heverlee) lijkt alles terug up-and-running. Ik heb deze morgen mijn IPCop handmatig moeten laten herverbinden... Dacht eerst dat er iets veranderd was aan de toewijzing van IP-adressen, nav. het bericht van eensteven.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 635
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor buthead » 28 Feb 2017, 12:53

Ik zie hier zo veel mensen zagen over TN, en ja het klopt in 5j is TN 19% duurder geworden! ( dacht ik deze week gelezen te hebben )

Advies: stap dan over opties genoeg, tenzij je het van het wil, maar vraag je af heb ik dit nodig?
*Hier zelf bij tn omdat het voordeliger is momenteel
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor tb0ne » 28 Feb 2017, 13:03

r2504 schreef:
guntherstassen schreef:DHCP server op zijn gat


Euh... geen redundantie dus :bang:


Of een probleem net omdat ze een slechte/onvolledige redundante setup hebben... zo heb ik er ook al een paar meegemaakt!

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor Sylvester » 28 Feb 2017, 13:04

Nogmaals, er zijn mensen die niet KUNNEN overstappen wegens geen of te slechte kwaliteit beschikbaar (incl. mezelf)

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor guntherstassen » 28 Feb 2017, 13:07

Redundantie genoeg maar koper in hoofvestiging te slecht :(
Hasselt nu ook terug up and running

Waar zijn die gratis filmvouchers ;-)

Gebruikersavatar
buthead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 635
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor buthead » 28 Feb 2017, 13:14

Sylvester schreef:Nogmaals, er zijn mensen die niet KUNNEN overstappen wegens geen of te slechte kwaliteit beschikbaar (incl. mezelf)


PS: Orange gebruikt zelfde koper als TN als vdsl/2 geen optie is :) ->> geeft wel soms problemen lijkt regio afhankelijk te zijn preceis

*Sorry voor off-topic te gaan

Hopelijk kunnen ze daar snel weer surfen :banana:
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2761
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor eternum » 28 Feb 2017, 13:16

In Leopoldsburg is er met Telenet (voorlopig) terug mogelijkheid tot verbinding.


buthead schreef:Advies: stap dan over opties genoeg, tenzij je het van het wil, maar vraag je af heb ik dit nodig?

Ik ken één optie: VDSL. Afstand tot de KVD ongeveer 1400 meter...

VDSL.png


Easy Internet @Home van Orange is niet mogelijk: geen dekking.


Heb jij weet van nog een andere optie?
Afbeelding

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor SpecialK » 28 Feb 2017, 14:19

eternum schreef:Ongelofelijk dat Telenet een simpel iets als een DHCP service niet kan garanderen.
Prutsers!

Ik denk dat je de rol en complexiteit van DHCP in een Docsis omgeving een beetje onderschat...

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2761
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor eternum » 28 Feb 2017, 14:29

Diezelfde DHCP in een DOCSIS omgeving maakt ook telefonie gesprekken mogelijk.
Zoals telefonische oproepen naar nummers als:
- 100
- 101
- 112
- etc

Of wil je zeggen dat DOCSIS niet écht geschikt is als middel om dit op een degelijke wijze aan te bieden aan de mensen omdat DHCP "soms" wat moeilijk ligt?

PacketCable is een standaard 'op' DOCSIS voor real-time multimediatoepassingen en wordt in de praktijk gebruikt voor recente vormen van 'Telefonie over de Kabel'.
Afbeelding

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor SpecialK » 28 Feb 2017, 14:37

DHCP vervult op een kabelnetwerk zo'n beetje de rol die Radius op een DSL-netwerk op zich neemt. Dus 't is veel meer dan zomaar wat IP'tjes uitdelen.

Proximus en Scarlet hebben in't verleden ook al wel eens een uitval van hun authenticatieserver gehad. Als je VOIP hebt bij één van beide spelers, is de kans groot dat je ook niet meer kan bellen als dat gebeurt.

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2761
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor eternum » 28 Feb 2017, 15:08

Feit is dat Telenet er uren over doet om het weer op poten te krijgen...
Dat iets kortstondig uitvalt, dat kan iedereen begrijpen.
Maar uren voor een DHCP service noem ik niet kortstondig.
Jij misschien wel?
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27098
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor r2504 » 28 Feb 2017, 15:09

SpecialK schreef:Ik denk dat je de rol en complexiteit van DHCP in een Docsis omgeving een beetje onderschat...


Het aantal configuratie parameters een DHCP server moet leveren aan een client maakt hij niet meer of minder complex.

Het princiepe en de werking blijven steeds hetzelfde... dus ik zie niet in wat DOCSIS hiermee te maken heeft.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor Sylvester » 28 Feb 2017, 16:19

eternum schreef:Feit is dat Telenet er uren over doet om het weer op poten te krijgen...
Dat iets kortstondig uitvalt, dat kan iedereen begrijpen.
Maar uren voor een DHCP service noem ik niet kortstondig.
Jij misschien wel?


Ja, ik noem dat kortstondig.
Een DHCP service/server herstellen is nu eenmaal niet evenwaardig aan het vervangen van een kroonsteentje....

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor guntherstassen » 28 Feb 2017, 16:30

Het is nu bij de Telenet de 2de grotere panne die ik mee maak.. Maar telkens DHCP problemen.
Nu treft het een deel limburg/Brabant... Vorige keer was het heel Vlaanderen..
Maar zoals de meeste hier zeggen.. Zorgen voor redundantie binnen uw eigen bedrijf is geen luxe meer.. Vooral als je afhankelijk bent van een online platform. En meestal zijn het die geen redundantie hebben, klagen als er plots iets niet werkt...
Laatst gewijzigd door guntherstassen op 28 Feb 2017, 16:31, 1 keer totaal gewijzigd.

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor SpecialK » 28 Feb 2017, 16:31

r2504 schreef:Het aantal configuratie parameters een DHCP server moet leveren aan een client maakt hij niet meer of minder complex.

Het princiepe en de werking blijven steeds hetzelfde... dus ik zie niet in wat DOCSIS hiermee te maken heeft.

De volledige toegangscontrole op het netwerk (en bv ook of je een private IP krijgt waarmee je naar een landingspagina gestuurd wordt) wordt via DHCP geregeld. Bij Docsis wordt er geen PPP-sessie opgezet, dus de authenticatie moet op iets anders gebeuren. En het is de DHCP-server die daarvoor zorgt.

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor StarWing » 28 Feb 2017, 17:52

Vandaag ook enkele routeringsproblemen in vlaams-brabant. Sommige sites bereikbaar, andere niet.
Afbeelding

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2761
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor eternum » 28 Feb 2017, 18:53

Sylvester schreef:Ja, ik noem dat kortstondig.
Een DHCP service/server herstellen is nu eenmaal niet evenwaardig aan het vervangen van een kroonsteentje....

DHCP Failover.
En je klanten merken niet eens dat er iets gebeurd is.

Maar ja, blijkbaar zijn sommigen nog niet verder gekomen dan een kroonsteentje. :lol:

guntherstassen schreef:Het is nu bij de Telenet de 2de grotere panne die ik mee maak.. Maar telkens DHCP problemen.
Nu treft het een deel limburg/Brabant... Vorige keer was het heel Vlaanderen..
Maar zoals de meeste hier zeggen.. Zorgen voor redundantie binnen uw eigen bedrijf is geen luxe meer.. Vooral als je afhankelijk bent van een online platform.

Dat heeft Telenet duidelijk nog niet heel goed begrepen.
Redundantie ...
Afbeelding

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor guntherstassen » 28 Feb 2017, 19:22

Redundantie kennen ze wel maar dan enkel bij de corp. producten als je BGP gebruikt met hun VDSL...
Maar ja. Op gewone bus fiber sla van 8 uur.. dus zo'n lijn is dus voor de eindgebruiker niet kritiek.

Corp met failover VDSL 60/5 +/- 150 € per maand. -> SLA zelfs van 2 uur.
Je neemt een bus fiber met een proximus start en je komt veel goedkoper uit en je hebt zelf de failover in handen.
Je verliest dan eventueel even uw fix-ip (BGP heb je dan niet van Telenet) maar dat kan je perfect opvangen.

Edit : Als je het standpunt van Telenet bekijkt voor niet kritieke lijnen :
Particulieren -> SLA bestaat er gewoon niet.
Gewone Bus Fiber.. SLA van 8 uur...
Dus waarom redundantie doen als het voor hun een serieuze meerkost is....
Je merkt sowieso al verschil als je een Bus Fiber of een Corp Fiber hebt. (lagere ping tijden, direct second level supprt etc.. maar je betaald er natuurlijk ook veeeel meer voor)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27098
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor r2504 » 28 Feb 2017, 21:49

SpecialK schreef:De volledige toegangscontrole op het netwerk (en bv ook of je een private IP krijgt waarmee je naar een landingspagina gestuurd wordt) wordt via DHCP geregeld. Bij Docsis wordt er geen PPP-sessie opgezet, dus de authenticatie moet op iets anders gebeuren. En het is de DHCP-server die daarvoor zorgt.


Optie 82 en dergelijke is gewoon basis functionaliteit van een DHCP server... dat is geen rocket science hoor. Uiteindelijk is het ook niet de DHCP server die het grootste werk voor zich neemt, daar bestaan andere services voor zoals RADIUS (die gaat er oa. voor zorgen dat je in een bepaalde VLAN terecht komt, niet de DHCP server).

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2761
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: Telenet down Limburg

Berichtdoor eternum » 01 Mar 2017, 15:51

guntherstassen schreef:Dus waarom redundantie doen als het voor hun een serieuze meerkost is....

Om het met een quote van Telenet te zeggen:
Telenet schreef:Met de grote netwerf maken we het strafste internet nog straffer. Telenet investeert 500 miljoen euro in zijn netwerk.

De vraag is natuurlijk: "Wat is een straf netwerk?"
Eentje met een DHCP server/service zonder redundantie???
Een DHCP server/service die bovendien een vitaal onderdeel van hun netwerk vormt.


Er is bovendien nog meer dan voldoende financiële ruimte om deze verbetering door te voeren...

TN_fin_resultaten.jpg
Bron: De Tijd
Afbeelding


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast