Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

michel007
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Mei 2015

Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor michel007 » 08 Feb 2017, 21:41

Hallo allemaal,

Misschien een 'domme' vraag (alvast mijn excuses), maar ik begrijp niet wat ik verkeerd doe. Ik kan zonder probleem inloggen op een Telenet homespot met mijn Telenet login en wachtwoord, maar inloggen op Telenet wifree (met identiek dezelfde logingegevens) wil om een of de andere reden maar niet lukken. Mijn Telenet modem thuis stuurt nochtans een openbaar WiFi signaal uit.

Ik veronderstel dat je voor Telenet homespot en Telenet wifree toch dezelfde logingegevens moet gebruiken of niet? Wat zou ik dan precies fout doen?

Alvast bedankt voor jullie suggesties.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12932
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1996 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 562 keer
Contact:

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor philippe_d » 08 Feb 2017, 21:54

Heb je dat van thuis geprobeerd?
Want voor zover ik het begrijp kan niet op WiFree op je eigen modem (anders zou jouw Smartohone thuis de WiFree gebruiken in plaats van je eigen WiFi).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

michel007
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Mei 2015

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor michel007 » 08 Feb 2017, 22:07

Hi philippe_d, bedankt voor je reactie. Nee, ik probeer - tevergeefs - in te loggen buitenshuis.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12932
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1996 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 562 keer
Contact:

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor philippe_d » 08 Feb 2017, 22:30

Dan is er waarschijnlijk iets verkeerd aan je instellingen:
  • Je moet eerst en vooral in Mijn Telenet > Algemeen > Mijn aanmeldgegevens > EAP activeren
  • Je moet op de Smartphone kiezen voor: WPA2 Enterprise / AES / EAP method = PEAP (Protected EAP) / Phase 2 verificatie = MSCHAPV2
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1344
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor bartman » 09 Feb 2017, 12:51

wat in mijn geval heel bizar is, is dat ik simpelweg niet meer kan inloggen op een telenetwifree en dit omdat ik in de wifi settings van mijn nexus 6p waar je login en passwoord moet invullen niet verder kan. Ligt dit aan een softwareupdate van android of ligt het bij Telenet ?

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1418
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 155 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor Sylvester » 09 Feb 2017, 13:10

heb je al geprobeerd op meerdere plaatsen.
Ik heb ook al ondervonden dat je soms op een wifree netwerk komt dat het gewoon niet doet.

In principe hoef ik met mijn iPhone niets te doen, die verbindt automatisch als hij een wifree netwerk ziet.
Soms merk ik dat hij dat niet vanzelf doet. Als ik dan toch het netwerk aanduid, vraagt hij om naam en paswoord.
Als ik dat dan ingeeft, weigert hij meestal.
Nadien gaat het dan op een andere plaats weer wel.
Heel vreemd.

Misschien heb je dit aan de hand?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5813
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 433 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor ITnetadmin » 09 Feb 2017, 13:36

Ik had het voorbije weekend ook issues.
Meestal met de tweede en verdere login.

michel007
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 Mei 2015

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor michel007 » 09 Feb 2017, 22:18

@philippe_d EAP stond/staat geactiveerd, daaraan ligt het dus niet. Ook heb ik de instellingen van mijn iPhone en iPads al meermaals gereset, daaraan kan het dus ook niet liggen. Volgens mij ligt het probleem bij Telenet zelf.

@bartman identiek hetzelfde probleem bij iOS. Volgens mij ligt het probleem bij Telenet.

@Sylvester jep, op verschillende plaatsen steeds hetzelfde inlog-probleem op een wifree netwerk.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26541
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1780 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor r2504 » 10 Feb 2017, 10:09

michel007 schreef:@Sylvester jep, op verschillende plaatsen steeds hetzelfde inlog-probleem op een wifree netwerk.


Ik heb dit ook al ondervonden dat op sommige plaatsen je gewoon niet geconnecteerd geraakt ondanks dat het signaal prima is.

Nu ja, met 8 GB in m'n abbo gebruik ik geen WIFI hotspots meer... zijn toch te traag.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1344
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor bartman » 10 Feb 2017, 19:11

mijn "probleem" is dat na het invullen van de aanmeldgegevens de knop ok of volgende (ken het niet vanbuiten) grijs blijft en dus niet verder kan. Inloggegevens zijn onveranderd gebleven dus daar kan het niet aan liggen

kristofmertens
Pro Member
Pro Member
Berichten: 248
Lid geworden op: 07 Aug 2013
Locatie: Aarschot
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor kristofmertens » 10 Feb 2017, 19:39

philippe_d schreef:Heb je dat van thuis geprobeerd?
Want voor zover ik het begrijp kan niet op WiFree op je eigen modem (anders zou jouw Smartohone thuis de WiFree gebruiken in plaats van je eigen WiFi).


Hier thuis kan ik perfect op mijn eigen WiFree knloggen, tot alle ergernis soms :bang:
Heb de vraag al eens gesteld aan Telenet of dit ingesteld kan worden dat je kan kiezen welke WiFi hij thuis kn hoofdzaak moet nemen.
Dit kon blijkbaar door de volgorde van inloggen, tevergeefs...
TV: Telenet digitale TV - CI+ & Play
Internet: Telenet Whop 100/10
Telefoon: Telenet FreePhone Europe
iPhone 6s: Orange Koala
iPhone 5s: Orange Kolibri

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1418
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 155 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor Sylvester » 10 Feb 2017, 22:15

Welke wifi hij als voorkeur neemt kan je altijd instellen op een gsm, laptop of...

Mikman
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 Jan 2017

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor Mikman » 17 Feb 2017, 10:50

Hoeveel karakters bevat je wachtwoord voor homespot/wifree? Hier kan wel eens het probleem liggen. Je wachtwoord moet meer dan 8 karakters bevatten, anders lukt het niet. Voor homespot zijn er dat maar 6.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26541
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1780 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor r2504 » 17 Feb 2017, 12:02

Sylvester schreef:Welke wifi hij als voorkeur neemt kan je altijd instellen op een gsm, laptop of...


Dit is OS afhankelijk...in Windows kan je dit niet voor zover ik weet.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5813
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 433 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor ITnetadmin » 17 Feb 2017, 12:48

Jawel hoor, in windows loopt hij de lijst af en je kan ze hoger of lager plaatsen.

In iOS daarentegen bv heb je geen keuze.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26541
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1780 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor r2504 » 17 Feb 2017, 13:38

ITnetadmin schreef:en je kan ze hoger of lager plaatsen.


Blijkbaar kan je dit enkel commandline (via netsh wlan) ?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5813
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 433 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor ITnetadmin » 17 Feb 2017, 14:00

Nee hoor, in win7 alleszins kan dat perfect in een gui.

Network and sharing center > manage wireless networks.
In die lijst staan er knopjes bovenaan (of rechtermuisklik): move up, move down

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 26541
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1780 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor r2504 » 17 Feb 2017, 15:02

Windows 7... tja, die heb ik niet meer in de aanbieding :wink:

Ik werk al enkele jaren met Windows 10 dus... en daar blijkt het niet meer mogelijk via de GUI.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1623
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Contact:

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor laroyj » 17 Feb 2017, 15:19

ik loop ook regelmatig tegen dit probleem aan, tegen groter ergernis, zet opdenduur mn wifi uit wanneer ik thuis vertrek zo ik overal 4G of 3G heb, en enkel bij gekende en werkende hotspots schakel ik de wifi terug in voor Telenet of FON, want idd heel frequent vollenbak signaal , maar geen verbinding of trafiek bij Telenet...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5813
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 433 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor ITnetadmin » 18 Feb 2017, 03:50

r2504 schreef:Windows 7... tja, die heb ik niet meer in de aanbieding :wink:

Ik werk al enkele jaren met Windows 10 dus... en daar blijkt het niet meer mogelijk via de GUI.


Prachtig. En mensen vragen zich af waarom ik bij 7 blijf :-)

(antwoord: na win7 is er geen enkele versie die erin slaagt om fatsoenlijk te werken met virtualbox en vmware netwerken, noch gns3; naast alle andere miserie van verplichte updates, gigantisch lelijke en non-informatieve nieuwe control panels, slechtere workflow, en nu dit weer ;-) )

marcvt63
Member
Member
Berichten: 91
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor marcvt63 » 19 Feb 2017, 09:20

ik heb de laatste ook last met inloggen op Wi-free...
raar...dan zal het niet aan ons liggen denk ik maar aan telenet

marcvt63
Member
Member
Berichten: 91
Lid geworden op: 06 Mar 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor marcvt63 » 10 Mar 2017, 07:26

vroeger blijf ik altijd ingelogd op telenet wifi!!
nu niet meer...
bij telenet wifree vraagt hij nu ineens mijn identiteit?wat vult ik daar in?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12932
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1996 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 562 keer
Contact:

Re: Telenet homespot vs Telenet wifree (login probleem)

Berichtdoor philippe_d » 10 Mar 2017, 11:28

Telenet-login, Telenet e-mailadres of internetlogin en het bijhorende wachtwoord.
https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... t-wi-free/
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten