Wat is een goed signaal bij Telenet?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2920
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor mailracer » 24 Sep 2016, 21:20

ITnetadmin schreef:Waarom oh waarom is dat dan toch zo'n onmogelijke stap bij sommigen dat er mensen zouden zijn die ook interesse hebben om hun Telenet lijn uit te meten, of je dat nu nuttig vindt of niet???


Iemand die zijn lijn kan uitmeten met een geijkt toestel zal wel weten waar hij mee bezig is. Maar je baseren op standaarden brengt je al aardig op weg om waardes die een technieker van een isp je kan en wil meedelen te begrijpen.

Bij vdsl liggen die waarden voor de hand, omdat je modem ze kan meedelen. Bij coax daarentegen kan je de waarden gewoon niet weten omdat dat bakje van Telenet dit niet toelaat. Ook mogen we blij zijn dat op userbase techniekers van vdsl lijnen aanwezig zijn en ons willen bijstaan om de vdsl waarden te begrijpen. Terwijl er voor coax weinig gegevens zijn.

riji
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 05 Mar 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor riji » 25 Sep 2016, 13:13

Ik denk dat ik klaar ben voor het bezoek van de TN-installateur deze week.
Iedereen hartelijk bedankt.
Ik heb heel wat opgestoken van de uitvoerige en herhaalde uitleg.
Ik heb technisch meer vertrouwen gekregen in TN, commercieel is dit wel nog altijd even weinig.
Ik zal nog eens rapporteren na de installatie.

riji
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 05 Mar 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor riji » 02 Okt 2016, 16:57

De TN-installatie (Whoppa-Play-Play Sports) is gebeurd zoals gepland.
De communicatie verliep vlot, zoals ook de installatie zelf.
De nieuwe PE11 kabel die ik zelf gelegd had (30m) werd aangesloten.

Hierbij mijn modemlevels:
RX = 6 (-4/15 dBmV)
TX = 32 (28/47 dBmV)
SNR=38 ( >34)

Hierbij foto's van de kwaliteit van mijn digitale tv.
Telenet-Installatie 29sep2016 Digitale TV kwaliteit 1-3-.jpg

Telenet-Installatie 29sep2016 Digitale TV kwaliteit 2-3.jpg

Telenet-Installatie 29sep2016 Digitale TV kwaliteit 3-3.jpg


Ik denk dat alles OK is en zo lijkt het ook na een paar dagen gebruik.
Alhoewel ik geen TN-fan ben, moet ik eerlijk toegeven dat de beeldkwaliteit zichtbaar beter is dan bij PX en ook hebben we meer (en interessante) HD-kanalen. Daarom had ik ook de overstap gemaakt.
Jammer van hun bundeling van producten, waardoor ik nog steeds zal uitkijken naar een alternatief op termijn.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29211
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor r2504 » 02 Okt 2016, 19:37

Zoals je zelf kan zien is het aantal dBmV dat je hebt van 0.5 tot 10.1 afhankelijk van de frequentie ... gewoon om maar aan te geven hoe relatief bepaalde van die cijfers zijn (laat staan dat je je er moet op blindstaren) !

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1576
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor Sylvester » 02 Okt 2016, 20:42

Een negatieve tilt van 10 dB tussen 120 en 550 Mhz lijkt me toch wat veel.
De lengte van de kabel zit er waarschijnlijk voor iets tussen maar dit is toch teveel voor een PE11 aansluitkabel. Dus ik vermoed dat je binnenhuis ook nog heel wat gewone RG6 of zoiets hebt zitten.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 658
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 75 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor xayana » 02 Okt 2016, 20:52

@Sylvester,
mbt tilt: maar wel ruim binnen de norm.
Bovendien weet jij niet waar hij in het netwerk zit. Misschien zit hij net voor een EQ.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1576
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor Sylvester » 02 Okt 2016, 20:57

Uiteraard, en dan zijn we weer terug bij het robuuste van een coax netwerk.
Er zijn zoveel 'uitersten' in een coax netwerk waarbij het signaal nog altijd prima blijft.
Voor zover ik weet kan/mag de tilt op uitgang van tap (voor het de aansluitkabel binnen gaat) maximum -5 zijn, op voorwaarde dat de laagste frequenties een voldoende hoog niveau hebben.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29211
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor r2504 » 02 Okt 2016, 21:23

Sylvester schreef:Voor zover ik weet kan/mag de tilt op uitgang van tap (voor het de aansluitkabel binnen gaat) maximum -5 zijn, op voorwaarde dat de laagste frequenties een voldoende hoog niveau hebben.


-10 dBmV is zelfs nog binnen de norm... dus met 0.5 dBmV zit hij nog zeer ruim.

riji
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 05 Mar 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor riji » 02 Okt 2016, 21:37

Sylvester schreef:Een negatieve tilt van 10 dB tussen 120 en 550 Mhz lijkt me toch wat veel.
De lengte van de kabel zit er waarschijnlijk voor iets tussen maar dit is toch teveel voor een PE11 aansluitkabel. Dus ik vermoed dat je binnenhuis ook nog heel wat gewone RG6 of zoiets hebt zitten.

Binnenhuis heb ik enkel hoogwaardige coax, geschikt voor satelliet ontvangst (17VatC).

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1576
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor Sylvester » 02 Okt 2016, 21:51

Met hoogwaardige coax voor SAT ga je nog evengoed verlies hebben.

riji
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 05 Mar 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor riji » 02 Okt 2016, 21:57

Ik dacht dat je met "gewone RG6 of zoiets" minderwaardige coax bedoelde.
De afstand NIU - TV moet nog eens ongeveer 10m zijn; ik heb voorheen altijd een goede satelliet-v ontvangst gehad met deze kabel.

17VatC: "Deze coax is een zeer professionele coaxkabel die het hart vormt van uw centrale antenne installatie. Deze kabel heeft een afscherming van120 dB en heeft bij 800 MHz een signaaldemping van slechts 17 dB per honderd meter."
http://www.satellietennetwerken.eu/coax ... r-wit.html

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1576
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor Sylvester » 02 Okt 2016, 22:20

Dat is wat ik bedoel, nog steeds verlies. Misschien iets minder maar nog steeds.
Hoogwaardig zit hem ook in de andere factoren, zoals je zelf al aangeeft, bv. afscherming.
10 meter is niet zoveel.

riji
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 05 Mar 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor riji » 03 Okt 2016, 18:14

Berichtdoor Sylvester » 21 uur 49 minuten 29 seconden geleden (Zo Okt 02, 2016 19:42)
Een negatieve tilt van 10 dB tussen 120 en 550 Mhz lijkt me toch wat veel.
De lengte van de kabel zit er waarschijnlijk voor iets tussen maar dit is toch teveel voor een PE11 aansluitkabel. Dus ik vermoed dat je binnenhuis ook nog heel wat gewone RG6 of zoiets hebt zitten.


Ik heb nog eens getest: met een tweede beschikbare coax (A) met dezelfde lengte (ongeveer 10m)
en daarna met een kantklare coax van 1m en een eigen maaksel van 2m.

Living Coax B = gebruikt door installateur = installatiewaarden 29/9/16
120 Mhz S/N 42,6 dBmV 10.100 ERR 0 Sterkte 93% Kwaliteit 100%
306 Mhz S/N 41,4 dBmV 4.800 ERR 0 Sterkte 81% Kwaliteit 100%
546 Mhz S/N 41,9 dBmV 1.000 ERR 0 Sterkte 72% Kwaliteit 100%

Living Coax A (alternatief 2e beschikbare coax)
120 Mhz S/N 42,6 dBmV 10.400 ERR 0 Sterkte 94% Kwaliteit 100%
306 Mhz S/N 41,9 dBmV 5.800 ERR 0 Sterkte 83% Kwaliteit 100%
546 Mhz S/N 42,5 dBmV 2.100 ERR 0 Sterkte 75% Kwaliteit 100%


Test bergkamer: coax fabriekskabel 1m
120 Mhz S/N 42,5 dBmV 7.500 ERR 0 Sterkte 87% Kwaliteit 100%
306 Mhz S/N 41,9 dBmV 3.700 ERR 0 Sterkte 79% Kwaliteit 100%
546 Mhz S/N 42,5 dBmV 0.900 ERR 0 Sterkte 72% Kwaliteit 100%

Test bergkamer: coax eigen maaksel 2m
120 Mhz S/N 40,9 dBmV 7.200 ERR 0 Sterkte 86% Kwaliteit 100%
306 Mhz S/N 41,0 dBmV 3.300 ERR 0 Sterkte 78% Kwaliteit 100%
546 Mhz S/N 42,5 dBmV 0.100 ERR 0 Sterkte 70% Kwaliteit 100%


Dit zijn de resultaten, maar wat kan ik daarvan onthouden, ook in verband met de aanmerkingen gemaakt bij mij eerste waarden (coax B)?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29211
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor r2504 » 04 Okt 2016, 12:40

Coaxverliezen over afstanden van 10m zijn gewoon verwaarloosbaar (tenzij je echt supergoedkope brol coax hebt)... de kans dat je meer verliest in je contactdoos of je stekkers is groter volgens mij.

Maar zoals reeds in het begin aangegeven... geniet van je aansluiting en lig niet wakker van al de cijfertjes (zoals je bij xDSL vaak wel moet doen).

Bababa
Pro Member
Pro Member
Berichten: 291
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor Bababa » 08 Mar 2017, 09:14

Is dit een goed signaal voor mijn digicorder?
Afbeelding
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor cadsite » 08 Mar 2017, 10:01

Wat maakt dat nu uit? :roll:
Werkt er iets niet misschien?

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1576
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor Sylvester » 08 Mar 2017, 12:35

Je kan met 75% signaal kwaliteit toch goed beeld hebben, maar eigenlijk is dit te weinig.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 956
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor buthead » 25 Aug 2018, 10:55

Even dit topic heropnemen,

Vandaag men CI+ module gehad (2de hand)

Ik zie hier:

Signaalkwaliteit 82-86
Signaalsterkte 62
Symboolsnelheid 6.875
Modulatie 256-QAM

Enige idee of dit goed is, sterkte en kwaliteit lijken aan lage kant. Coax die ik trok van NIU tot aan TV is nogtans splinternieuw. ( kabel is 15m)
Er zit wel een extra kabel van 1.5M aan gekoppeld die ook nieuw is.
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29211
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor r2504 » 25 Aug 2018, 12:08

buthead schreef:Enige idee of dit goed is


Dat is toch eenvoudig... is je beeld goed (geen blokjes) of niet... al de rest doet er niet toe zolang het goed is.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 956
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor buthead » 25 Aug 2018, 13:06

Juist kabels eens nagekeken en connectie tussen 1e en 2de kabel zat niet 100% goed.
tevens gemerkt dat 2de nieuwe kabel niet volledig goed is geeft storingen en verliezen.
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1576
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor Sylvester » 25 Aug 2018, 13:21

dan vervang je hem toch en alles is goed?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3726
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 197 keer
Uitgedeelde bedankjes: 294 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor wied » 25 Aug 2018, 13:23

Eindfittings van je kabel(s) moeten perfect aangebracht zijn om storingen/ruis te voorkomen...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Hb+Astra1&2

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 956
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Wat is een goed signaal bij Telenet?

Berichtdoor buthead » 26 Aug 2018, 10:20

wied schreef:Eindfittings van je kabel(s) moeten perfect aangebracht zijn om storingen/ruis te voorkomen...


Hier zit het probleem, ga morgen nieuwe halen en proberen :)
Met wat prutswerk alles op 90-80 gekregen maar morgen dus eens deftig in orde brengen
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 1 gast