Actuele stand Telenet modem

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 29 Jun 2016, 22:38

Dus we kunnen aannemen dat het probleem bij de ipv6 dns van telenet lag?

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor SpecialK » 30 Jun 2016, 09:38

Misschien een klein beetje off topic, maar heeft eigenlijk al iemand IPv6 op een modem-only met een OpenWRT router aan de praat gekregen?
Ik ben al zo ver da'k een /60 op de WAN krijg en een /64 op de LAN, maar mijn router leert geen default gateway dus kan ik er niks mee doen...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Jun 2016, 13:11

Ik dacht dat ze /56s uitdeelden?
De gateway zou zoiezo via de RAs moeten ontvangen zijn.

Krulwilg
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 16 Feb 2015
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor Krulwilg » 30 Jun 2016, 13:23

ITnetadmin schreef:Dus we kunnen aannemen dat het probleem bij de ipv6 dns van telenet lag?



Inderdaad! Met de Google DNS is alles weer snel!

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 556
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor SpecialK » 13 Jul 2016, 10:47

ITnetadmin schreef:Ik dacht dat ze /56s uitdeelden?
De gateway zou zoiezo via de RAs moeten ontvangen zijn.


Blijkbaar was er een heel stuk config blijven hangen van een vorige poging met IPv6 tunneling. 'k Heb de config eens gewist en opnieuw aangemaakt, en nu werkt het wel. Ik krijg wel een /128 op de WAN, geen /56.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 13 Jul 2016, 11:44

Daar klopt precies iets niet.
By the book mogen ze niks kleiner dan een /64 uitdelen.
Wss is die /128 het IP dat de WAN zijn poort heeft toegeeigend?

ijskonijn
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 16 Dec 2006
Bedankt: 1 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ijskonijn » 18 Jul 2017, 13:15

Abusimbal schreef:
koenraaddeconinck schreef:Zie zelf geen probleem bij combinatie van TN modem met eigen router.

Beschik zelf over de recentste tn modem in combinatie met een ASUS RT AC68U, dus net zoals de modem van TN AC- compatibel. Deze ASUS heb ik ingesteld als access point en het resultaat is dat ik overal in huis (in tegenstelling tot met vorige Netgear routers) perfecte wifi-verbinding heb.

Dus mijn advies aan de topic starter: m.i. zal je modem toch vervangen worden. Persoonlijk zou ik dan opteren voor de laatste nieuwe modem met wifi AC standaard, zeker indien je apparatuur heb die AC compatibel is. Als je deze modem plaatst in combinatie met compatibele apparatuur heb je misschien zelfs geen bijkomende router meer nodig.

En om je gerust te stellen: deze modem is backwards compatible: maw. hij werkt ook perfect met niet AC compatibele laptops, tablets edm. Gewoon maken dat je de N- standaard actief laat staan.

Ik heb een Synology RT1900ac router. Die heeft AC.

Er valt een deel in te stellen. Synology ondersteund ook TV, al zal dat betrekking hebben to TV zoals Proximus.
https://www.synology.com/en-global/know ... ernet_iptv

IPTV manueel
IPTV manueel.JPG
IPTV STB
IPTV STB.JPG
IPTV Voip
IPTV voip.JPG

Voor internet kan je ook een aantal dingen

Klonen van MAC adres
ISP kloon.JPG
internetopties
internetopties.JPG

Ook dit gevonden: http://www.niek.be/2016/03/17/interacti ... wn-router/

Zal moeten testen.
Heb de Synology RT2600AC. Weet je of het ondertussen mogelijk is om de digicorder te laten werken via IPTV ?

Abusimbal schreef:En IPv6
IPV6.JPG

Moest dit appart doen, maximaal 5 bijlages per post blijkbaar.

Hoe kan je IPv6 installeren ? Waar haal je die gegevens?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor r2504 » 18 Jul 2017, 14:04

ijskonijn schreef:Heb de Synology RT2600AC. Weet je of het ondertussen mogelijk is om de digicorder te laten werken via IPTV ?


Een Digicorder werkt via DVB-C, niet via IPTV... ongeacht welke modem/router je hebt.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13099
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2052 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor philippe_d » 18 Jul 2017, 14:33

Ik zou het zo zwart/wit niet stellen...

Ik dacht dat digicorders in één netwerk elkaar "zien" en elkaars content kunnen afspelen.
Er zit dus een soort DNLA (server/client) functie op, dat gaat dus via IP.

DNLA clients in je netwerk kunnen de content op de digicorders zien, maar alleen de niet versleutelde opnames afspelen.
Geen idee of de digicorders een DNLA client hebben, die content van jouw NAS kunnen afspelen ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ijskonijn
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 16 Dec 2006
Bedankt: 1 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ijskonijn » 18 Jul 2017, 14:41

r2504 schreef:
ijskonijn schreef:Heb de Synology RT2600AC. Weet je of het ondertussen mogelijk is om de digicorder te laten werken via IPTV ?


Een Digicorder werkt via DVB-C, niet via IPTV... ongeacht welke modem/router je hebt.

Ik bedoelde via de IPTV aansluiting. Ik lees dat er personen, o.a. ook hier, met een Asus router de digicorder via deze aansluiting hebben werken. Dit door deze IPTV connectie op een bepaalde manier te configureren. Misschien is dit voor de Synology RT2600AC ook mogelijk.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor r2504 » 18 Jul 2017, 15:28

ijskonijn schreef:Ik bedoelde via de IPTV aansluiting.


Een "IPTV aansluiting" is niets meer dan een LAN poort die in dezelfde VLAN wordt gezet als je WAN poort (en dus niet langer een LAN poort is maar ook gewoon een WAN poort... je krijgt maw. aan je WAN kant ook een switch met meerdere poorten). Als je router dergelijke mogelijkheid heeft dan werkt dat gewoon (maar dan werkt de DLNA functie niet meer waar philippe_d over sprak).

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 18 Jul 2017, 15:56

Klopt. Een "IPTV" poort is niet meer dan een mislabelde poort die in een bepaalde VLAN zit waarop men uw IPTV stream doorstuurt.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor r2504 » 18 Jul 2017, 18:38

Op zich heeft dit zelfs niets met IPTV te maken... het is gewoon een WAN poort (en wat je daarmee doet maakt niet uit).

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 18 Jul 2017, 20:01

Dan maakt de xDSL digicorder een eigen PPPOE sessie aan?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor r2504 » 18 Jul 2017, 20:09

Waarom zou hij dat doen ? Telenet stopt het verkeer gewoon in een speciale VLAN afhankelijk van het MAC adres van het toestel.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 18 Jul 2017, 20:41

Wacht wacht?
Sinds wanneer heeft een telenet router iptv poorten?
Als we spreken over iptv gaat het toch over xdsl?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor r2504 » 18 Jul 2017, 22:51

ijskonijn schreef:Heb de Synology RT2600AC.


Nee, daarom ging het ook hier over...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Jul 2017, 00:21

Grmbl... niet gemerkt dat het hier het telenet forum was; als ik dus "iptv" port lees dan ga ik automatisch "dsl provider en router" denken omdat enkel zij iptv aanbieden.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor r2504 » 19 Jul 2017, 07:51

Nogmaals... dit heeft niets met IPTV te maken en zoiets als een "IPTV poort" bestaat ook niet.

Dat is een absurde misleidende term voor een "poortje dat in een andere VLAN zit".

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1109
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor Abusimbal » 19 Jul 2017, 12:55

Ik vermoed dat dit kan werken, sind dit zoals vermeld via vlan werkt. Al weet je met Telenet nooit.
Telenet Whoppa
Samsung Galaxy S7 edge zilver
Synology RT2600ac router
Synology DS1812+
Nvidia Shield TV console
Microsoft Surface 3
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)
Medisana BS 430 Connect (smart weegschaal via BT)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Actuele stand Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Jul 2017, 14:33

r2504 schreef:Nogmaals... dit heeft niets met IPTV te maken en zoiets als een "IPTV poort" bestaat ook niet.

Dat is een absurde misleidende term voor een "poortje dat in een andere VLAN zit".

Ik denk dat we hier echt naast mekaar aan het praten zijn.
Dat is wat ik ook zeg; iptv poorten bestaan niet.

Alleen ging ik ervan uit dat het over xDSL ging, omdat IPTV aan bod kwam; telenet biedt geen IPTV aan dus was dat een automatische conclusie.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast