Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5027
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 242 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor proximusboyke » 06 Nov 2015, 00:22

Telenet brengt nieuwe modems uit.
Eerst bij een testpanel, later breed publiek.
De nieuwe modem zal snelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk maken.
Wifi heeft ac aan boord.

bron : http://www.zdnet.be/nieuws/173628/telen ... e-klanten/
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2951
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 260 keer
Uitgedeelde bedankjes: 295 keer

Re: nieuwe modem

Berichtdoor AndRo555 » 06 Nov 2015, 00:43

Ziet er leuk uit.

Tijd voor een lokale FTTH provider om ze het vuur aan de schenen te leggen. kuch... :-)
Afbeelding Afbeelding
_______________^Mobistar LTE^______________

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5459
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 417 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: nieuwe modem

Berichtdoor ITnetadmin » 06 Nov 2015, 03:31

All-in-ones dus; ge moogt de mensen geen ijdele hoop geven, da's ni goe voor mijn hart ;-)

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1271
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: nieuwe modem

Berichtdoor Avenger 2.0 » 06 Nov 2015, 06:36

Zal ook wel een modem only bestaan, alleen voor particulieren niet of moeilijk beschikbaar gok ik.

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Telenet rolt modems met snellere wifi uit

Berichtdoor fernand » 06 Nov 2015, 08:31

De uitrol zit momenteel in een pilootfase. In eerste instantie zijn de toestellen vooral voor Whop- en Whoppa-klanten wiens modem defect is. Eens de huidige voorraad modems op is, krijgen ook abonnees met lagere insternetsnelheden de nieuwe toestellene, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.

De nieuwe Eurodocsys 3.0-toestellen hebben een downloadsnelheid van 1 Gbps. Die snelheid wordt voorlopig nog niet aangeboden bij Telenet. Als Whop- of Whoppa-klant haal je dus geen hogere snelheden met het nieuwe toestel over een bedrade verbinding. Al is het wel de bedoeling om in de toekomst hogere snelheden aan te bieden en daarom wil het bedrijf nu al beginnen met de uitrol.

802.11ac

Wat je als klant al wel kan merken is een beter wifi-netwerk. De nieuwe toestellen ondersteunen de 802.11ac standaard, die is tot drie keer sneller dan de huidige N-standaard. Al hangt de snelheid in praktijk vooral af van je thuisomgeving en de toestellen die 802.11ac ondersteunen.

België krijgt de primeur

http://datanews.knack.be/ict/nieuws/tel ... 23321.html

De models zelf zijn onderdeel van een groter uitrolplan van moederbedrijf Liberty Global. De toestellen zijn bedoeld voor Latijns-Amerika en Europa, maar België en Roemenië krijgen de primeur. De toestellen zijn ontwikkeld door Liberty Global, samen met hardwarepartners Arris en Compal. De software is afkomstig van Celeno.
Bijlagen
Liberty global.jpg
Laatst gewijzigd door fernand op 06 Nov 2015, 08:49, 1 keer totaal gewijzigd.

payphoneuser
Member
Member
Berichten: 98
Lid geworden op: 26 Jun 2015
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit

Berichtdoor payphoneuser » 06 Nov 2015, 08:37

toestellene
models
?

Voor de rest ook hier te vinden: http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=50&t=46122

[Mod Edit] Posts samengevoegd

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3254
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 205 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit

Berichtdoor satsurfer » 06 Nov 2015, 09:59

too little, too late...(voelen ze de hete adem van Mobistar?)

tja, 802.ac is al achterhaald. :cry:
http://www.webopedia.com/TERM/8/802_11ac_wave_2.html

FRITZ!Box 6590 Cable
The new wireless router transmits on two frequencies: 4 x 4 Multi-User MIMO on 5 GHz and 4 x 4 MIMO on 2.4 GHz. This means it can serve multiple wireless applications at the same time with speeds of up to 2.5 Gbit/s
http://en.avm.de/news/the-latest-news-from-fritz/2015/avm-at-cebit-2015-faster-home/fritzbox-4080-the-high-end-wireless-router/

en dan spreek ik nog niet van het DEC-T station die ingebouwd is en de VOIP mogelijkheid.

Ga mij asap deze aanschaffen als hij eind dit jaar/begin volgend jaar op de markt komt, om achter de telenet/mobistar? Modem only te zetten.
http://nl.avm.de/actueel/nieuws-van-fritz/2014/avm-op-cebit-2014-de-gigabit-generatie/fritzbox-4080/

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit

Berichtdoor fernand » 06 Nov 2015, 11:02

satsurfer schreef:too little, too late...(voelen ze de hete adem van Mobistar?)

Die voelen ze al bijna 5 jaar.
Deze is nog 'n docsis3. De nieuwe docsis3.1 kan tot 10Gbps
Bijlagen
docsis 3.1.jpg
docsis 3.1.jpg (7.02 KiB) 6256 keer bekeken

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1271
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit

Berichtdoor Avenger 2.0 » 06 Nov 2015, 11:20

fernand schreef:
satsurfer schreef:too little, too late...(voelen ze de hete adem van Mobistar?)

Die voelen ze al bijna 5 jaar.
Deze is nog 'n docsis3. De nieuwe docsis3.1 kan tot 10Gbps


Nice 10Gbps, kan ik met mijn Wop abonnement op 2 minuten al over de maandlimiet gaan :P

Vraag me af of er nog een modem only beschikbaar gaat zijn.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit

Berichtdoor skynetbbs » 06 Nov 2015, 11:46

en zijn de (4?) netwerkpoorten gigabit of ...100mbit?
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5264
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 435 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 676 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit

Berichtdoor TiTanium » 06 Nov 2015, 11:47

De huidige zijn ook 1Gbps :) Dus de nieuwe gaat dat volgens mij zeker zijn ;)
PC: P9X79 Deluxe ~ i7 3930K@4.5Ghz ~ 16GB@1867Mhz Quad ~ GTX780Ti ~ Samsung PRO SSD 512GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/20 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5027
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 242 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: nieuwe modem

Berichtdoor proximusboyke » 06 Nov 2015, 13:09

Avenger 2.0 schreef:Zal ook wel een modem only bestaan, alleen voor particulieren niet of moeilijk beschikbaar gok ik.

of misschien ga je er ook een vast ip adres kunnen aan koppelen
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: nieuwe modem

Berichtdoor fernand » 06 Nov 2015, 13:31

proximusboyke schreef:od misschien ga je er ook een vast ipadres kunnen aan kopelen

Vast IP kost je wel 27 euro per maand.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25664
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1724 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 270 keer

Re: nieuwe modem

Berichtdoor r2504 » 06 Nov 2015, 13:37

proximusboyke schreef:od misschien ga je er ook een vast ipadres kunnen aan kopelen


Bij TN heb je zo ie zo een quasi vast IP-adres... ik heb jaren hetzelfde gehad.

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: nieuwe modem

Berichtdoor fernand » 06 Nov 2015, 14:19

Telenet levert alleen 'n vast IP bij Business plus 240/20Mbps en bij de hogere business.
Niet bij business fluo home200/15 of business 150/10 of lager.

wimds
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 Jan 2011

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor wimds » 06 Nov 2015, 17:41

fernand schreef:
proximusboyke schreef:od misschien ga je er ook een vast ipadres kunnen aan kopelen

Vast IP kost je wel 27 euro per maand.

Dat kan je toch niet apart kopen?

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fernand » 06 Nov 2015, 18:30

wimds schreef:Dat kan je toch niet apart kopen?
Ik bedoel als je van fluo home 200/15 upgrade naar business plus 240/20 met vast IP komt er 27,50 euro + BTW bij.
Bijlagen
fluo naar fibernet plus.jpg

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5027
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 242 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor proximusboyke » 06 Nov 2015, 20:13

ik bedoel misschiien gaan ze stoppen met modem only en maken dat deze ook een vast ip adres aankunnen.
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25664
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1724 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 270 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 06 Nov 2015, 23:34

Modem only is nog iets anders dan vast IP-adres hé... het gaat over al of niet NAT hebben !

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fernand » 07 Nov 2015, 09:45

proximusboyke schreef:ik bedoel misschiien gaan ze stoppen met modem only

Die over een only beschikken kunnen nog 'n hele tijd verder.
Het gaat nu over een 3x snellere HGW incl ac.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3254
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 205 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor satsurfer » 07 Nov 2015, 09:59


Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1647
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fieldoxide » 07 Nov 2015, 11:34

Is iemand hier op het forum reeds in het bezit van deze modem? En is er een verschil merkbaar in draadloze snelheid?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3254
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 205 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor satsurfer » 07 Nov 2015, 11:35

de 2de, de eerste is nl. nog niet op de markt. :-D

Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1647
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fieldoxide » 07 Nov 2015, 11:42

Dus de 'all in one' is hier reeds beschikbaar?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3254
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 205 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor satsurfer » 07 Nov 2015, 11:48


Gebruikersavatar
fieldoxide
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1647
Lid geworden op: 23 Mei 2006
Locatie: Heverlee
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fieldoxide » 07 Nov 2015, 11:56

Ik denk dat je mijn vraag verkeerd verstaat. Ik ben niet op zoek naar de Netgear. Ik wou gewoon even horen of er reeds mensen in het bezit zijn van de nieuwste all in one die Telenet nu gaat verdelen.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3254
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 205 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor satsurfer » 07 Nov 2015, 12:00

oeps, was niet duidelijk dan.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12646
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1911 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor philippe_d » 07 Nov 2015, 14:13

proximusboyke schreef:ik bedoel misschiien gaan ze stoppen met modem only en maken dat deze ook een vast ip adres aankunnen.

De ideale oplossing zou zijn dat ze de mogelijkheid bieden aan de klant op de modem om te schakelen naar bridge.
Dit is nu reeds het geval in andere landen die ook onder Liberty vallen (vb Nederland).

De klant kan dan gewoon online kiezen voor de bridge (nadat hij enkele stappen heeft doorgaan en zijn keuze enkele keren heeft moeten bevestigen). Hierbij wordt:
    a) de WiFi / Homespot uitgeschakeld.
    b) de NAT (routerfunctie) uitgeschakeld.
    c) krijg je een publiek IP op één van de LAN poorten (de andere poorten vervangen dan de gebruikelijke switch achter een modem only).
Met andere woorden: de hgw wordt dan een "modem-only" (met switch).
Dat heeft m.i. vele voordelen, zowel voor de klant als voor Telenet:
  • einde van het gezaag "router versus modem-only"
  • flexibel overstappen van router naar modem-only (en omgekeerd), zonder hardware interventie.
  • flexibel overstappen van residentiële formules naar formules met vast IP (en omgekeerd), zonder hardware interventie.
Geen idee waarom Telenet daar zo moeilijk over doet, terwijl dit al jaren kan bij hun zustermaatschappijen.
In ieder geval is de hgw hierop reeds voorzien, alleen een kwestie van activeren ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fernand » 07 Nov 2015, 14:15

Volgens 'n persoon die hem heeft sinds maandag kan je de private wifi uitzetten en de homespot wifi laten opstaan.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12646
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1911 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor philippe_d » 07 Nov 2015, 14:44

Ja, maar we hadden het over een hgw die ingesteld staat in bridge (wat bij Telenet tot nader order nog niet mogelijk is).
In deze opstelling is de routerfunctie uitgeschakeld, en ook de WiFi (incl Hotspot?) ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 820
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 94 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 103 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor MaT » 07 Nov 2015, 22:12

philippe_d schreef:De ideale oplossing zou zijn dat ze de mogelijkheid bieden aan de klant op de modem om te schakelen naar bridge.
....
Dat heeft m.i. vele voordelen, zowel voor de klant als voor Telenet:
  • einde van het gezaag "router versus modem-only"
....

Dat zou al veel technische irritaties oplossen, zeker als de switch onmiddelijk gebeurd en niet in aantal keer beperkt is. Een voordeel is dan dat je geen extra switch meer nodig hebt voor de interactiviteit van digitale TV.
Een einde van het gezaag is het echter nog niet. Er zijn nog steeds nadelen tegenover een echte modem-only.
  • HGW instellingen (dus ook de bridge instellingen) zijn nog steeds enkel via 'mijn telenet' in te stellen.
    -Vertraging bij instellingen.
    -Als 'mijn telenet' plat ligt kan je niets doen.
    -Er sluipt nog wel eens een bugje in dat systeem.
  • Je lot ligt volledig in handen van telenet. Zij kunnen op elk moment een update pushen die het verhaaltje weer ongedaan maakt.
  • Telenet kan potentieel nog steeds neuzen en prutsen in zaken waar ze zich niet mee moeten bemoeien mijn inziens. Ik kan niet zeggen of en hoeveel dat nu echt gebeurd, maar de gedachte alleen al dat het potentieel er is, is voor mij al voldoende.
philippe_d schreef:Geen idee waarom Telenet daar zo moeilijk over doet, terwijl dit al jaren kan bij hun zustermaatschappijen.
In ieder geval is de hgw hierop reeds voorzien, alleen een kwestie van activeren ...

Je moet niet te ver gaan zoeken, klanten met eigen routers zijn telenet altijd al een doorn in het oog geweest.
Vroeger omdat het aantal IP's per abonnement beperkt was. Nu omdat ze hun eigen ecosysteem, waarin de klant volledig afhankelijk is van hen, willen uitbouwen.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12646
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1911 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 537 keer
Contact:

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor philippe_d » 08 Nov 2015, 11:54

MaT schreef:Je moet niet te ver gaan zoeken, klanten met eigen routers zijn telenet altijd al een doorn in het oog geweest.
Vroeger omdat het aantal IP's per abonnement beperkt was. Nu omdat ze hun eigen ecosysteem, waarin de klant volledig afhankelijk is van hen, willen uitbouwen.

Ja, maar dit geldt toch ook voor de kabelproviders in het buitenland? Ze gebruiken meestal dezelfde hardware, hetzelfde "ecosysteem", enz ...
Volgens mij is dit een kwestie van tijd: ik zie alleen maar voordelen - ook voor Telenet - om hun nieuwe modems met de bridge functie te voorzien ...

MaT schreef:Telenet kan potentieel nog steeds neuzen en prutsen in zaken waar ze zich niet mee moeten bemoeien mijn inziens. Ik kan niet zeggen of en hoeveel dat nu echt gebeurd, maar de gedachte alleen al dat het potentieel er is, is voor mij al voldoende.

Eens je hgw omgezet naar bridge mode, gedraagt deze zich als een modem-only, en wordt alle verkeer geregeld door je eigen router.
Er is dus niets meer in te stellen via "Mijn Telenet" (zoals bij een echte modem-only ook niets meer in te stellen is)?
Wat neuzen en prutsen betreft, dat kan Proximus toch ook in zijn B-box3?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25664
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1724 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 270 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 08 Nov 2015, 12:37

philippe_d schreef:Wat neuzen en prutsen betreft, dat kan Proximus toch ook in zijn B-box3?


Natuurlijk... maar voor sommige is TN bashen leuker.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3354
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1244 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 222 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor raf1 » 08 Nov 2015, 13:17

Bij Proximus kan je kiezen om een modem aan te sluiten die niet neust en prutst. Bij Telenet heb je die keuze niet. Dát is het verschil.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25664
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1724 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 270 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 08 Nov 2015, 13:23

Nonsens... bij TN kan je dat ook... achter een HGW kan je perfect een eigen router plaatsen.

En ja bij BGC kan je je eigen sessie opbouwen en bij TN kan je een modem only krijgen.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3354
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1244 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 222 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor raf1 » 08 Nov 2015, 13:32

Probeer dit toch niet te ontkennen, wat voor zin heeft dat? Bij Telenet hang je steeds volledig vast aan closed source hardware met neus-en-prutsfirmware.
Je kan bijvoorbeeld geen FRITZ!Box 6360 aansluiten op de kabelaansluiting, bij Proximus kan je wel een FRITZ!Box 7360 aansluiten op de VDSL2-aansluiting.

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fernand » 08 Nov 2015, 13:37

raf1 schreef:Je kan bijvoorbeeld geen FRITZ!Box 6360 aansluiten op de kabelaansluiting,.
Moet dat

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3354
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1244 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 222 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor raf1 » 08 Nov 2015, 13:39

Neen dat moet niet. Maar waarom zou r2504 dan ontkennen dat het zo is?

fernand
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Okt 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor fernand » 08 Nov 2015, 13:40

raf1 schreef:Neen dat moet niet. Maar waarom zou r2504 dan ontkennen dat het zo is?

Omdat ik r2504 meer geloof dan jou als het over Telenet gaat.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3354
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1244 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 222 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor raf1 » 08 Nov 2015, 13:45

Dus je gelooft dat je wel een FRITZ!Box 6360 kan aansluiten op een Telenet-kabelaansluiting?
Blijven hopen, misschien wordt het dan ooit werkelijkheid.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten