Root toegang tot Telenet HGW

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor stuntlc » 29 Aug 2014, 09:29

Hallo

Ik heb reeds lange tijd root acces tot men telenet modem ...
Capture.JPG


Ik ben altijd een beetje bang geweest om dit te melden omdat ik niet goed wist hoe telenet hier mee zal omgaan ???
Ik zal voorlopig niet releasen hoe ik in de modem geraakt ben , zodat telenet tijd heeft om die dingen te fixen ...

Eerst en vooral ik ben GEEN evil hacker ofzo die andere mensen hun modem wil hacken ...
Ik was gewoon nieuwsgierig naar wat er in dat kleine zwarte bakje die aan de muur hangt zit ... en hoe dit allemaal werkt ???

Het begon allemaal in 2012 toen ik in de modem only een webpagina vond die nog niet veel mensen gezien hadden .
Toen begon men modem hacking avontuur ... ik heb er in der tijd een topic over gemaakt hier op het forum en veel mensen lachten het toen weg als niet belangrijk ( omdat ik toch niets kon veranderen enz) ...
maar ik heb toen veel belangrijke info gevonden op de site van CBN over hoe alles werkte enz ...

na veel trial and error heb ik full root acces tot beide chips op de wifi CH6643e modem ( intel puma 5 chip , en realtek 8198 )
cli.JPG

Afbeelding
Afbeelding


Het eerste wat me opviel is dat beide chip's een versie van linux draaien :) dit vond ik wel cool
Toen ik alle commands zag die ik kon doen merkte ik direct dat deze hack redelijk erg is ...
Maar het ergste dat ik gevonden heb is dat er in de modem firmware een sniffer zit ( tcpdump )
Na wat testen kon ik de telefoon gesprekken beginnen afluisteren en kon ik de audio uit de pcap's filteren met wireshark :roll:
Afbeelding
en het werd enkel maar erger er draait namelijk standaard een telnet shell op de wan0 poort dus ik denk dat ze dit kunnen gebruiken vanuit telenet om mensen afteluisteren en ook al hun internet verkeer te sniffen ( ik heb wel geen bewijs dat dit ook gebeurt ) maar de capaciteit is er ...
en met de recente nsa ( snowden ) revelaties is dit niet ondekbaar .

Verder vond ik ook een manier om een permanente backdoor in de modem te plaatsen , die zelf firmware update's overleeft ...
ik kan gewoon via telnet inloggen op de modem ...

Ik ben toen ook een stap verder gegaan en beginnen uitzoeken hoe ik men eigen code kon draaien op de modem ...
ik heb ondertussen een simpele game gecompiled voor de modem :P 2048
Afbeelding

Heb ook net-snmp, en wat andere tools kunnen cross-compilen voor deze arm processor ...

Ik heb nog meer dingen gevonden zoals config files voor de modem , en certificaten , dus in theory zou je met deze hack modems kunnen clonen denk ik maar dat was niet men doel en daar heb ik dan ook niet veel tijd aanbesteed ...

eenmaal ik in de modem zat kon ik ook de firmware voor deze modem en de modem only downloaden ( recente , en oudere versies )

even ter verduidelijking dit werkt enkel op men eigen modem ik kan niets doen met andere modems ...
dit wordt via de config files in de modem beveiligt enkel als je van de telenet management ip range komt kan je met andere modems praten ...

deze hack is een probleem om de volgende redenen

- je kan telefoon gesprekken en internetverkeer afluisteren
- je kan malware in de modem plaatsen
- je kan de telenethomspot sniffen die normaal volledig gesheiden is
- je kan wifi keys uit de modem leezen
- je kan de firewall aanpassen
- je kan firmware downloaden van telenet servers
- je hebt full root acces

Ik heb ook de bootloader unlocked dus in theory kan ik zelf custom firmware flashen naar de modem .
heb de modem als eens gedowngrade via deze manier :)
Afbeelding

ik kan ook pop a box via malformed wifi ssid trick doen
Afbeelding

update
----------
men exploit werkt ook op het ietsje oudere model CH6541E
ik kan wel niet bevestigen of daar ook een sniffer in zit omdat ik deze modem nog niet aan het netwerk heb gehangen en deze nog een oude firmware draait ... dit was men development modem om code op te compilen voor de oude linux kernels ...

langs de eene kant zou ik graag hebben dat telenet dit zo laat zodat mensen als ik kunnen experimenteren met de modem ,maar ik denk dat ze dit snel zullen patchen ... ik zou wel eens willen weeten waarom ze een sniffer in alle wifi modems in belgie hebben ??? dit is totaal niet nodig voor de werking van de modem ...

hopelijk kom ik hierdoor niet in teveel problemen ( ik vind dat ik niets illegaals gedaan heb ) ( heb enkel research op men eigen modem gedaan ) ik wou gewoon eerlijk zijn en melden wat ik gevonden heb zodat telenet dit kan fixen en dat de modem's veiliger worden .
indien telenet meer info wenst kunnen ze me contacteren via een private message
Laatst gewijzigd door stuntlc op 18 Nov 2014, 04:20, 8 keer totaal gewijzigd.

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1273
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: i HACKED the telenet modem root@CH6643e

Berichtdoor Avenger 2.0 » 29 Aug 2014, 09:47

Mooi :-) Inderdaad wel raar van die sniffer en remote telnet access. Misschien dat het gewoon onschuldig wordt gebruikt voor support en troubleshoot doeleinden, maar toch niet erg veilig. Ik neem aan dat als jij dit kan en ontdekt hebt er misschien meer kwaadwilligen zijn die al jaren zo inbreken in de telenet modems/hgw's om zo data en telefoongesprekken af te luisteren.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4048
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1358 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: i HACKED the telenet modem root@CH6643e

Berichtdoor raf1 » 29 Aug 2014, 10:03

Hopelijk gaan meer mensen nu eens nadenken waarom de massale verspreiding van de Telenet Homegateways een enorm veiligheidsrisico vormt.

Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1858
Lid geworden op: 23 Feb 2004
Bedankt: 73 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor svenska » 29 Aug 2014, 10:23

Je moet uiteraard niet vertellen hoe je binnen bent geraakt, maar heb je hier langduring een password checker op losgelaten om het root pw te krijgen, of is er weldegelijk een lek zodat je zonder root pw binnen geraakt?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3474
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor ub4b » 29 Aug 2014, 10:29

Leuk om weten, bevestigt mijn theorie alleen: dankzij die HGW zitten ze effectief binnen op je LAN, en zeker nu bevestigd wordt dat er zelf een sniffer op staat, klopt mijn vermoeden.

Trouwens, is dit niet de zoveelste GPL violatie ?

iRockabizzydilly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor iRockabizzydilly » 29 Aug 2014, 10:42

Straf :S ik zou toch graag het antwoord hierop van Telenet zien.

Even terzijde: U kennis is duidelijk uitstekend, enige kans op admin toegang mogelijk maken op een Bbox3? :P

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29028
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1917 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor r2504 » 29 Aug 2014, 10:50

stuntlc schreef:deze hack is een probleem om de volgende redenen

- je kan telefoon gesprekken en internetverkeer afluisteren
- je kan malware in de modem plaatsen
- je kan de telenethomspot sniffen die normaal volledig gesheiden is
- je kan wifi keys uit de modem leezen
- je kan de firewall aanpassen
- je kan firmware downloaden van telenet servers
- je hebt full root acces


Zoals je al aangaf kan je dit enkel voor je eigen modem en is het nut dus beperkt. Ik denk dat je wel begrijpt dat TN (moest het dit willen misbruiken) veel eenvoudiger kan op hun eigen servers waar identiek hetzelfde verkeer voorbij komt. Het heeft dus een beetje weg van wat FUD creatie en daar springen natuurlijk altijd een aantal mensen op met dramatische uitspraken.

Dit alles neemt niet weg dat er een issue is met de beveiliging en dat men dit moet oplossen.

stuntlc schreef:heb de modem als eens gedowngrade via deze manier :)


Misschien grappig maar ik vrees dat TN er niet mee kan lachen.

stuntlc schreef:ik zou wel eens willen weeten waarom ze een sniffer in alle wifi modems in belgie hebben ??? dit is totaal niet nodig voor de werking van de modem ...


Misschien omdat het gewoon standaard functionliteit is ?

stuntlc schreef:hopelijk kom ik hierdoor niet in teveel problemen ( ik vind dat ik niets illegaals gedaan heb )


Ik denk dat je duidelijk in overtreding bent met de voorwaarden van je contract !

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 895
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor tb0ne » 29 Aug 2014, 10:57

ub4b schreef:Trouwens, is dit niet de zoveelste GPL violatie ?

+1! (old school style) :)

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3474
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor ub4b » 29 Aug 2014, 11:01

r2504 schreef:
stuntlc schreef:ik zou wel eens willen weeten waarom ze een sniffer in alle wifi modems in belgie hebben ??? dit is totaal niet nodig voor de werking van de modem ...


Misschien omdat het gewoon standaard functionliteit is ?


Bewijs ?


r2504 schreef:
stuntlc schreef:hopelijk kom ik hierdoor niet in teveel problemen ( ik vind dat ik niets illegaals gedaan heb )


Ik denk dat je duidelijk in overtreding bent met de voorwaarden van je contract !


Ik denk dat Telenet duidelijk in overtreding is met de voorwaarden van de GPL (alweer).

Trouwens eens gezocht op "COMPAL BROADBAND NETWORKS gpl", geen directe info te vinden .... dus duidelijk overtreding.
Aan GPL written offer moet immers voldaan zijn.

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor stuntlc » 29 Aug 2014, 11:12

het zou wel kunnen dat ik de fijne letterkes van men contract niet gelezen heb ...
maar ik denk niet dat dit standaard functionaliteit is ( ik heb al meerdere fimrware's gecontroleerd en dit zit enkel in telenet modems met nieuwe kernel zat vroeger er niet in trouwens ) is nog maar onlangs toegevoegd ... daarom dat ik ook aan de alarmbel trek .

voorbeeldje van een tcpdump op cni0 ( je ziet de site's enz dat ik bezoek en kan de paswoorden van http site extracten uit de dumps )...
via dit kunnen ze op je lokaal netwerk sniffen normaal kan telenet dit niet zien want dit paseert niet over internet ...
Laatst gewijzigd door stuntlc op 29 Aug 2014, 11:44, 2 keer totaal gewijzigd.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3474
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor ub4b » 29 Aug 2014, 11:27

ZIe ik dat goed dat de modem geen public wan IP meer heeft ?

Gewoon een 10.X adres op wan0 .... carrier grade nat ?

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 895
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor tb0ne » 29 Aug 2014, 11:30

Eerder telenet internal IP range faken denk ik...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6695
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor ITnetadmin » 29 Aug 2014, 11:32

Laat ons t hopen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1273
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor Avenger 2.0 » 29 Aug 2014, 11:33

Of een dubbele IP? Een interne voor 10.x voor telenet zijn intern netwerk en een public wan voor de gebruiker.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29028
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1917 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 397 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor r2504 » 29 Aug 2014, 11:38

stuntlc schreef:maar ik denk niet dat dit standaard functionaliteit is ( ik heb al meerdere fimrware's gecontroleerd en dit zit enkel in telenet modems met nieuwe kernel zat vroeger er niet in trouwens ) is nog maar onlangs toegevoegd ... daarom dat ik ook aan de alarmbel trek .


Wie weet is het wel van Telenet... volgens duistere gedachten zal het wel van de NSA zijn :lol:

stuntlc schreef:als ik sniff op mta 0 hoor ik gewoon de gesprekken van de telefoon ...


Kan je ook je SIP gegevens zien... heb je al geprobeerd met een eigen SIP device aan te loggen 8)

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3474
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor ub4b » 29 Aug 2014, 11:38

tcpdump2.jpg

de echte wan zit volgens mij op lbr0 ?
broadcast 213.X.X.X

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1273
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor Avenger 2.0 » 29 Aug 2014, 12:51

Hoe pusht telenet eigenlijk port-forwards en andere instellingen naar de HGW?

Gebruikersavatar
Fatsie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 283
Lid geworden op: 29 Dec 2010
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor Fatsie » 29 Aug 2014, 13:02

Indrukwekkend werk geleverd, maar toch even meegeven dat 'tcpdump' niet 1 of andere duistere binary is maar een standaard tool op talloze *NIX distributies. Of deze ook op zijn plaats is op CPE is een andere discussie, maar ga er maar gewoon vanuit dat je ISP zo goed als alles van je verkeer kan zien.

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor stuntlc » 29 Aug 2014, 13:15

@ r2504
ik kan alle telefoon settings zien enz maar ze werken niet via sip maar via packetcable (denk ik )dus kan je niet zo gemakkelijk instellen op een ander toestel ... heb me er nog niet in verdiept

@ub4b
the modem heeft een publiek 213.x.x.x adres op lbr0
en dan heb je wan0 10.x.x.x adress voor intern netwerk telenet
en 10.y.x.x. voor mta0 telefoon endpoint's

@Avenger 2.0
ze gebruiken snmpV2 op de wan0 interface , 10.x.x.x adres praat met managment ip range 195.132.x.x
heb eens zon portforward ingesteld via mijn telenet en terwijl gesniffed in de modem ... je kan trouwens hun snmp community zien in cleartext maar de modem antwoord enkel op traffic die van 192.132.x.x range komt dus dat zit wel veilig...
tenzij je u config enz kan aanpassen die via hun tftp gedownload word tijdens het bootproces daar staan alle filters en acces ip's in die kunnen settings veranderen ...
je kan ook manueel portforwden door enkele iptabel rules toe te voegen ...

t-town
Premium Member
Premium Member
Berichten: 526
Lid geworden op: 08 Mei 2006
Twitter: ttown2
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor t-town » 29 Aug 2014, 20:02

Is dit ook mogelijk als men geconnecteerd is via een homespot?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor stuntlc » 29 Aug 2014, 22:30

nee gelukkig niet ( kan niet remote of via wifi - homespot gedaan worden )
de manier om initieel acces te krijgen tot de modem is redelijk ingewikkeld dus geen zorgen

Gebruikersavatar
beele
Plus Member
Plus Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 07 Feb 2010
Twitter: nabeele_
Locatie: Mortsel
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor beele » 30 Aug 2014, 10:25

Kan je hiermee ook bv poorten 80/443 e.a. deblokkeren of zit dit op een hoger niveau (niet in de modem)?

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor fryelectro » 30 Aug 2014, 10:40

Dat wordt gefilterd in de Telenet backbone...

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3474
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor ub4b » 30 Aug 2014, 12:06

reactie verplaatst naar nieuwe topic:

viewtopic.php?f=50&t=42232

liber!
Premium Member
Premium Member
Berichten: 625
Lid geworden op: 09 Apr 2006
Twitter: nathan_gs
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor liber! » 30 Aug 2014, 12:54

Kan je de up & down snelheid aanpassen?

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3474
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor ub4b » 30 Aug 2014, 13:18

Ik vermoed dat traffic shaping centraal gebeurt ... heb me laten vertellen dat TN daarvoor dit gebruikt (in 2006)

http://en.wikipedia.org/wiki/P-Cube

Anderzijds heb ik zelf nog gewerkt voor een firma die sattelietcommunicatie op de markt brengt, en daar werden alle satmodems centraal geshaped .... één shaperdoos kon vlot 10.000 modems shapen.

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor stuntlc » 31 Aug 2014, 23:34

ik was dit vergeten te melden in de begin post maar men exploit werkt trouwens ook op de CH6541e modem dat is bijna de zelfde modem maar een beetje ouder model ... ik kan wel niet bevestigen of de sniffer daar ook in zit omdat ik deze nog niet aan het netwerk heb gehangen ...

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor stuntlc » 01 Sep 2014, 16:25

ik heb antwoord gekregen van telenet
ik heb een afspraak woensdag namiddag op hun hoofdbureau in mechelen
hij zij aan de telefoon dat ik niets te vrezen had ...
de network engineer waar ik mee heb gepraat zij ook dat hij ging zorgen dat telenet legal me nog een schriftelijke bevestiging daar van stuurt zodat ik op papier heb dat ze me niet zullen vervolgen ofzo ...

hij zij dat ik met 3 engineers zal mogen praten om de fouten te tonen en men oplossingen uit de doeken te doen ...
1 persoon die veel weer van digicorders , 1 die de firmware maakt , en 1 die veel weet over de modems .

tot nu toe vind ik dat ze dit zeer goed oplossen .

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor stuntlc » 01 Sep 2014, 16:27

ik heb antwoord gekregen van telenet
ik heb een afspraak woensdag namiddag op hun hoofdbureau in mechelen
hij zij aan de telefoon dat ik niets te vrezen had ...
de network engineer waar ik mee heb gepraat zij ook dat hij ging zorgen dat telenet legal me nog een schriftelijke bevestiging daar van stuurt zodat ik op papier heb dat ze me niet zullen vervolgen ofzo ...

hij zij dat ik met 3 engineers zal mogen praten om de fouten te tonen en men oplossingen uit de doeken te doen ...
1 persoon die veel weer van digicorders , 1 die de firmware maakt , en 1 die veel weet over de modems .

tot nu toe vind ik dat ze dit zeer goed oplossen .

[Mod Edit] verplaatst (was in de verkeerde topic)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6695
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor ITnetadmin » 01 Sep 2014, 17:06

Ik zou, als ik u was, toch ns raad vragen aan ne advocaat gespecialiseerd in deze materie, om te checken dat die schriftelijke bevestiging legaal bindend is.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13833
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2242 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 621 keer
Contact:

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor philippe_d » 01 Sep 2014, 17:15

stuntlc schreef:hij zij dat ik met 3 engineers zal mogen praten om de fouten te tonen en men oplossingen uit de doeken te doen ...
1 persoon die veel weer van digicorders , 1 die de firmware maakt , en 1 die veel weet over de modems .

3 engineers, bijgestaan door iemand van hun juridische dienst? :-)
of met verzoek om een NDA te tekenen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor AndRo555 » 01 Sep 2014, 17:19

Psst, vraag serieus geld voor je tijd, telenet zal wel buigen.
Of zeg dat je alleen iets zegt als ze beloven aan geen enkel bedrijf te vragen om te betalen voor hun netwerk! (Netflix...)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6695
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor ITnetadmin » 01 Sep 2014, 17:22

*kuch* poorten openen *kuch* :-)

[Afbeelding Post made via mobile device ]

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor AndRo555 » 01 Sep 2014, 17:23

Ook al.

En vraag ineens of ze alle limieten even willen weg doen. :lol:

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor nickz » 01 Sep 2014, 17:25

Ik hoop dat je dan in ieder geval toch antwoorden zal krijgen i.v.m. die sniffer. Ik heb er geen probleem mee als dit door de Staatsveiligheid wordt gebruikt om bijvoorbeeld het internetverkeer te monitoren van figuren zoals die van Sharia4Belgium of in het geval van de tv-decoders voor het verzamelen van globale (anonieme) kijkcijfers, maar het opstellen van individuele profielen m.b.t. internetverkeer en kijkgedrag kan niet door de beugel; hierdoor komt de privacy van de gebruikers ernstig in het gedrang.

Nr10
Pro Member
Pro Member
Berichten: 267
Lid geworden op: 10 Aug 2011
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor Nr10 » 01 Sep 2014, 17:27

ITnetadmin schreef:Ik zou, als ik u was, toch ns raad vragen aan ne advocaat gespecialiseerd in deze materie, om te checken dat die schriftelijke bevestiging legaal bindend is.

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Zulke bedingen bestaan volgens mij niet. Maar goed, als ik jou was zou ik er gewoon wegblijven. Je zit met een ridderlijke idee en het siert je ergens dat je hieraan iets wilt laten doen maar er is ook iets absurd aan die situatie: jij die het grote bedrijf op z'n zwakte gaat wijzen. Dit hoeft niet problematisch te zijn (cfr. Sony die regelmatig hackers in dienst neemt) maar god weet heb je zonder het goed en wel te beseffen een intellectueel eigendomsrecht geschonden of bedrijfskritische informatie opengesteld.. je weet niet hoe je ''tegenpartij'' zich aan het bewapenen is.

/doemtheorie modus -off

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2708
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor Heronic » 01 Sep 2014, 18:15

Als ze een brief gaan sturen wil dat zeggen dat de anonimiteit al opgegeven is.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1943
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 294 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1034 keer

Re: Telenet home gateway is een inbreuk op de GPL

Berichtdoor FlashBlue » 01 Sep 2014, 18:20

ITnetadmin schreef:*kuch* poorten openen *kuch* :-)


AndRo555 schreef:Psst, vraag serieus geld voor je tijd, telenet zal wel buigen.
Of zeg dat je alleen iets zegt als ze beloven aan geen enkel bedrijf te vragen om te betalen voor hun netwerk! (Netflix...)



Goed plan, naar daar gaan met als statement "ik geef jullie alleen info, als <insert eis>" , zèker doen als je wil dat legal achter je aankomt.
Achteraf in de krant "de hacker probeerde telenet af te persen door eisen te stellen in ruil voor het overhandigen van zijn vaststellingen", en erger, probeer maar eens in de rechtbank uit te leggen dat je het goed bedoelde als je eisen bent gaan stellen?

stuntlc
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 25 Dec 2012
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor stuntlc » 01 Sep 2014, 18:33

ik ben idd niet meer anoniem tegenover telenet
ze weten men naam ( vic delorge ) men leeftijd (28j) men opleiding ( cisco ccna) en men email en adres enz ... ik heb er dan ook geen geheim van gemaakt
ik wilde niet doen alsof dit een louche deal is en anoniem doen enz ...
ik vind namelijk dat ik niets misdaan heb ...

ik zal niet vragen om dingen te doen zoals sommige hier posten ... dat is zeker niet men bedoeling ... ik wil enkel zorgen dat de modems/digicorders veiliger worden ... en een uitleg waarom die sniffer er in zit ???

meer hoef ik echt niet . al vind ik het wel cool dat ik messchien eens hun netwerk labo zal mogen zien :)
dat zij de kerel aan de telefoon ( die trouwens zeer vriendelijk was en duidelijk niet van legal was maar erg veel wist over modems/digicorders) hij belde ook niet met een vast nummer ofzo maar gewoon met zen gsm en zij me zelf als ik de mail van legal niet ontvangen heb tegen morgen dat ik hem dat zeker moest laten weten ...

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3560
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 432 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 425 keer

Re: Root toegang tot Telenet HGW

Berichtdoor Joe de Mannen » 01 Sep 2014, 18:48

Stel u bij zo'n labo vooral niet te veel voor.

J.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten