Telenet infoBase

Gebruikersavatar
Robbe
El Robre
El Robre
Berichten: 2861
Lid geworden op: 30 Jun 2005
Twitter: infocaris
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contact:

Telenet infoBase

Berichtdoor Robbe » 24 Aug 2007, 12:01

Problemen ?
0800 666 11

IP Adres:
Automatisch verkrijgen via DHCP

DNS server adres:
Automatisch verkrijgen via DHCP

DHCP-server :
195.130.137.1
195.130.137.3

DNS-servers :
195.130.131.10
195.130.130.11
195.130130.139
195.130.130.164
195.130.130.4
195.130.131.11
195.130.131.5
195.130.130.132
195.130.131.132

Proxy server:
geen

Automatische Proxyserver (HTTP):
geen

Binnekomende e-mail (POP3):
in.telenet.be
mail-in.telenet.be
pop.telenet.be

Uitgaande e-mail (SMTP):
uit.telenet.be
mail-out.telenet.be
out.telenet.be
smtp.telenet.be

Nieuwsservers (NNTP):
news.telenet.be (enkel tekst nieuwsgroepen)
newsbin.telenet.be (binary en tekst nieuwsgroepen)

Poorten : Niet geblokkeerde onder 1024
poort 21: ftp
poort 25: smtp (belangrijk voor klanten met mailserver)
poort 67: DHCP
poort 68: DHCP
poort 110: pop
poort 113
poort 119: news
poort 139: file- en printersharing

Poorten : Wel geblokkeerd boven 1024
poort 1243 : SubSeven, BackDoor-G, SubSeven Apocalypse
poort 1999 : BackDoor, TransScout
poort 2140 : Deep Throat, The Invasor
poort 6776 : SubSeven, BackDoor-G
poort 7789 : BackDoor Setup, IC Killer
poort 12345 : NetBus, GabanBus, Pie Bill Gates, X-bill
poort 12345 (UDP) : NetBus
poort 20034 : NetBus2 Pro
poort 31337 : BO
poort 31337 (UDP): BO
poort 31789 : BackOrifice/BackdoorG
poort 31790
poort 54321 : BackOrifice, Schoolbus
poort 60000 : Deep Throat
poort 65301
Laatst gewijzigd door a3ke op 11 Apr 2012, 13:03, 5 keer totaal gewijzigd.
Reden: Update new info's

Code: Selecteer alles

filmpjes toevoegen met : [vimeo]code[/vimeo] en [youtube]code[/youtube]

pennywise
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 21 Aug 2007
Locatie: Antwerpen
Contact:

Berichtdoor pennywise » 24 Aug 2007, 13:32

telenetnews.eweka.nl, valt daar nog iets te downloaden of zijn alle mp3 groepen daar intussen verdwenen?

proxy.telenet.be en pac.telenet.be zijn overbodig, pc gaat sneller zonder dan met, allez op de turbonet lijn toch
9/11 Was an inside job, re-open the 9/11 Investigation!

Gebruikersavatar
DarthDavy
Premium Member
Premium Member
Berichten: 489
Lid geworden op: 13 Apr 2007
Locatie: Roeselare
Contact:

Berichtdoor DarthDavy » 24 Aug 2007, 14:28

Paar daagjes te laat, maar hoe dan ook handig voor de toekomst. :wink:
Intel Core 2 Duo E6600 - 2GB DDR2 SDRAM PC5300 - MSI P965 Platinum - GeForce 7900GTX 512MB DDR3 - Western Digital 150GB 16MB Raptor - Western Digital 250GB 16MB - Zalman Powersupply ZM-460-APS 460W - Thermaltake Soprano VB1000SWS

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3802
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Berichtdoor ditCh » 24 Aug 2007, 15:29

pennywise schreef:telenetnews.eweka.nl, valt daar nog iets te downloaden of zijn alle mp3 groepen daar intussen verdwenen?

proxy.telenet.be en pac.telenet.be zijn overbodig, pc gaat sneller zonder dan met, allez op de turbonet lijn toch

telenetnews.eweka.nl is niet de binarie server van Telenet, Eweka is binarie newsserver provider die een tijd "geblokkeerd" werd door Telenet, en daarom via een alternatieve routering een alternatief aanbood voor Telenet klanten. Mp3 groepen zijn er nog nooit verwijdert.
Instant human. Just add coffee.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Berichtdoor r2504 » 26 Aug 2007, 15:30

Robbe schreef:Alle poorten tot en met 1024 staan dicht, enkele uitzonderingen niet nagelaten. We sommen even de belangrijkste op:


De zin lijkt me iets te verwarrend... de opsomming is NIET de uitzondering en staan dus wel degelijk dicht. Het is trouwens ook steeds belangrijk te melden in welke richting de poorten dicht staan.

ditCh schreef:telenetnews.eweka.nl is niet de binarie server van Telenet, Eweka is binarie newsserver provider die een tijd "geblokkeerd" werd door Telenet, en daarom via een alternatieve routering een alternatief aanbood voor Telenet klanten. Mp3 groepen zijn er nog nooit verwijdert.


Maar sinds Eweka terug normaal via Telenet te bereiken is, is de gratis service van Eweka ook niet langer meer actief (althans ik krijg geen connectie).

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3802
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Berichtdoor ditCh » 26 Aug 2007, 15:33

r2504 schreef:Maar sinds Eweka terug normaal via Telenet te bereiken is, is de gratis service van Eweka ook niet langer meer actief (althans ik krijg geen connectie).


Dit klopt ... :)
Instant human. Just add coffee.

brechtvm
Member
Member
Berichten: 94
Lid geworden op: 18 Jun 2005

Berichtdoor brechtvm » 26 Aug 2007, 16:12

telenetnews.eweka.nl is er idd uit..
maar er zijn alternatieven...(ik kan connecteren zonder username/pwd, maar moet nog testen of ik kan downloaden ook, en zoja, met welke retentie en snelheid)

zie : http://service.eweka.nl/phpbb/viewtopic ... s+eweka+nl
...

Gebruikersavatar
CrashNBurn
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 Dec 2007
Locatie: Pluto
Contact:

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor CrashNBurn » 18 Dec 2007, 16:28

Robbe schreef:Poorten : Niet geblokkeerde onder 1024
poort 21: ftp
poort 25: smtp (belangrijk voor klanten met mailserver)
poort 67: DHCP
poort 68: DHCP
poort 110: pop
poort 113
poort 119: news
poort 139: file- en printersharing


Die poort 25, is da in 2 richtingen ???

Gebruikersavatar
PowerSoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 574
Lid geworden op: 30 Mar 2004
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor PowerSoft » 18 Dec 2007, 17:02

CrashNBurn schreef:Die poort 25, is da in 2 richtingen ???


ja, ofwel moet je de smtp server van telenet gebruiken, ofwel een smtp server op een andere poort

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor r2504 » 18 Dec 2007, 17:09

CrashNBurn schreef:Die poort 25, is da in 2 richtingen ???


Naar binnen toe (jou PC dus) staat die volledig dicht... naar buiten toe kan je er enkel een verbinding mee maken naar smtp.telenet.be (een verplichte mail relay dus).

konijntjewiebel
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 Mar 2008

Berichtdoor konijntjewiebel » 01 Mar 2008, 11:23

Ter info :

ISAKMP & IPSEC lukt ook op een Telenet lijn.
Ik heb een IPSEC tunnel tussen Scarlet & Telenet opgezet.

Hier is zeer veel verwarring rond op het Internet, maar het is dus wel degelijk mogelijk bij Telenet.

Gebruikersavatar
Telenet
ISP Official
ISP Official
Berichten: 229
Lid geworden op: 05 Dec 2007
Twitter: Telenet
Bedankt: 49 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Telenet » 05 Mar 2008, 15:34

Robbe schreef:Geef maar een seintje als er iets verkeerd staat of veranderd is :-)


Problemen ?
015 66 66 66
http://onlinesupport.telenet.be

Nieuwsservers (NNTP):
newsgroups.telenet.be (niet aanmelden met gebruikersnaam/wachtwoord)

pwr
Plus Member
Plus Member
Berichten: 207
Lid geworden op: 14 Aug 2004
Locatie: Mechelen
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor pwr » 08 Mar 2008, 19:43

Robbe schreef:
Poorten : Niet geblokkeerde onder 1024
poort 21: ftp
poort 25: smtp (belangrijk voor klanten met mailserver)
poort 67: DHCP
poort 68: DHCP
poort 110: pop
poort 113
poort 119: news
poort 139: file- en printersharing



poort 21 open ???
mijn FTP is van buitenaf niét bereikbaar via poort 21
bij een poort boven de 1024 geen enkel probleem

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor r2504 » 10 Mar 2008, 09:26

pwr schreef:poort 21 open ???
mijn FTP is van buitenaf niét bereikbaar via poort 21
bij een poort boven de 1024 geen enkel probleem


Zoals ik al eerder schreef is dergelijk lijst zinloos zonder de richting.

Poort 21 staat uitgaand open (anders zou je geen FTP kunnen gebruiken), maar ingaand dicht (zodat je geen FTP server kan draaien).

Xanion
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 20 Dec 2005
Bedankt: 1 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Xanion » 11 Dec 2008, 16:15

Kan ik via Telenet wel een VPN openen naar mijn werk?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3222
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 66 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Patje » 11 Dec 2008, 17:53

Telenet stopt met Proxy, dus wie dit gebruikte zal dat moeten aanpassen in zijn browser of je zal niet meer kunnen surfen!
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/20. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15581
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer
Contact:

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor meon » 11 Dec 2008, 18:00

Xanion schreef:Kan ik via Telenet wel een VPN openen naar mijn werk?

Ik neem aan dat dat niet voor problemen mag zorgen: je maakt immers een uitgaande connectie op dat moment, en geen inkomende (daar zou het verhaal anders zijn). En dan heb je nog VPN van leverancier A, B, C, D, ... die elk specifieke eisen stellen aan de verbinding.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27069
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1806 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor r2504 » 14 Dec 2008, 14:07

Xanion schreef:Kan ik via Telenet wel een VPN openen naar mijn werk?


Geen enkel probleem... doe dit dagelijks. (en zelfs via verschillende VPN systemen)

Xanion
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 20 Dec 2005
Bedankt: 1 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Xanion » 15 Dec 2008, 00:28

r2504 schreef:
Xanion schreef:Kan ik via Telenet wel een VPN openen naar mijn werk?


Geen enkel probleem... doe dit dagelijks. (en zelfs via verschillende VPN systemen)

Thanks, heb ondertussen een shakie besteld.

Gebruikersavatar
SniFManS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 948
Lid geworden op: 25 Aug 2006
Locatie: Mol -Rauw
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor SniFManS » 18 Jan 2009, 17:13

Welke poorten moet je openstellen om via Telenet gebruik te maken van een PS3 ? Om online te kunnen gamen ?
De ps3 zit na een router om de multimedia van de ps3 te kunnen gebruiken over mijn eigen netwerk.

CirroX
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 Mei 2009

Re:

Berichtdoor CirroX » 16 Mei 2009, 07:29

konijntjewiebel schreef:Ter info :

ISAKMP & IPSEC lukt ook op een Telenet lijn.
Ik heb een IPSEC tunnel tussen Scarlet & Telenet opgezet.

Hier is zeer veel verwarring rond op het Internet, maar het is dus wel degelijk mogelijk bij Telenet.


Deze info komt me bekend voor :-).
Ondertussen draait het nog steeds (ter info)...

fgdude
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 Mar 2010

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor fgdude » 21 Mar 2010, 14:05

hallo,

dus als ik het goed versta staan de poorten 80 en 443 en 1000 dicht bij telenet,

ik heb een touchstone telephony modem
ethernet switch des-1005D
wireless accespoint dwl-g700ap

nu was mijn vraag kan ik deze zelf open zetten ?

want ik zit met volgend probleem om met een spel van playstation3 online te kunnen gamen
het spel heet mercenaries 2 world in flames.
ik geraak wel online in de game zelf, maar ik kan bij niemand in zijn spel geraken om met 2 te kunnen spelen, maar ben dus wel verbonden met de ea servers.
nus taan er het volgende in de handleiding van de game:
dit spel maakt gebruik van de volgende netwerkpoorten om online te kunnen gamen,
als je een firewall gebruikt, dan moet je deze zo instellen dat communicatie via deze poorten
zowel naar binnen als naar buiten wordt toegestaan.
tcp-poorten: 80, 443, 13505, 18720, 18725
udp-poorten: 1000, 10000, 18725

als je een online spel achter een router met NAT wilt spelen, dan moet je mss port forwarding instellen en alle gegevens op udp-poort 10000, 1000 en 18725 doorsturen naar het ip-adres van je playstation3 systeem,
als altenatief kun je je router in een dmz plaatsen, kijk in de hulpbestanden van je router voor details over hoe je dit kunt doen

ook heb ik op internet nog gevonden dat UPNP ingescfhakelt moet kunnen worden om online te kunnen gamen voor dit spel.
en die wordt bij mij telkens uitgeschakelt op mijn ps3 terwijl in aanduid dat hij hem moet inschakelen.
ook heb ik nog gelezen dan poort5223, 3478, 3479 en 3658 open zou moeten staan, maar dat weet ik niet zeker.
ik hoop echt dat iemand mij verder zal kunnen helpen,
want ik zal zeggen toen we nog bij belgacom klant waren ging dit wel allemaal !!!
maar terug overschakelen is geen optie !!!

Uloga
Plus Member
Plus Member
Berichten: 175
Lid geworden op: 08 Feb 2008
Contact:

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Uloga » 02 Jun 2010, 08:53

Playstation Network Required Ports

TCP 80
TCP 443
TCP 5223
UDP 3478
UDP 3479
UDP 3658

Playstation Online Game Ports

Call of Duty 3:

UDP 3074
TCP 3074

MotorStorm

UDP 3659
UDP 3660

You can use http://whatsmyip.org/ports/ to test if the ports are open.
:banana:

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5331
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 442 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 682 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor TiTanium » 21 Nov 2010, 18:47

Nog een poort onder de 1024 is poort 563 SSL newsservers.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/20 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

MrMittens
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 Apr 2007
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor MrMittens » 15 Jun 2011, 07:02

Poorten : Niet geblokkeerde onder 1024
poort 21: ftp
poort 25: smtp (belangrijk voor klanten met mailserver)
poort 67: DHCP
poort 68: DHCP
poort 110: pop
poort 113
poort 119: news
poort 139: file- en printersharing

Ik weet niet waar je dit vandaan haalt, maar deze zijn allemaal gesloten.
Als je uitgaande poorten bedoelt, dan heeft deze lijst nog minder nut, want die staan allemaal open.

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2342
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor a3ke » 13 Mar 2012, 17:30

http://klantenservice.telenet.be/conten ... rgelijking

handige link om te zien of je kosten aangerekend worden of niet bij veranderen formules bij telenet

zit verstopt op de site dus snel linkje even hier ;)
The eternal and true pessimist :D

Sele
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 01 Okt 2007

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Sele » 10 Apr 2012, 22:48

TiTanium schreef:Nog een poort onder de 1024 is poort 563 SSL newsservers.


dus wil dit zeggen dat ik niet kan downloaden van newsservers waar ik zelf voor betaal?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15581
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 506 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 442 keer
Contact:

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor meon » 10 Apr 2012, 22:52

Nee, deze lijst gaat over inkomende poorten. Voor wat jij aangeeft heb je uitgaande poorten nodig en dat is voor dit protocol niet beperkt.

Stormlord
Premium Member
Premium Member
Berichten: 542
Lid geworden op: 12 Aug 2007
Bedankt: 113 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Stormlord » 11 Apr 2012, 12:58

Gelieve proxy informatie te verwijderen: alles is nu transparant en de oude settings mogelijk niet meer bruikbaar (alleszinds aangekondigd dat dit uit productie zou worden genomen): pac script en proxy dus te schrappen.

Ook voor je lijstje met DHCP en DNS servers:
DHCP Server 195.130.137.3
Primary DNS 195.130.130.132
Secondary DNS 195.130.131.132

DNS servers zijn al sinds jaar en dag onveranderd hier, DHCP weet ik niet.

De link naar de statuspagina werkt ook niet meer.
Afbeelding

Gebruikersavatar
PumbaaH
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 879
Lid geworden op: 09 Jul 2009
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor PumbaaH » 11 Feb 2014, 19:16

misschien een leuke link als toevoeging:

http://klantenservice.telenet.be/conten ... rgelijking
Mobile: Motorola Moto G 4G - KING Supersize
Internet: Sagem f@st + TP-Link TL-WR1043ND - Scarlet ONE
PC: in aankoop
Laptop 1: Toshiba L300-1DN AZ
Mediaplayer: MINIX NEO X5 mini

Gebruikersavatar
SplinterByte
Premium Member
Premium Member
Berichten: 649
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor SplinterByte » 27 Jun 2015, 17:04

bah met die nieuwe telenet site werken de productvergelijking links van hierboven niet meer ...

Gebruikersavatar
Teebee
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1516
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Locatie: ROFL - Republic Of FLanders (Limburg)
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Teebee » 11 Jul 2017, 12:12

Heel die vernieuwde mijn telenet site doet niets meer. Ben al een uur aan het proberen om gebruikers aan te maken voor wigo :bang: :bang: :bang:
Afbeelding

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 287
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet infoBase

Berichtdoor Kenniey » 11 Jul 2017, 12:55

Leuk om zo een oud topic terug op te rakelen... :bang:
On topic: Er zijn wat algemene problemen ivm de performance op mijn telenet op dit moment idd, dit wordt reeds bekeken.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast