Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 13 Aug 2019, 10:11

Wanneer je bij telenet voor modem only kiest. ik dacht dat je geen wifree meer hebt, maar wel Triing.
In de veronderstelling dat je whop hebt. (tel+intern+tv)

bdeblier
Member
Member
Berichten: 70
Lid geworden op: 29 Jul 2016
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor bdeblier » 13 Aug 2019, 10:23

Modem-only hier. Altijd toegang gehad (en nog steeds) tot Wifree.

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor Garpenlov » 13 Aug 2019, 10:25

Hier ook al enkele jaren modem only, altijd toegang tot wifree gehad :)
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/25 3TB cap (Modem only + Unifi netwerk)
Mobiel: Orange Koala (Huawei p20)

lukadad
Plus Member
Plus Member
Berichten: 224
Lid geworden op: 27 Feb 2015
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor lukadad » 13 Aug 2019, 10:26

Ik heb een whoppa met modem only. Het verbruik via wifree staat gewoon nog altijd vermeld bij je telemeter. De minuten die je belt met Tring staan apart op je aanrekening.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 13 Aug 2019, 10:38

en zou het mogelijk zijn om mijn 1 jaar oude Telenet Modem only (die ik niet gebruik), te laten activeren via de winkel, zodat ik hem bij mijn vader kan aansluiten? Of zouden ze dat niet willen of kunnen?

1 winkel gaf nl. info dat je geen triing e.d. meer had. :-(

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 339
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor DarkV » 13 Aug 2019, 10:57

satsurfer schreef:en zou het mogelijk zijn om mijn 1 jaar oude Telenet Modem only (die ik niet gebruik), te laten activeren via de winkel, zodat ik hem bij mijn vader kan aansluiten? Of zouden ze dat niet willen of kunnen?


Ik vrees dat men dat niet gaat willen (of zelfs begrijpen)… trouwens vermoedelijk is dat oude toestel al lang geschrapt uit hun systeem.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 13 Aug 2019, 11:09

vermoed ook niet. Maar is toch universele modem only? heeft 1 jaar gewerkt en dan overgestapt. Want mijn vader nogal angsthaas, en zou dan evt. zijn oude witte modem (paar maand geleden gaan vragen ipv modem only :-( ) terug plaatsen hé...

constant valt zijn internetverbinding weg (fritzbox 7490 achter de modem). Zeer irritant bij bellen whatsapp,....

Mss. eens vragen via FB, maar kan al verwachten wat ze gaan antwoorden.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14831
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2548 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 703 keer
Contact:

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor philippe_d » 13 Aug 2019, 16:48

Is er een reden om aan te nemen dat het internet (bij je vader) stabieler zal zijn met jouw modem-only dan met de onlangs geïnstalleerde HGW?

Indien het internet bij je pa regelmatig uitvalt, dan is dat toch Telenet's probleem, en moeten ze eventueel een technieker sturen?

Die zou dan de modem-only wel kunnen aansluiten en in het systeem activeren ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 13 Aug 2019, 17:08

fritzbox achter telenetmodem.(via ethernetkabel)
telenet hgw in kelder, fritzbox living (dikke beton)

Echt meermaals/week als ik bel hé naar hem. via whatsapp of voip (fritzfon).
resetten tn hgw lost probleem op.

Is volgens mij telenetmodem die verbinding verbreekt. Om gek te komen.

Soit, modem only is altijd beter toch (vermijden dubbele NAT).
Alleen al daarvoor. (oude) Orange kon je nog MAC passthrough doen, hier niet.

@DarkV: tja, wilde TN niet op kosten jagen hé, en mocht mijn pa weer van gedachten veranderen.
Zaag al jaren om modem only te gaan halen. Altijd weer heeft hij iets gelezen, horen zeggen van onwetende TN verkopers,...zucht
en dan 1 maand terug is hij plots gewone modem gaan halen (met zelfde probleem)

MrBlueSky
Pro Member
Pro Member
Berichten: 365
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor MrBlueSky » 13 Aug 2019, 18:25

satsurfer schreef:Echt meermaals/week als ik bel hé naar hem. via whatsapp of voip (fritzfon).
resetten tn hgw lost probleem op.

Is volgens mij telenetmodem die verbinding verbreekt. Om gek te komen.


Een modem gaat niet 'zomaar' zijn verbinding verbreken. Dat betekent dat er een (signaal)probleem is.
Zoals phillipe_d aanhaalt, zou ik eens contact opnemen met Telenet. Zij kunnen direct zien of het probleem al dan niet voor de HGW zit.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 13 Aug 2019, 18:37

alleen al zeggen dat je een fritzbox achter hun HGW gebruikt, zal ze al in 'paraplu' modus schakelen. :eek:
Kan ook zijn dat de eerstelijns al afhaakt dan. Ga eens FB berichtje sturen voor een lijntestje.

DarkV
Pro Member
Pro Member
Berichten: 339
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor DarkV » 14 Aug 2019, 09:39

satsurfer schreef:Zaag al jaren om modem only te gaan halen. Altijd weer heeft hij iets gelezen, horen zeggen van onwetende TN verkopers,...zucht
en dan 1 maand terug is hij plots gewone modem gaan halen (met zelfde probleem)


Als ik deze thread lees zie ik niet meteen een reden waarom hij een modem-only zou nodig hebben.

Voor 99.9% van de gebruikers volstaat een HGW prima.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 14 Aug 2019, 11:12

voip? dubbele NAT? :-(

Nog liever heb ik gewoon vdsl bij hem (fritzbox) zonder modem only/hgw. Allemaal extra tussenstappen die voor een mogelijk probleem kunnen zorgen. less is more. :-D

op advies van Philippe een lijntest gevraagd:
"dag xxxxxx, dat lijkt me erg lastig te zijn. Ik heb je modem nagekeken en deze vertoont wat hinder. Kan je je modem eens een reset geven door de stroomkabel een tiental seconden uit het stopcontact te halen. Merk je hierna verbetering op?"

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1563
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor MaT » 14 Aug 2019, 11:24

Welk model is die witte HGW?
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 14 Aug 2019, 14:35

CH7465LG-TN

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1563
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor MaT » 14 Aug 2019, 15:49

Dat is een toestel met de intel puma 6 chipset. Deze chipset is waardeloos en lek als een zeef. Ten allen tijde vermijden dus.
Ja, een modem-only kan hier dus helpen als deze geen intel puma 5/6/7 chipset aan boord heeft.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 14 Aug 2019, 15:51

DarkV schreef:Voor 99.9% van de gebruikers volstaat een HGW prima.

mAT: 'Ten allen tijde vermijden' :-)

Wat is het nu? Als mijn vader belt, zeggen ze iedere keer dat er geen probleem is.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1563
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor MaT » 14 Aug 2019, 17:52

Wat leesvoer over puma 6. Je kan zelf nog wel wat artikeltjes googlen:
https://approvedmodemlist.com/intel-pum ... t-defects/
https://www.overclock.net/forum/18049-n ... sight.html

Dit klinkt als jouw vaders probleem met whatsapp?
The problem appears to be that the x86 CPU in the modem is taking on too much work while processing network packets. Every couple of seconds or so, a high-priority maintenance task runs and it winds up momentarily hogging the processor, causing latency to increase by at least 200ms and, over time, about six per cent of packets to be dropped. It affects IPv4 and IPv6 – and it spoils internet gaming and other online real-time interaction that need fast response times.

https://www.theregister.co.uk/2016/12/0 ... mware_fix/

Mensen die je de HGW aanbevelen hebben het over de HGW vs modem-only discussie, maar daar heeft dit niets mee te maken. Die chipset is slecht of het nu in een HGW zit of niet. Telenet zelf gebaard zich natuurlijk van kromme haas, anders moeten ze duizenden modems omruilen..
Ikzelf zou ver wegblijven van toestellen met puma5/6/7 chipsets, maar trek zelf je conclusie :-)
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4097
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Nog Triing/Telenet Wifree bij keuze modem only en Whop?

Berichtdoor satsurfer » 14 Aug 2019, 20:46

Hartelijk dank MaT!!!

De CV6181E modem only staat niet in die lijst van puma 6 :-D
Heeft de zwarte HGW CH6643E dat niet?

Ik heb gesmeekt dat mijn vader -samen met mij- naar een TN winkel gaat om mijn modem only te reactiveren, of een modem only te vragen...
allee, voorlopig zouden we vrijdagavond gaan.... :-D

off-topic: ik moet dan nog switch zetten op de modem only, waarop fritzbox aangesloten wordt en ethernetkabel naar de digicorder (rechtstreeks via fritzbox gaat dat niet lukken)?

Dus via FB vader TN gecontacteerd :-D

**************** (naam TN operator), "Krijg ik elke keer te horen dat er geen probleem is met de verbinding. :-( modem gereset. Nadien werkt het terug normaal. Mijn zoon (ikke dus :-D ) zegt als dit blijft aanhouden evt. een modem only te installeren.
Hij heeft 1 Telenet modem only staan (1 jaar gebruikt) in zijn kast. Kan ik deze laten activeren in een TN center, zodat ik rechtstreeks verbonden ben via het internet en geen dubbele NAT (firewall) heb. Anders adviseert hij over te stappen naar VDSL (edpnet), en gewoon 1 router+modem+dec-t station in 1 toestel te nemen (fritz box 7590). vast Nummer porteren naar OVH (voip), en evt. enkel Telenet TV te houden. Hopelijk raakt het probleem opgelost. mvg ******* (naam vader, maar geschreven door mezelf :-D )

TN:
"Ik zie nog steeds dat de signalen schommelen op je modem, *********. Een modem only is eventueel een optie, maar hiervoor dien je best voor langs de winkel te gaan. Mocht je toch wensen over te stappen naar EDPnet, laat het ons zeker weten. Dan laat ik je graag contacteren door mijn collega''s. Als er nog iets is, laat het zeker weten.
******* (naam operator)

IK (allee 'mijn vader :-D )
"Moet ik nieuwe modem only vragen? of kan ik die van mijn zoon reactiveren? Word ik activatiekost aangerekend?

TN:
"Het beste is om een nieuwe aan te vragen in de winkel, *********. Ik ben niet zeker maar misschien kunnen ze je oude modem-only van daaruit ook activeren. Neem deze voor de zekerheid mee. Je betaalt geen activeringskost omdat je al een bestaande klant bent. Als je nog vragen hebt, laat het gerust weten.
********** "


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 2 gasten