Telenet modem

xieem
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 29 Sep 2014
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Telenet modem

Berichtdoor xieem » 1 week 5 dagen 52 minuten geleden (08 Nov 2018, 19:30)

Beste gebruikers van Userbase,

Ik had een vraag in verband met de plaatsing van de Telenet modem. Op dit moment komt de telenet modem binnen op de plaats waar de TV staat. Nu hebben wij op bepaalde plaatsen in ons huis kabel ingangen zie URL. https://sc01.alicdn.com/kf/HTB1GCYhKVXXXXbrXXXXq6xXFXXX9/Antenna-Socket-FM-TV-Noa-flush-mounting.jpg_350x350.jpg.

Kan ik de modem hier ook aan koppelen? Ik merk namelijk dat het systeem met de powerplugs niet de optimale snelheid geeft en had graag mijn installatie verplaatst. Ik zou dan de telenet decoder verbinden met een powerplug.

Dank alvast!

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Telenet modem

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 34 minuten geleden (08 Nov 2018, 19:48)

Neen, je kan dit niet zomaar verplaatsen.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

xieem
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 29 Sep 2014
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet modem

Berichtdoor xieem » 1 week 5 dagen 29 minuten geleden (08 Nov 2018, 19:53)

@krisken

Hoe bedoel je? Ik bedoel verklaar je nader

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Telenet modem

Berichtdoor r2504 » 1 week 5 dagen 16 minuten geleden (08 Nov 2018, 20:06)

De modem moet rechtstreeks aangesloten worden op de dropkabel... zodat er de juiste filtering voor data/TV kan gebeuren.

Die filtering is normaal via een NIU of een speciale wandcontactdoos. Ga je hem elders aansluiten dan loop je het risico dat je het signaal gaat storen en daar gaat TN niet blij mee zijn.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6710
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 103 keer

Re: Telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 1 week 4 dagen 23 uur geleden (08 Nov 2018, 20:38)

De NIU moet op de dropcable aangesloten worden zonder splitsing ervoor.
Dan sluit je de modem op de speciale ongefilterde modempoort aan.
Die modem kan je gerust verplaatsen, zolang de logische structuur van de installatie intact laat.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 659
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 75 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: Telenet modem

Berichtdoor xayana » 1 week 4 dagen 23 uur geleden (08 Nov 2018, 20:41)

De kabel die binnenkomt gaat inderdaad naar een versterker. Daarop zijn verschillende uitgangen:
- voor TV (komt enkel downstreamsignaal door om te voorkomen dat er stoorsignalen het netwerk opgaan)
- voor data (werkt in 2 richtingen: downstream én upstream)
Op een data uitgang mag enkel een modem worden aangesloten en dan zoals r2504 zegt, liefst met een korte kabel en zonder andere elementen tussen.
De foto die je toont (dat tv-doosje) is aangesloten op een TV uitgang en daar gaat geen modem op online komen. Want er is geen upstream. De modem zal enkel signaal ontvangen maar niks kunnen versturen.

Een slimmerik zou dan kunnen denken: "ik verplaats gewoon die kabel naar dat TV-doosje naar de data-uitgang" zodat je daar (ook) upstream hebt. Dat klopt. Dat kan werken, maar zoals eerder gemeld is dat niet aan te raden en loop je het risico dat je een bezoekje krijgt en je alles terug in oorspronkelijke staat moet zetten.
Bovendien filter dat TV-doosje ook nog eens waardoor de upstream sterk verzwakt wordt en je modem niet optimaal zal werken.
Bijkomend zorgt de langere coax ook weer voor verzwakking. Niet veel, maar afhankelijk van de situatie misschien net iets téveel.

Volgens de algemene voorwaarden staat of stond er bovendien ergens dat enkel erkende technici hier wijzigingen mogen in aanbrengen.
Daarnaast, als je digitale TV hebt, dan verplaats je gewoon je probleem. Want dan ga je powerplugs nodig hebben om je digibox aan te sluiten...

Dus: veel redenen om het niet te doen, en zeker niet zelf te doen.
Maw, jouw beste oplossing is een UTP kabel voorzien van de modem tot de plaats waar je internet wil, ter vervanging van die powerplugs.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten