Fout aangesloten coax switch?

konda
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor konda » 1 week 4 dagen 14 uur geleden (15 Jul 2017, 23:34)

Bij het meten van de snelheid van een wigo bus 4GB krijg ik met utp direct aangesloten op de modem
een magere 104Mbit down en 5mbit up.

Enige vreemde dat ik zie is dat er een coax switch tussen zit
2 in en 2 uit
telenet coax komt binnen op in1
modem zit op in 2
en de 2 uit's gaan naar een versterker.

Kan het daar aan liggen of zal het ergens ander zitten want dat zijn normale praktijken want die dingen doen niets meer dan het signaal splitsen?

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 482
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor lanadekat » 1 week 4 dagen 13 uur geleden (15 Jul 2017, 23:45)

Het zijn altijd de simpele dingen die ik altijd vergeet te proberen vandaar:
Probeer de modem eens een reboot te geven door hem even zonder stroom te zetten en dan gewoon terug speedtest via http://beta.speedtest.net/nl

konda
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor konda » 1 week 4 dagen 13 uur geleden (16 Jul 2017, 00:04)

Dat is geen slecht idee, als ik nog eens daar ben zal ik het doen.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2917
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 318 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor Splitter » 1 week 4 dagen 12 uur geleden (16 Jul 2017, 01:00)

erg kleine kans, maar toevallig toch geen iets oudere pc/laptop met maar een 10/100 nic ipv 100/1000 ?
slechte UTP kan trouwens ook
ooit zal hier iets nuttigs staan

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12791
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1953 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 552 keer
Contact:

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor philippe_d » 1 week 4 dagen 5 uur geleden (16 Jul 2017, 08:21)

konda schreef:Enige vreemde dat ik zie is dat er een coax switch tussen zit
2 in en 2 uit
telenet coax komt binnen op in1
modem zit op in 2
en de 2 uit's gaan naar een versterker.

Kan het daar aan liggen of zal het ergens ander zitten want dat zijn normale praktijken want die dingen doen niets meer dan het signaal splitsen?

Wat jij beschrijft zijn geen "normale praktijken", en een slechte aangesloten splitter (slechte kwaliteit, slechte connectoren) kunnen storingen/verzwakkingen veroorzaken.

De "normale praktijk" is een NIU
    - de telenet coax komt binnen op de NIU "ingang".
    - de modem wordt rechtstreeks aangesloten op de "DATA uitgang" van de NIU, deze kabel mag niet gesplitst worden.
    - tot 4 TV's kunnen aangesloten worden op de 4 "uitgangen" (waarvan 2 versterkt).

Afbeelding
opmerking: er bestaan verschillende uitvoeringen van de NIU, het principe blijft echter hetzelfde.

lanadekat schreef:Probeer de modem eens een reboot te geven door hem even zonder stroom te zetten en dan gewoon terug speedtest

Inderdaad een goede raad.
Bij snelheidsaanpassingen aan het abonnement, komen de nieuwe snelheden pas in voege een modem reboot (herprovisionering).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Nicopara
Pro Member
Pro Member
Berichten: 273
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 134 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor Nicopara » 1 week 4 dagen 5 uur geleden (16 Jul 2017, 08:27)

Dit type NIU wordt de laatste jaren geïnstalleerd bij klanten:
Afbeelding

@Konda: ben je zeker dat het niet over zo'n toestel gaat? Mocht het dat zijn, is de installatie wel conform.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1967
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor mailracer » 1 week 4 dagen 2 uur geleden (16 Jul 2017, 11:37)

konda schreef:Bij het meten van de snelheid van een wigo bus 4GB krijg ik met utp direct aangesloten op de modem
een magere 104Mbit down en 5mbit up.

Enige vreemde dat ik zie is dat er een coax switch tussen zit
2 in en 2 uit
telenet coax komt binnen op in1
modem zit op in 2
en de 2 uit's gaan naar een versterker.

Kan het daar aan liggen of zal het ergens ander zitten want dat zijn normale praktijken want die dingen doen niets meer dan het signaal splitsen?


Modem zou ook op een uit moeten zitten, zonder versterker, dus ja het ligt voor 100 percent hieraan.

konda
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor konda » 1 week 3 dagen 22 uur geleden (16 Jul 2017, 14:50)

Ik kon vandaag terug gaan kijken, de papier lade van de printer was open en er kon niet geprint worden ;)

Modem reset gedaan (is er eentje met batterij) hielp niets.
Dan naar vriendelijke dame op 015666666 getelefoneerd en er komt iemand kijken naar wat er aan de hand is.

Gaat om zo iets als ditte maar dan met 2 in en 2 uit
Afbeelding

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 872
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor petzl » 1 week 3 dagen 19 uur geleden (16 Jul 2017, 17:54)

Jij hebt een modem met noodvoeding staan, ik denk dat deze ook maar een 100 mbit poort hebben, in die tijd zetten ze 2 modems als je dan meer als 100mbit nodig hebt.

in de telefoon modem zit een batterij voor noodvoeding (meestal in combinatie met alarmsysteem, alarm knop via ziekenkas, lift). verder staat er ook nog een coax schakelaar om de versterker te bypassen bij stroomuitval.


in de jaren daarna hebben ze versterkers gezet met ingebouwde bypass switch, er werd ook een standaard modem geplaatst met tussen de voeding en de modem een NIMH battery pack, deze versie is ondertussen overal defect , de versie welke jij hebt modem met lithium batterij werken vaak wel nog na al die jaren.

sinds een jaar plaatsen ze tussen de voeding en de modem een lithium batterij backup, deze zijn wel weer goed.
Afbeelding

konda
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor konda » 1 week 3 dagen 13 uur geleden (17 Jul 2017, 00:17)

svb6220E heeft een gigabit poort :)
Heb snelheden over de 180mbit met dat soort modem genoeg zien passeren.

*Al moet ik zeggen dat op een gegeven moment die daar ook plots niet meer wilde werken aan de snelheden die het voorheen wel haalde.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5653
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 425 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor ITnetadmin » 1 week 3 dagen 11 uur geleden (17 Jul 2017, 01:49)

De SVB6120/6220 reeks is vervangen geweest net omdat hun channel bonding gelimiteerd is en volgens telenet niet meer dan 100mbps aankan.

konda
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 06 Feb 2011
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor konda » 1 week 2 dagen 21 uur geleden (17 Jul 2017, 16:02)

Installateur is langs gekomen heeft batterij modem laten staan voor telefonie en heeft nieuwe modem nui en splitter geplaatst.
Nu nog uitvissen hoe ik die modem kan bridgen

h0us3cat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 14 Apr 2011
Bedankt: 4 keer

Re: Fout aangesloten coax switch?

Berichtdoor h0us3cat » 1 week 2 dagen 20 uur geleden (17 Jul 2017, 17:20)

konda schreef:Installateur is langs gekomen heeft batterij modem laten staan voor telefonie en heeft nieuwe modem nui en splitter geplaatst.
Nu nog uitvissen hoe ik die modem kan bridgen

telenet all in one kan je niet bridgen.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT, nickz en 3 gasten