Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Gebruikersavatar
Simon963
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor Simon963 » 1 week 1 dag 3 uur geleden (16 Feb 2017, 09:45)

r2504 schreef:
proximusboyke schreef:Vooral hogere snelheden , dan heb je nog altijd mooie snelheden als je er wat verder vanaf zit.


Fout... beide hebben niets met elkaar te maken... je kan gerust een router hebben die niet bij de snelste van de klas is maar op verder afstand het prima blijft doen.

proximusboyke schreef:Maar heb al gehoord dat het wifibereik van de witte modems telenet niet al de best is. Anderen zeggen dan weer uitstekend.


Wireless mag je nooit vergelijken tenzij de omstandigheden identiek zijn... maw. bij jou thuis toestel A door toestel B vervangen (ook op identiek dezelfde plaats laten staan, geen halve meter verder dus, zelfs je toestel een kwart draaien kan al totaal andere resultaten geven).


Probeer dat maar eens uit te leggen aan een standaard gebruiker :banana:
Let's all be friends! :beerchug:

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4910
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor proximusboyke » 1 week 1 dag 3 uur geleden (16 Feb 2017, 09:52)

ok bedankt r2504
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3195
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1219 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 221 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor raf1 » 1 week 1 dag 3 uur geleden (16 Feb 2017, 09:59)

r2504 schreef:Wireless mag je nooit vergelijken tenzij de omstandigheden identiek zijn

Bij de TN HGW bepaalt Telenet natuurlijk die omstandigheden, de talrijke (nutteloze) SSID's en de plaatsing in de kelder, bezemkast, garage of gang zorgen ervoor dat de Wifi-snelheid doorgaans lager is dan bij een eigen Wifi-toegangspunt waarbij je zelf de meest ideale omstandigheden kan creëren.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 24925
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1670 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 1 week 1 dag 9 minuten geleden (16 Feb 2017, 13:31)

raf1 schreef:de talrijke (nutteloze) SSID's


Altijd wel grappig... als FON zoiets doet is het cool, doet TN het dan is het meteen nutteloos ?

Het is gewoon een community concept en zelf heb je er heus geen last van.

raf1 schreef:en de plaatsing in de kelder, bezemkast, garage of gang zorgen ervoor dat de Wifi-snelheid doorgaans lager is dan bij een eigen Wifi-toegangspunt waarbij je zelf de meest ideale omstandigheden kan creëren.


Inderdaad... de plaats van de modem is vaak niet echt ideaal voor je wireless.

cadsite
Premium Member
Premium Member
Berichten: 744
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Twitter: cadsite_be
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Contact:

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor cadsite » 1 week 23 uur 50 minuten geleden (16 Feb 2017, 13:50)

r2504 schreef:Inderdaad... de plaats van de modem is vaak niet echt ideaal voor je wireless.

Yep, maar dat los je heel gemakkelijk op. Gewoon ergens een AP zetten en klaar.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4910
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor proximusboyke » 1 week 23 uur 31 seconden geleden (16 Feb 2017, 14:40)

Ben eens gaan kijken bij die gast. Thuis gaan lunchen. Dienen modem nu zit gewoon in de keuken in een kast :oops:
zo een kast waar alles zit, heb hem nu aangeraden om vanavond mee te gaan en ne kabel door gaatje van de living te steken en hem naast tv te zetten.
Ik denk dat dit al heel wat beter zal zijn.
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5075
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 387 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor ITnetadmin » 1 week 22 uur 34 minuten geleden (16 Feb 2017, 15:05)

Tja, dát heeft telenet niet echt goed overleefd, in de overgang van modemonly naar hgw.
Het feit dat de terminatie van de dropline nog altijd gebeurt in de utility closet, waar alle apparatuur bij elkaar komt, en die vaak ergens in een hoekje van het huis ligt.

Het was toch echt beter geweest als ze als default setup daar een NIU plaatsen, eventuele tv vertakkingen afsplitsen, en dan de tv lijn "naar de living" gewoon op de modemconnector aansluiten, en in de living zelf een tweede NIU zetten, waar modem en living-tv afgesplitst worden.

Dat is optimaal gebruikmakend van bestaande infrastructuur, maar kostte hen een ietsje meer aan die tweede NIU.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 24925
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1670 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 1 week 22 uur 9 minuten geleden (16 Feb 2017, 15:31)

ITnetadmin schreef:Het feit dat de terminatie van de dropline nog altijd gebeurt in de utility closet


Lijkt mij ook niet meer dan normaal... ik wil geen NIU en modem achter m'n TV !

ITnetadmin schreef:Het was toch echt beter geweest als ze als default setup daar een NIU plaatsen, eventuele tv vertakkingen afsplitsen, en dan de tv lijn "naar de living" gewoon op de modemconnector aansluiten, en in de living zelf een tweede NIU zetten, waar modem en living-tv afgesplitst worden.


Dat je technische ruimte niet de ideale plaats is voor het wireless AP wil ik begrijpen... maar ik zie niet in waarom je twee NIU's nodig hebt om dit op te lossen ? De enige correcte oplossing voor dit alles is dat Telenet voorziet in managed AP's (momenteel verkoopt men los AP's die dan weer totaal niet te beheren zijn vanuit Mijn Teleet) die je los kan installeren van de HGW, op die manier kan iedere klant beslissen hoeveel en waar hij die dingen wil plaatsen.
Laatst gewijzigd door r2504 op 16 Feb 2017, 15:39, 1 keer totaal gewijzigd.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5075
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 387 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor ITnetadmin » 1 week 22 uur 4 minuten geleden (16 Feb 2017, 15:36)

Bwa, niet perse.
Maar met een AP zit je met ofwel extra netwerkbekabeling, ofwel, via het stroomnet (waardoor je huis een stoorzender wordt), ofwel via een wifi bridge (the ugly solution).
Ik beweer dat het gebruik van de bestaande kabel naar de tv in de living, die iedereen heeft, de beste oplossing is zonder extra bekabelingsinfrastructuur te moeten leggen (stroomnet is een slechte oplossing, en wifi is een non-oplossing want het spectrum zit zo al goed vol, en het zou wel ns kunnen dat er gewoon geen ontvangst is voor een wifi bridge).

En dan moet je uiteraard het ongefilterde signaal naar die tv aansluiting pompen, en vandaar dus de 2e NIU (in de vorm van een wandkastje).
Trouwens, als je niet perse tegen een AP bent in de woonkamer, dan ben je ook niet tegen een HGW, same difference op fysiek vlak. Desnoods steek je dat weg ergens vanachter of in een kastje, maar dan is het tenminste in de woonkamer ipv in de garage.

Plus, ik zei "default install", er blijft niks je tegenhouden om te customizen he.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 24925
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1670 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 1 week 21 uur 56 minuten geleden (16 Feb 2017, 15:44)

ITnetadmin schreef:Trouwens, als je niet perse tegen een AP bent in de woonkamer, dan ben je ook niet tegen een HGW, same difference op fysiek


Het is niet enkel die HGW hé... ook de NIU en wat extra kabeltjes.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5075
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 387 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor ITnetadmin » 1 week 21 uur 35 minuten geleden (16 Feb 2017, 16:05)

Een living NIU (zo'n wit model) komt meestal in de plaats van het muurkastje dat er al was, en neemt inderdaad een stopcontact extra in beslag. Er komt inderdaad een coaxje en een stekker voor de HGW bij, maar als je er een AP zou zetten komen die er ook een bij hoor (enfin, dan wel een utp ipv coax, en laat ons ervan uitgaan dat een default install bij leken geen PoE zou aanbieden).

Nee, ze steken hem liever waar de oude modem stak, vaak in de kelder of de garage. En verwachten dan dat de mensen gaan wifi bridgen of extra UTPs installeren (we zwijgen van powerlines). Terwijl er bestaande infrastructuur is die de hele kraam tot in de living kan zwieren (vergeet niet dat dat al gebeurt op vele appartementen nu).
Ik snap het alvast niet (enfin, wel natuurlijk, een niu minder is zoveel extra winst per klant).

Nuja, we wijken af :-)

PHENOM
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 Sep 2016

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor PHENOM » 1 week 16 uur 34 minuten geleden (16 Feb 2017, 21:06)

r2504 schreef:
ITnetadmin schreef:Het feit dat de terminatie van de dropline nog altijd gebeurt in de utility closet


Lijkt mij ook niet meer dan normaal... ik wil geen NIU en modem achter m'n TV !

ITnetadmin schreef:Het was toch echt beter geweest als ze als default setup daar een NIU plaatsen, eventuele tv vertakkingen afsplitsen, en dan de tv lijn "naar de living" gewoon op de modemconnector aansluiten, en in de living zelf een tweede NIU zetten, waar modem en living-tv afgesplitst worden.


Dat je technische ruimte niet de ideale plaats is voor het wireless AP wil ik begrijpen... maar ik zie niet in waarom je twee NIU's nodig hebt om dit op te lossen ? De enige correcte oplossing voor dit alles is dat Telenet voorziet in managed AP's (momenteel verkoopt men los AP's die dan weer totaal niet te beheren zijn vanuit Mijn Teleet) die je los kan installeren van de HGW, op die manier kan iedere klant beslissen hoeveel en waar hij die dingen wil plaatsen.


Misschien dat ik je verkeerd begrijp momenteel, maar de officiele AccessPoints van Telenet zijn weldegelijk in te stellen via Mijn Telenet zolang ze verbonden zijn met de modem. Je kan natuurlijk niet full hardcore gaan met de instellingen maar de meeste instellingen die je van de modem kan aanpassen kan je ook de op de Telenet AP aanpassen.

Nu, de plaatsing van de Modem kan je nog altijd zelf bepalen, ze worden altijd geinstalleerd op de plek waar de dropkabel binnenkomt en indien dit in de kelder is of in een kleine kast ergens in een hoekje van uw huis, kunt ge altijd de coax kabel laten doortrekken naar een andere locatie en daar de modem weer aansluiten.
Afbeelding

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3195
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1219 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 221 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor raf1 » 1 week 16 uur 17 minuten geleden (16 Feb 2017, 21:23)

PHENOM schreef:Nu, de plaatsing van de Modem kan je nog altijd zelf bepalen, ze worden altijd geinstalleerd op de plek waar de dropkabel binnenkomt en indien dit in de kelder is of in een kleine kast ergens in een hoekje van uw huis, kunt ge altijd de coax kabel laten doortrekken naar een andere locatie en daar de modem weer aansluiten.

Daarna ben je minstens 100 euro armer en wat gaten in je muur van je living rijker. Zelf ergens een Wifi-toegangspunt kopen en een aantal meter UTP-kabel lijkt me toch nog altijd de beste oplossing en bovendien een pak goedkoper.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 24925
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1670 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 1 week 15 uur 21 minuten geleden (16 Feb 2017, 22:19)

PHENOM schreef:Misschien dat ik je verkeerd begrijp momenteel, maar de officiele AccessPoints van Telenet zijn weldegelijk in te stellen via Mijn Telenet zolang ze verbonden zijn met de modem. Je kan natuurlijk niet full hardcore gaan met de instellingen maar de meeste instellingen die je van de modem kan aanpassen kan je ook de op de Telenet AP aanpassen.


Geen idee over welke AP's je het hebt van Telenet dan... maar ik heb onlangs nog van iemand vernomen dat men gewoon een rebranded Netgear AP heeft geplaatst zoals dit... https://www2.telenet.be/content/dam/www ... NL_v02.pdf

Dit ding was ook totaal niet zichtbaar in z'n Mijn Telenet.

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor Vaganzza » 1 week 5 uur 21 minuten geleden (17 Feb 2017, 08:19)

r2504 schreef:
Vaganzza schreef:Er blijkt een probleem te zijn met de 5GHz-verbinding van de laatste generatie docsis-3.0-modems van Telenet. Bij gebruik van die band loopt de buffer van het modem vol, waarna de wifi-verbinding stopt met werken.


Je komt nog met een probleem uit 2016 wat ondertussen normaal is opgelost.


Je quote dan ook een bericht van mij uit september ... 2016... :wink:
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 5GB
Mifi: WIGO 5GB en Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook 12" (2015) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4910
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor proximusboyke » 1 week 4 uur 45 minuten geleden (17 Feb 2017, 08:55)

Dus er is niks mis met die modems ?
Voor gewoon huiselijk gebruik zullen ze snelheid geven zoals een andere ac router van een bekend merk.
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 24925
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1670 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 1 week 4 uur 40 minuten geleden (17 Feb 2017, 09:00)

Inderdaad... zolang je dus niet de pech hebt dat hij ergens in de kelder of een andere slechte plaatst hangt.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4910
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor proximusboyke » 1 week 34 minuten 41 seconden geleden (17 Feb 2017, 13:06)

nee zouden hem dan in de ling zetten naast tv.
Zoals gezegd nu hangt er een gewone modem in de kast in de keuken en in de kast is er een gaatje in de muur waar draden in de living uitkomen om aan tv en zo aan te sluiten.
Dus gewoon utp kabel door gaatje steken en daar de modem zetten.
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

PHENOM
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 Sep 2016

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor PHENOM » 6 dagen 12 uur 57 minuten geleden (18 Feb 2017, 00:43)

r2504 schreef:
PHENOM schreef:Misschien dat ik je verkeerd begrijp momenteel, maar de officiele AccessPoints van Telenet zijn weldegelijk in te stellen via Mijn Telenet zolang ze verbonden zijn met de modem. Je kan natuurlijk niet full hardcore gaan met de instellingen maar de meeste instellingen die je van de modem kan aanpassen kan je ook de op de Telenet AP aanpassen.


Geen idee over welke AP's je het hebt van Telenet dan... maar ik heb onlangs nog van iemand vernomen dat men gewoon een rebranded Netgear AP heeft geplaatst zoals dit... https://www2.telenet.be/content/dam/www ... NL_v02.pdf

Dit ding was ook totaal niet zichtbaar in z'n Mijn Telenet.


Jawel, helaas is het niet zo opvallend zichtbaar. Als ge een Telenet AP (De rebranded Netgear welteverstaan) bij u thuis hebt en ge hebt een Doc 3.0 modem dan moet ge op Mijn Telenet -> "Mijn Internet" -> "Instellingen" en dan ziet ge rechtsboven een klein cirkeltje met uw modem erin en dan daar direct onder eentje met de AP erin.
Afbeelding

Hakki
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 12 Dec 2011
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor Hakki » 4 dagen 19 uur 22 minuten geleden (19 Feb 2017, 18:18)

r2504 schreef:En zijn deze rechtstreeks wired/wireless geconnecteerd, per ongeluk niet via een ander AP ?

Zo goed als alles wireless op witte modem. 3 toestellen met draad.
Afgelopen week was er technicus op bezoek omdat modem telkens reboot deed. Tijdens zijn bezoek zag ik wel eens 25 toestellen verbonden (toen ik wou klagen over Mijn.telenet.be), stond ik dus met mond vol tanden. Sindsdien nog paar keer geprobeerd en geen goeie resultaten meer.. 1 toestel, 6 toestellen.. nee, waardeloos.

r2504 schreef:Nee (tenzij misschien een niet meteen realistisch groot aantal).

Durf je er getal op plakken? Wat is onrealistisch?
Als ik alle mogelijke toestellen optel, zit ik aan 35 netwerk verbonden devices, maar nooit allen tegelijkertijd aan of zware taken/ download.
Kan wel eens oplopen tot 25-30 tegelijkertijd. Daar zitten simpele dingen bij zoals thermostaat, bewegingssensoren, lampen, weerstation.
Afbeelding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 24925
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1670 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 244 keer

Re: Telenet rolt modems met snellere wifi uit (nieuwe modem)

Berichtdoor r2504 » 4 dagen 17 uur 34 minuten geleden (19 Feb 2017, 20:06)

Hakki schreef:Durf je er getal op plakken? Wat is onrealistisch?
Als ik alle mogelijke toestellen optel, zit ik aan 35 netwerk verbonden devices


Nee, niet echt... maar ik denk dat je daarmee toch dicht bij een grens komt... één waar menig wireless router een probleem mee begint te krijgen (al doen de meeste van je voorbeelden niet echt veel verkeer, maar ze nemen wel een "slot" in op je bandbreedte).

Nu geloof ik niet dat er effectief een beperking op zit in aantal, maar wel gewoon dat zoveel clients op een enkel AP gewoon tegen de limieten aanloopt.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], MaT en 1 gast