Digitale tv via switch

mmoeys
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 Mar 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Digitale tv via switch

Berichtdoor mmoeys » 21 Mar 2018, 16:00

Dag iedereen

Ik ben Scarlet TRIO-klant en heb een modem in de kelder hangen. In de living staat de box voor digitale tv die rechtstreeks verbonden is via de modem. Nu wou ik een switch tussen de twee zetten om ook de playstation altijd bedraad verbinding te laten maken, maar daar ging het mis. Telkens na een paar seconden viel het beeld uit van de tv, het menu leek wel gewoon zichtbaar. Ik heb verschillende poorten geprobeerd en de PlayStation maakt wel gewoon verbinding via de switch.
Moet ik een speciaal soort switch gebruiken ofzo? Ik ben een redelijke leek, dus hopelijk kan ik jullie technische uitleg aan ;-)

Groeten

Maarten

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4010
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1349 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Digitale tv via switch

Berichtdoor raf1 » 21 Mar 2018, 16:27

Een switch die IGMP snooping ondersteunt.
Je kan dat checken in de technische specificaties van de handleiding.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 481
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Digitale tv via switch

Berichtdoor serialchiller » 21 Mar 2018, 16:46

Jep, en dat kan voor minder dan €25 (5 poorten) voor bvTP-Link TL-SG105 bij bol.com of de coole blauwe jongens...

EDIT: philippe_d wijst me er net op dat dit specifieke model, ondanks igm snooping, bij proximusTV/scarletTV NIET werkt. Volg zijn link voor een "known working" switch.

Toch even uit nieuwsgierigheid, welke "modem" heb je?
Laatst gewijzigd door serialchiller op 21 Mar 2018, 17:25, 1 keer totaal gewijzigd.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13717
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: Digitale tv via switch

Berichtdoor philippe_d » 21 Mar 2018, 17:20

Pas op: hoewel ze volgens de specificaties igmp snooping ondersteunen, zijn niet alle switches bruikbaar ...
zie: viewtopic.php?f=101&t=52257&p=738693&hilit=Igmp+snooping#p738693
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

mmoeys
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 Mar 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Digitale tv via switch

Berichtdoor mmoeys » 21 Mar 2018, 19:21

Bedankt gasten, ik heb al eentje besteld!
@philippe_d, ik zou toch stilaan aandelen beginnen te kopen bij Netgear ;-)


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast