Scarlet, bekijk je snelheid

thepretorian
Plus Member
Plus Member
Berichten: 190
Lid geworden op: 07 Jan 2009
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor thepretorian » 31 Dec 2017, 16:38

Ik kom daarnet iets tegen op Mijn Scarlet. Als je naar het volgende gaat:
Mijn abonnement --> Mijn Product --> Scarlet Trio (mijn geval) --> Bekijk je snelheid.
2.JPG


Dan zie je de max waarde van je lijn.
In mijn geval 100/35.

In echt haal ik 50/4.
3.JPG


Geen idee wat de bedoeling is van deze nieuwe "optie" bij Scarlet. Mogelijks iets nieuws opkomst bij Scarlet?

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2175
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 142 keer
Uitgedeelde bedankjes: 408 keer

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor cptKangaroo » 31 Dec 2017, 21:07

Sorry, maar we kunnen je huidige snelheid niet berekenen. Neem contact op met onze klantendienst.

Het is een soort speedtest, misschien iets met Flash want dat staat bij mij niet geïnstalleerd?

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 726
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 135 keer

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor DIBO » 01 Jan 2018, 13:53

thepretorian schreef:Dan zie je de max waarde van je lijn.
inderdaad, bij mij komt er ook de sync, nl. 100/30, tevoorschijn.

cptKangaroo schreef:Het is een soort speedtest
blijkbaar niet, want momenteel zit ik (volgens de speedtest resultaten) nog met een 100/15 cap.

Is wel een nuttig feature zodat het grote publiek zijn sync kan nakijken (als ze al weten dat er zoiets bestaat), zonder enige kennis van modem paswoorden, bbox-3 tools, etc. En als Scarlet op de Px infrastructuur zoiets on-line kan ter beschikking stellen, dan moet Px toch volgen (mss. staat het al ergens op de 'Mijn Proximus' maar moet je even hard zoeken als bij Scarlet, om het te vinden :lol:

C1nder
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 06 Apr 2004
Locatie: Tielt-Winge (3390)

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor C1nder » 01 Jan 2018, 18:16

Goed gevonden!

50/10 hier. Ook wel nog steeds capped op 50/4:

Afbeelding

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 390
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 13 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor datakiller » 01 Jan 2018, 18:26

Kun je je router/modem eens proberen herstarten?
Laatst gewijzigd door TiTanium op 01 Jan 2018, 22:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Fullquote = tegen de regels!

C1nder
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 06 Apr 2004
Locatie: Tielt-Winge (3390)

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor C1nder » 01 Jan 2018, 18:38

Dat is de cap van het Scarlet Trio abo, dus dat gaat waarschijnlijk niet werken. Hopelijk verhogen ze dit wel binnenkort!

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1632
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 39 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor boonpwnz » 01 Jan 2018, 18:42

Denk dat Proximus dat niet gaat willen nu hun glasvezel nog niet overal ligt ;)

Want als ze die caps verhogen komen ze dicht in de vaarwater van proximus...

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor Patje » 01 Jan 2018, 19:22

DIBO schreef:
thepretorian schreef:Dan zie je de max waarde van je lijn.
inderdaad, bij mij komt er ook de sync, nl. 100/30, tevoorschijn.

cptKangaroo schreef:Het is een soort speedtest
blijkbaar niet, want momenteel zit ik (volgens de speedtest resultaten) nog met een 100/15 cap.

Is wel een nuttig feature zodat het grote publiek zijn sync kan nakijken (als ze al weten dat er zoiets bestaat), zonder enige kennis van modem paswoorden, bbox-3 tools, etc. En als Scarlet op de Px infrastructuur zoiets on-line kan ter beschikking stellen, dan moet Px toch volgen (mss. staat het al ergens op de 'Mijn Proximus' maar moet je even hard zoeken als bij Scarlet, om het te vinden :lol:

In Myproximus hebben wij dat ook staan, alleen staat er 100 / 6 Mbps (zoals mijn abo) en niet onze sync snelheid, van mij zou dat 100 / 30 zijn...
dus kan het een teken zijn dat ze de kraan opendraaien en dat men zal krijgen wat je haalt van sync !
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13715
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: Scarlet, bekijk je snelheid

Berichtdoor philippe_d » 01 Jan 2018, 22:24

thepretorian schreef:Geen idee wat de bedoeling is van deze nieuwe "optie" bij Scarlet. Mogelijks iets nieuws opkomst bij Scarlet?

Volgens mij gewoon de sync snelheid van de modem, ter info.

C1nder schreef:Hopelijk verhogen ze dit wel binnenkort!

Ik zou daar niet op rekenen. Scarlet Trio volgt de snelheden van Proximus Start, en het zou me verwonderen dat Proximus de snelheden van zijn laagste formule zou verhogen (toch niet drastisch).
Als ze de (upload) snelheden van Comfort en Maxi zouden verhogen (vb resp naar 20 en 40 mbps), dan zie ik Start misschien wel "iets" verhogen (naar 60/10 of zo?) - gewoon speculatie :lol: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast