Scarlet en IPv6

DullandBoring
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 Okt 2017
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Scarlet en IPv6

Berichtdoor DullandBoring » 22 Okt 2017, 08:14

Hallo,

Kent iemand de status van IPv6 bij Scarlet aub? Ik gebruik PPPoE vanaf de firewall die achter de Bbox3 staat om double-natting ellende te vermijden.
Tot nu toe krijg ik geen IPv6-adres.

Bedankt,

George

driesp
Plus Member
Plus Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 17 Jan 2014
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlet en IPv6

Berichtdoor driesp » 22 Okt 2017, 10:44

Ik heb het hen al eens gevraagd een maand of 2 terug.
Nee, was het antwoord toen.

Ik zou voorstellen om hen te mailen hiervoor, niet te bellen.

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 283
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Scarlet en IPv6

Berichtdoor TanknaT » 22 Okt 2017, 17:53

Als je een snelheidstest doet met de link ovh.net, dan komt dat bij de testresultaten te staan.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

smoetje
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 Sep 2015

Re: Scarlet en IPv6

Berichtdoor smoetje » 16 Apr 2018, 11:39

Benieuwd hoe lang Scarlet IPv6 zal blijven negeren en de kop hiervoor in het zand blijft steken... :?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13492
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2150 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 598 keer
Contact:

Re: Scarlet en IPv6

Berichtdoor philippe_d » 16 Apr 2018, 13:36

DullandBoring schreef:Kent iemand de status van IPv6 bij Scarlet aub? Ik gebruik PPPoE vanaf de firewall die achter de Bbox3 staat om double-natting ellende te vermijden.
Tot nu toe krijg ik geen IPv6-adres.

Krijg je wel een IPv6 op de B-box3?
Bij Proximus is het zo dat je éénmalig een B-box3 op de lijn moet hangen, op IPv6 te activeren.
Eens geactiveerd, krijg je dan ook IPv6 op de eigen router.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

smoetje
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 Sep 2015

Re: Scarlet en IPv6

Berichtdoor smoetje » 3 weken 6 dagen 14 minuten geleden (24 Apr 2018, 19:01)

philippe_d schreef:
DullandBoring schreef:Kent iemand de status van IPv6 bij Scarlet aub? Ik gebruik PPPoE vanaf de firewall die achter de Bbox3 staat om double-natting ellende te vermijden.
Tot nu toe krijg ik geen IPv6-adres.

Krijg je wel een IPv6 op de B-box3?
Bij Proximus is het zo dat je éénmalig een B-box3 op de lijn moet hangen, op IPv6 te activeren.
Eens geactiveerd, krijg je dan ook IPv6 op de eigen router.


Net een BBOX3 aangesloten en geconfigureerd via PPPOE sessie (op externe router) als vervanger van de BBOX2.
Hoopte zo IPv6 te kunnen ontvangen op Scarlet, maar het was te mooi om waar te zijn... géén IPv6 :bang:


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten