Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4317
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor honda4life » 27 Feb 2017, 22:07

Hallo iedereen,

Sinds vectoring actief (Ikanos > Broadcom), heb ik last van een zeer onstabiele lijn.
Ik ben van 30/2 naar 40/5 gegaan en terug naar 30/5 en heb onderstaande lijnwaarden.
Zo slecht lijkt me dat nu ook weer niet...
Ik heb errors, verlies synchronisatie, ... soms.
Ik heb zeker en vast geen aftakkingen op m'n telefoonlijn, wat ik wel nog moet doen is de intro eens inspecteren, die heeft namelijk al eens een blikseminslag meegemaakt (maar vroeger bleek ook dat geen probleem te zijn).
Is m'n FritzBox defect, dat zou me verwonderen.

Raad en tips zijn zeker welkom want het begint me wel wat te irriteren zo.


Bedankt

Code: Selecteer alles

Max. DSLAM throughput   kbit/s   30000   5000
Min. DSLAM throughput   kbit/s   10064   0
Attainable throughput   kbit/s   66227   7248
Current throughput   kbit/s   30000   4998
Seamless rate adaptation      off   off
          
Latency      fast   fast
Impulse Noise Protection (INP)      32   41
G.INP      on   on
          
Signal-to-noise ratio   dB   24   11
Bitswap      on   on
Line attenuation   dB   17   20
          
Profile   8b      
G.Vector      full   full
          
Carrier record      B43   B43
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor TanknaT » 28 Feb 2017, 14:42

Nu werk je met een Fritzbox. Kun je de originele modem van Scarlet (O-box ?) niet tijdelijk terugplaatsen en een lijntest doen. Indien nog steeds problemen met de snelheid kun je Scarlet support vragen om de zaak te onderzoeken. Op hun eigen materiaal geven ze support, op Fritzbox dus niet. Als alles opgelost is kan je je Fritzbox terugplaatsen.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2103
Lid geworden op: 23 Dec 2007
Locatie: nevele
Bedankt: 93 keer
Uitgedeelde bedankjes: 70 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor q-tec » 28 Feb 2017, 14:47

Ook zoiets gehad je moet m'n topic nog wel vinden in proximus.

Technieken 1 geen probleem
Technieker 2 heeft wat meer gezocht (had er een paar dagen te voren tegen zitten zeveren :lol: super toeval wist niet eens dat hij technieker was)

Ze hebben uiteindelijk de lijn opnieuw moeten binnen trekken...Er zat een storing op het gedeelte tussen straat en binnen.
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4317
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor honda4life » 28 Feb 2017, 14:55

Inderdaad die broodrooster terugplaatsen zal op den duur wel moeten.
Eigenaardig genoeg, de laatste 15 uur geen enkel probleem meer... Ik begrijp het niet hoor.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1691
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 145 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor petrol242 » 28 Feb 2017, 15:48

Misschien toch eens een ticket aanmaken?

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor TanknaT » 28 Feb 2017, 16:11

honda4life schreef:Inderdaad die broodrooster terugplaatsen zal op den duur wel moeten.


Zo warm wordt een Obox niet hoor. Als je nog een oudere modem hebt wordt hij ineens vervangen door het nieuwe model.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1691
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 145 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor petrol242 » 28 Feb 2017, 16:16

Ik zou die oude box laten voor wat het is. Die is in het beste geval vector friendly als hij al op tijd de automatische update heeft gehad. Anders riskeer je een fall back.

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor TanknaT » 28 Feb 2017, 16:21

petrol242 schreef:Ik zou die oude box laten voor wat het is.
.


Als poster een nazicht door een technicus uitlokt, wat ik sterk aanbeveel, zal die nooit een oude box laten staan. Trouwens, wil hij de eventuele problemen met zijn lijn opgelost zien dan moet hij wel een Obox nemen (actief vectoring).
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1691
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 145 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor petrol242 » 28 Feb 2017, 18:15

Ik weet niet welke o-box de poster bedoelt. Ik zou dat vectorverhaal toch in gedachte houden. In het slechtste geval zal DLM terug van 0 moeten beginnen na een fallback, dus zo erg is dat nu ook weer niet, dus kan het een optie zijn.

Kan je door de provider geen "copper analysis" laten uitvoeren? Kunnen ze perfect on-the-fly, en op afstand. Dit meet de eigenlijke lijnwaardes uit. Dan weet je gelijk ook of het aan de modem ligt of niet. Bij Edpnet kan dit alvast wel, dus zal het bij Scarlet ook moeten kunnen?

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor TanknaT » 28 Feb 2017, 19:52

petrol242 schreef:Ik weet niet welke o-box de poster bedoelt.


https://www.scarlet.be/help/faq/926/59/O-Box-3
Bijlagen
Obox3.png
Laatst gewijzigd door TanknaT op 28 Feb 2017, 22:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4317
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor honda4life » 28 Feb 2017, 19:53

Ik heb nog zo'n Sagem hoor.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1691
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 145 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor petrol242 » 28 Feb 2017, 21:52

Ai Sagem Web Racer? Dat dacht ik al toen je over die broodrooster begon... Die zou ik dan zeker niet aan een vectored lijn hangen. Afhankelijk van hoelang die niet meer online is geweest, heeft die wel of niet de update gehad om slechts vector friendly te zijn. Zonder update ga je sowieso op fall back. Met update zal die in een vectored bundle niet presteren zoals voorheen. Kortom niet direct het toestel om een eventueel defect aan je Fritzbox uit te sluiten.

Wil je eerst wat uitsluiten zonder de provider, dan zal je toch ergens een Bbox3, O-box3 of een Fritzdoos 7360/7490 in bruikleen moeten zien te krijgen. Misschien een oproep aan de forumleden hier? Hoewel ik een defect aan je huidige fritzbox onwaarschijnlijk vind.

Het kan ook zijn dat er nog modems in je bundel storen. Modems die op fallback zijn gegaan, of zelfs vector friendly modems. Op de langere lijnen kan dat wat meer effect hebben. Die gaan er geleidelijk uit. Misschien nog even aanzien?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4317
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor honda4life » 28 Feb 2017, 22:18

petrol242 schreef:Het kan ook zijn dat er nog modems in je bundel storen. Modems die op fallback zijn gegaan, of zelfs vector friendly modems. Op de langere lijnen kan dat wat meer effect hebben. Die gaan er geleidelijk uit. Misschien nog even aanzien?


Het zou wel eens kunnen dat je gelijk hebt, zo ver had ik nog niet gedacht ;-)
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

crazydavid
Plus Member
Plus Member
Berichten: 218
Lid geworden op: 12 Mar 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor crazydavid » 28 Feb 2017, 23:09

Heb in het begin ook veel uitval en schommelende sn gehad. Uiteindelijk upgrade naar 6.52 en naat annex A. Probleem was minder tot ik na resync. Naar carrier 43j gebracht ben. Sindsdien heel stabiele lijn. Hopelijk blijft dit zo.

Verstuurd vanaf mijn JY-S3 met Tapatalk

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13310
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2091 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 588 keer
Contact:

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor philippe_d » 02 Mar 2017, 13:27

honda4life schreef:Sinds vectoring actief (Ikanos > Broadcom), heb ik last van een zeer onstabiele lijn.
Ik ben van 30/2 naar 40/5 gegaan en terug naar 30/5 en heb onderstaande lijnwaarden.
Ik heb errors, verlies synchronisatie, ... soms.
Ik heb zeker en vast geen aftakkingen op m'n telefoonlijn, wat ik wel nog moet doen is de intro eens inspecteren, die heeft namelijk al eens een blikseminslag meegemaakt (maar vroeger bleek ook dat geen probleem te zijn).

DLM heeft jou dus tijdelijk op 40 mbps gezet, maar door teveel errors terug naar 30 mbps gebracht.
Indien er absoluut niets te verbeteren valt aan je binnen installatie, vrees ik dat je niet veel kan doen.

De fout ligt dus "buiten", maar ik denk niet dat Scarlet geneigd zal zijn om jou een technieker, laat staan lassers, te sturen, gezien je wel je provisioning profiel haalt (zone 3, 30/5).
Indien je het provisioning profiel niet zou halen, is er een technisch probleem dat Proximus moet oplossen.
Maar de hogere snelheden, die je via DLM kan krijgen, zijn "nice to have" maar geen belofte :cry: .

crazydavid schreef:Heb in het begin ook veel uitval en schommelende sn gehad. Uiteindelijk upgrade naar 6.52 en naat annex A. Probleem was minder tot ik na resync. Naar carrier 43j gebracht ben. Sindsdien heel stabiele lijn. Hopelijk blijft dit zo.

Misschien kan de TS dit ook eens proberen
Sommigen rapporteren inderdaad een stabielere sync op Annex A.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4317
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor honda4life » 02 Mar 2017, 16:47

Ik blijf er voorlopig af...
Geen errors meer, wel 2x sync verloren rond hetzelfde tijdstip deze ochtend.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2103
Lid geworden op: 23 Dec 2007
Locatie: nevele
Bedankt: 93 keer
Uitgedeelde bedankjes: 70 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor q-tec » 02 Mar 2017, 18:19

viewtopic.php?f=43&t=48053&p=676506#p676506

Ik zit nu op een 85/15 sync. Voor de lassers was dit 9/0,5 met de fritz en 20/2 met de bbox.
Voor de vectoring was er geen enkel probleem mooi 16,5/2 met de fritz.
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Slechte lijnwaarden sinds vectoring

Berichtdoor TanknaT » 03 Mar 2017, 09:49

q-tec schreef:Voor de vectoring was er geen enkel probleem mooi 16,5/2 met de fritz.


Tja, met vectoring worden blijkbaar alle verborgen gebreken zichtbaar en die moet je dan verhelpen anders werkt het niet goed.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast