Fritzbox herstart na oproep

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 15 Dec 2016, 21:49

Fritzbox 7360.
Ik heb het probleem (in de titel) als eens voorgehad op firmware 6.31.
Bij de 6.52 was ik van een cleane install begonnen (factory reset) en had ik het probleem niet voor, nu was ik begonnen met mijn VoIP provider in te stellen en heb ik de herstart terug voor.
Heb al de VoIP provider verwijderd maar dat lost het niet op.
Wel een vreselijk probleem, telkens iemand ons probeert te bellen zitten we zonder internet en tv.

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 16 Dec 2016, 18:51

Vandaag nogmaals een factory reset gedaan en alles opnieuw ingesteld.
Helaas kan ik zelf wel uitbellen maar inkomende oproepen doen mijn fritzbox herstarten. :(

Hieronder mijn huidige settings

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 17 Dec 2016, 18:25

Iemand die dit eens wil vergelijken met zijn settings?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4291
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor honda4life » 17 Dec 2016, 18:55

Waarom gebruik je niet vlan 20?
Daar zou ik toch al zéker met beginnen.

"Always register via an Internet connection" > Uit
"Use VLAN for Internet telephony" > 20

Ook staat bij mij het volgende uit (maar of het uitmaakt???)
"Provider supports MWI (RFC 3842)"

Er zijn nog enkele kleine verschillen.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor Jack Daniels » 17 Dec 2016, 19:00

always register via internet connection staat bij mij ook uitgevinkt (FB7490)
Denk dat dit een kolfje naar de hand van philippe_d is :angel:
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor philippe_d » 17 Dec 2016, 22:02

Voor Scarlet zou ik inderdaad VLAN20 gebruiken
(zie post handa4life)

Ook belangrijk: Provider does not support REGISTER-fetch" aanvinken

Maar een FritzBox die uitvalt na iedere inkomende oproep is natuurlijk niet normaal.
Dit lijkt mij eerder op een defecte FritzBox
Dat heeft m.i. niets met verkeerde VoIP settings te maken

Ik zou een ticket naar AVM sturen en aandringen op een RMA (gezien 5 jaar garantie)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 18 Dec 2016, 09:34

Net alle opties (register..., VLAN 20) geprobeerd maar helaas geen oplossing.
Na even zoeken ben ik blijkbaar niet de enige met dit probleem ?

viewtopic.php?t=43113#p580991

RMA is geen optie, gekocht op marktplaats (van zijn voormalig provider gekregen, garantie liep dus via ISP)

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor TanknaT » 18 Dec 2016, 20:07

Controleer of de verkoper de juiste voedingsadapter heeft meegeleverd. Ze zien er allemaal hetzelfde uit, maar er bestaan verschillende type's. Het voorgeschreven typenummer staat op de achterkant van je Fritzbox.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor philippe_d » 18 Dec 2016, 22:46

pufpufpuf schreef:RMA is geen optie, gekocht op marktplaats (van zijn voormalig provider gekregen, garantie liep dus via ISP)

Er is een fabrieksgarantie van 5 jaar op de FritzBox, en dat is voor zover ik weet niet alleen voor de eerste gebruiker.
Als je op marktplaats een ISP FritzBox aankoopt, vraag dan aan de verkoper zijn "aankoopbewijs" (en als hij de modem "gekregen" heeft, moet hij een leveringsdocument hebben met de aanschafdatum?)

TanknaT schreef:Controleer of de verkoper de juiste voedingsadapter heeft meegeleverd

Goed punt.
Als de Box uitvalt bij een inkomend gesprek, kan dit inderdaad te wijten zijn aan een voeding die onvoldoende vermogen heeft om het belsignaal te genereren. Gebruik een adapter die genoeg stroom kan leveren (voor een 7360 is min. 12V/1.4 A vereist, maar een adapter van 12V/2A is nog beter).

Hangt er een analoog toestel op de FON uitgang? probeer dit toestel eens af te koppelen? valt de box nog uit bij een inkomende oproep?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 20 Dec 2016, 14:10

Heb er eens een zwaardere adapter aan gekoppeld, 3A 12Volt. Helaas nog steeds herstart na oproep.
Dus ik moet het leveringsdocument zien te krijgen, zal geen makkelijke opgave worden.

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 20 Dec 2016, 14:10

Telefoon is via dect aangesloten dus kan hem niet loskoppelen

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1430
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 138 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor BertG3 » 20 Dec 2016, 20:30

Ik had dit ook toen ik nog Scarlet telefonie had op de Fritz!Box. Scarlet telefonie in combinatie met de Fritzbox is een ramp. Ik heb het nooit werkend gekregen en ben dan voor het totaalplaatje maar naar OVH overgeschakeld. Nooit meer problemen gehad.

Ik had nooit begrepen hoe je het best de telefonie van Scarlet aan de praat moest krijgen. Het werkt maar ofwel herstart ie ofwel was ik de connectie kwijt.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor philippe_d » 20 Dec 2016, 22:11

    - zwaardere voeding helpt niet
    - geen analoog toestel aan de PSTN uitgang, die teveel stroom kan trekken
Om uit te sluiten dat het werkelijk een Scarlet probleem is, zou de TS dus eens moeten kunnen testen met een andere VoIP account:
    - maak een (gratis) WeePee SIP account aan, en activeer die.
    - laat je enkele keren opbellen op jouw "WeePee nummer" (3299090 xxxxx) door een andere Weepee gebruiker ...
Het zou mij verwonderen dat een Scarlet account in staat is om je FritzBox te laten rebooten ...
Ik gok meer op een defecte box ...
Ticket naar AVM?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 20 Dec 2016, 22:32

Ik heb een SIP Weepee account geregistreerd en succesvol in de fritzbox kunnen configureren.
Ik ken helaas niemand met een weepee account om te proberen, iemand op dit forum die mij kan helpen ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor philippe_d » 20 Dec 2016, 23:58

Stuur je nummer (3290090 xxxx) per PB (en zeg erbij wanneer je wilt opgebeld worden :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 27 Dec 2016, 11:57

Heb het zelf eens kunnen testen. Ik heb 2 SIP accounts gemaakt en met een account op mijn iPhone gebeld naar de Fritzbox.
Resultaat: dect telefoon rinkelde!

Dus foutieve Scarlet instellingen? Wel vreemd wat alles heeft een week goed gewerkt.

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 432
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor xming » 27 Dec 2016, 14:20

Dit klinkt bijna als een fabel, enig verklaring zou kunnen zijn dat Scarlet iets verstuurt dat de sip stack van fritz niet kan behandelen/of crasht, wat leidt tot een reboot, maar dit betekent dat een s/w probleem is dan zou het bij meer installaties moeten voorkomen.

Heb je soms extra tel. diensten bij Scarlet? Of een special tel. nr.?

Ik heb hier Scalet voip met freeswitch en Fritz (enkel als SIP<->DECT gateway) en heb net de logs doorlopen en zie niet echt iets dat opvalt.

- probeer alles wat meer stroom gebruikt af te zetten, alle USB afkoppelen, Wifi, alarm, ....
- probeer eens een andere stopcontact, zonder verlenging noch kattenkoppen, mss zelfs in een andere groep als het kan

- Scarlet verstuurd enkel audio 101 (PCMA) als codec, probeer eens PCMA te forceren bij Weepee om te zien of het een codec probleem is
- verschillende combinaties van voip instelling aan/afzetten, zoals DTMF, codec, antwoordapparaat, ....
- Call forward/Divert aanzetten

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 14 Jan 2017, 09:44

Ik was de problemen wat beu en heb nu mijn obox3 terug bovengehaald en deze terug aangesloten.

Nu wil ik de fritzbox wel nog gebruiken maar enkel als DECT (met analoge telefooningang komende van obox3).
Helaas heb ik geen zo een Y-kabel. Iemand een schema wat ik moet ombouwen van RJ11 (obox3 analoge telefoonuitgang) naar RJ45 (fritzbox)?

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor Jack Daniels » 14 Jan 2017, 13:11

Y-kabel kan je kant en klaar kopen bij Amazon Duitsland o.a.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor philippe_d » 14 Jan 2017, 18:42

pufpufpuf schreef:Helaas heb ik geen zo een Y-kabel. Iemand een schema wat ik moet ombouwen van RJ11 (obox3 analoge telefoonuitgang) naar RJ45 (fritzbox)?

De 2 middelste pinnen van de RJ11 (PSTN obox3) verbinden met pin 3+6 van de RJ45 (fritzbox).

Jack Daniels schreef:Y-kabel kan je kant en klaar kopen bij Amazon Duitsland o.a.

Deze Y-kabels hebben 3 RJ45 stekkers, dan heb je nog een adapter nodig van RJ11 naar RJ45 (hier zit PSTN op 1+8).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor Jack Daniels » 14 Jan 2017, 19:16

Adapter van RJ11 naar RJ45 koop je voor een paar euro op eBay. Heb er hier zo eentje hangen aan mijn FB.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor philippe_d » 14 Jan 2017, 22:52

Bedoel je de FritzBox adapters (die samen gebruikt worden met de Y-kabel).
Of een straight RJ11 naar RJ45 adapter? Deze zal echter niet voor PSTN :-( .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor Jack Daniels » 15 Jan 2017, 09:26

Deze hangt aan mijn FB:
http://m.benl.ebay.be/itm/Sourcingmap-R ... nav=SEARCH
Misschien voor de volledigheid vermelden dat ik geen vaste telefoon heb bij Proximus maar wel raw copper. Van de contactdoos gaat het met een RJ11 kabel naar de adapter die met de RJ45 stekker in de FB ingeplugd wordt. Zelf gebruik ik die Y-kabel niet.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor philippe_d » 15 Jan 2017, 10:41

Dit ging hier over het verbinden van de analoge o-box3 PSTN uitgang (RJ11), met de DSL/TEL ingang van de FritzBox (RJ45).
Jij spreekt over de DSL verbinding!

Zoals ik eerder zei, de standard adapter zoals jij die hebt, zal hier niet werken!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Fritzbox herstart na oproep

Berichtdoor pufpufpuf » 21 Jan 2017, 12:28

Thx Philippe! Kabel gemaakt en werkt!
Voorlopig laat ik de installatie maar zo. Zal volgend jaar als ik verhuis wel eens kijken wat er aan de hand is met Scarlet <> Fritzbox voip.

Mvg
Jens


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast