Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

Berichtdoor lanadekat » 06 Dec 2016, 18:27

VOIP werkt blijkbaar niet, al de rest wel.
Ik gebruik de volgende SIP server: ssw0.brussels.weepee.org
Error 408 ( request timed out )

Werkt perfect als ik wifi uitzet en mobiele data gebruik, gebruikte instellingen in Zoiper zijn hetzelfde. Gewoon met een vaste lijn en obox 3 werkt ook niet.

Ben ik de enige?

jeffke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 172
Lid geworden op: 24 Jun 2012
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

Berichtdoor jeffke » 06 Dec 2016, 22:14

Port forwarding ?
Zet je ip adres eens op DMZ,weet je direct of hier het probleem zit.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

Berichtdoor philippe_d » 06 Dec 2016, 22:42

lanadekat schreef:VOIP werkt blijkbaar niet, al de rest wel.
Ik gebruik de volgende SIP server: ssw0.brussels.weepee.org

Wat exact werkt niet?
    - ontvang je geen binnenkomende gesprekken?
    - kan je niet uitbellen?
    - kan je niet registreren?
    - heb je one-way audio?
Let wel dat je met een WeePee account:
    a) niet gelijktijdig kan gebruiken op 2 verschillende toestellen ...
    b) niet kan switchen tussen 2 toestellen (alternerend) zonder de "user-agent beveiliging" te resetten.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17178
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1649 keer
Contact:

Re: Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

Berichtdoor krisken » 06 Dec 2016, 22:57

lanadekat schreef:Ik gebruik de volgende SIP server: ssw0.brussels.weepee.org
Error 408 ( request timed out )

Kan je dat adres pingen? Er is geen lokale firewall die dit adres blokt?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

WalterB1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

Berichtdoor WalterB1 » 07 Dec 2016, 22:25

Ik heb Scarlet Trio en gebruik een Siemens gigaset IP-phone. Werkt goed met WeePee. De gigaset gebruikt ssw4.weepee.org

Ik heb ook VOIP van Scarlet. Er is in de bbox nog een profiel vrij voor VOIP. Misschien daar eens WeePee instellen en zien of dat werkt?

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1462
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

Berichtdoor petrol242 » 08 Dec 2016, 01:25

Ik vermoed hier ook een firewall/router rule die in de weg zit...
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Probleem tussen verbinding Scarlet <-> Weepee

Berichtdoor lanadekat » 08 Dec 2016, 16:33

Een paar uur later werkte het plotseling wel, vreemd.
Het werkt tot nu toe nog steeds perfect, een verklaring heb ik niet maar ik vermoed dat het probleem niet zal terugkeren.

@philippe_d

Error was bij het registreren.
Ik ben momenteel ingelogd op 2 apparaten, maar er is er inderdaad maar 1 die rinkelt als er gebeld wordt. Ik kan wel met beiden bellen.


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast