Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor alfa_ajx732 » 03 Dec 2016, 13:46

Mijn Scarlet Trio en Fritzbox 7490 met TV decoder V4 op LAN 3 werkt perfect.
Nu heb ik een afgedankte TV decoder V3b gekregen en dacht die als 2de decoder op LAN4 aan te sluiten. Toch voor zolang die nog door scarlet ondersteund worden.
Werkt niet, geen netwerk!
De V3b op LAN3 aangesloten, factory reset en decoder werkt.
Mijn V4 decoder op LAN 4 krijgt ook geen netwerk.

Ontbreekt er nog iets bij de instellingen van de 7490? (Ik dacht aan bridged mode?)
Op dit forum vind ik overal dat de decoder op LAN 3 of 4 kan aangesloten worden

Weet iemand raad?


7490 config:

Code: Selecteer alles

        classifiers {
                enabled = yes;
                name = "tv";
                type = qos_cfg_custom;
                iface = qos_lan;
                rule = "ethport 3";
                result {
                        tos = -1;
                        vlan_prio = -1;
                        queueref = "realtime";
                        bridgeref = "tvbridge";
                }
        } {
                enabled = yes;
                name = "tv";
                type = qos_cfg_custom;
                iface = qos_lan;
                rule = "ethport 4";
                result {
                        tos = -1;
                        vlan_prio = -1;
                        queueref = "realtime";
                        bridgeref = "tvbridge";
                }
        } {
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor pufpufpuf » 03 Dec 2016, 16:39

Welke firmware heb je draaien? Op mijn 6.52 (net nog maar geinstalleerd met factory reset) werken alle poorten zowel voor tv als internet.

Heb dan ook voor profiel Scarlet gekozen (niet voor Scarlet + TV).
Dit profiel heeft de dynamic bridge op alle poorten.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4291
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor honda4life » 03 Dec 2016, 17:07

LAN4 is het gastennetwerk.
Als ik me goed herinner zit er een kleine bug in, waarbij je deze poort eens moet activeren en deactiveren.

(gebruik ook even de zoekfunctie, je kan je router zo instellen dat het niet uitmaakt welke poort je gebruikt)
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor alfa_ajx732 » 03 Dec 2016, 20:28

't werkt :beerchug: beide poorten actief (LAN3en4) elk met een TV decoder
Begrijpe wie kan:
Een TV decoder op LAN4 moet "Guest access enabled for LAN 4" zijn op een Fritz 7490!! (thanx honda4life)

Ik blijf graag bij de FW 6.31 en zie niet onmiddelijk het nut van een 'Dynamic Bridge' vooral als je 2 decoders gebruikt.
De overstap zou ik wel overwegen wanneer de 6.52 whitelisted is.

Problem solved
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4291
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor honda4life » 04 Dec 2016, 09:11

06.31 kan je ook aanpassen zodat telnet terug werkt.
Heb zo'n scriptje draaien dat naargelang de piekuren en daluren m'n dailing rules aanpast :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor philippe_d » 04 Dec 2016, 12:20

alfa_ajx732 schreef:'Een TV decoder op LAN4 moet "Guest access enabled for LAN 4" zijn op een Fritz 7490!! (thanx honda4life)

Als je nu terug de "Guest access for LAN4" disabeled, zal het waarschijnlijk blijven werken.

alfa_ajx732 schreef:Ik blijf graag bij de FW 6.31 en zie niet onmiddellijk het nut van een 'Dynamic Bridge' vooral als je 2 decoders gebruikt.
De overstap zou ik wel overwegen wanneer de 6.52 whitelisted is.

Het echte voordeel van de dynamic bridge - of je nu één, twee of meerdere decoders hebt - is dat je de decoders kan aansluiten op je lokaal netwerk, zonder aparte kabels te moeten trekken naar de modem.
Is bijvoorbeeld interessant als je bij de TV nog andere apparaten hebt die internet nodig hebben (Smart TV, media player) ...

Ook de nieuwe layout (met responsive design) is wel leuker dan de 06.31, en ook het centrale beheer van andere Fritz! apparaten (vb Firmware updates pushen naar de DECT en Powerlines ...).

6.52 is misschien nog niet officieel goedgekeurd, maar is wel whitelisted (anders zouden alle 06.52 gebruikers al lang op een fall-back profiel zitten) :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor alfa_ajx732 » 04 Dec 2016, 13:27

Als je nu terug de "Guest access for LAN4" disabeled, zal het waarschijnlijk blijven werken.

probeer ik seffens eens uit
Is bijvoorbeeld interessant als je bij de TV nog andere apparaten hebt die internet nodig hebben (Smart TV, media player) ...

Dat zou betekenen dat de Tv decoders een intern IP-adres bekomen? (binnen de IP range van het home netwerk)
... tenzij de Fritzbox de NAT voor zijn rekening neemt misschien?
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor philippe_d » 04 Dec 2016, 13:32

Er komt geen NAT aan te pas.
De TV decoders worden "herkend" door de FritzBox, en worden gebridged (niet geNATted) naar VLAN30. Ze krijgen dus een IP adres van de Proximus TV servers.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor alfa_ajx732 » 04 Dec 2016, 14:12

idd met de "Guest access for LAN4" disabled blijft LAN4 opstaan

was even onzeker want die Tv decoder V3b start zo traag op maar uiteindelijk is het toch stabiel.

Ze krijgen dus een IP adres van de Proximus TV servers


Dat IP adres kan toch nooit binnen de ip range van het home netwerk liggen, een switch voor LAN en TV kan dan toch niet?
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4291
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor honda4life » 04 Dec 2016, 14:50

alfa_ajx732 schreef:Dat IP adres kan toch nooit binnen de ip range van het home netwerk liggen, een switch voor LAN en TV kan dan toch niet?


Je hebt het antwoord net zelf gegeven: switch
Die kijkt helemaal niet naar IP's hoor.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor alfa_ajx732 » 04 Dec 2016, 17:21

Gelijk heb je, een switch kijkt inderdaad niet naar de IP. :bang:
Dus op de LAN1 van mijn Fritz kan ik met 1 kabel naar een switch die verdeelt zowel naar LAN van TV (intern IP) als naar de Decoder (extern IP VLAN30)
Eerst naar 6.52 upgraden (moet ik via de modfs doen wegens het nog altijd prima werkende scriptje voor time based dial plan)
Ik meld me dan wel weer met het resultaat.
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4291
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor honda4life » 04 Dec 2016, 17:58

Je hebt geen telnet meer, alsook geen debug.cfg
Komt niet goed hoor!

Ik heb nog geen manier gevonden om telnet aan de praat te krijgen op 06.52, ik ben er ooit eens aan begonnen maar zonder resultaat.
Test fritzbox zou wel handig zijn om wat te prutsen.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor philippe_d » 04 Dec 2016, 19:39

alfa_ajx732 schreef:was even onzeker want die Tv decoder V3b start zo traag op maar uiteindelijk is het toch stabiel.

Voor je de moeite doet om naar 06.52 over te gaan:
Ik ben niet zeker dat de dynamic bridge werkt met een v3 (alleen getest met v4/v5) :-( .

Maar als het niet werkt, kan je nog altijd terug op de bridgded mode:
    - Provider drop downlist = "Proximus" (of "Scarlet VDSL") = dynamic bridge
    - provider drop downlist = "Proximus with TV" (of "Scarlet VDSL with TV") = bridge (LAN3/4 = TV)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Flup
Pro Member
Pro Member
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 Mar 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor Flup » 05 Dec 2016, 00:26

wrom zou dynamic bridge niet werken met V3b? Vendor code anders (SA ipv cisco)?
Als fritz dit enkele jaren geleden al had, dan had ik enkele tientjes kunnen besparen op de switchen hier. Die managed vlan switchen stonden toen rond de 30€/stuk ... en gewone ergens begin de 20 :)
VoIP: OVH , Scarlet(amper gebruikt), betamaxklonen
Provider: Scarlet trio (50/4 mbps down/up ,cap). Synch 100/10
Modem/Router: Fritz!Box 7360 int, (full vectoring support)
TV:Living HTPC (xbmc,bhaalu) en decoder V3b, Slaapkamer decoder V4 + Pi2
Mobiel: MV

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor philippe_d » 05 Dec 2016, 13:36

Flup schreef:wrom zou dynamic bridge niet werken met V3b? Vendor code anders (SA ipv cisco)?

Selectie gebeurt op basis van "DHCP Option 60" (Vendor class identifier)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor alfa_ajx732 » 05 Dec 2016, 19:47

upgrade naar 6.52 :banana: peace of cake!
Was een beetje ongerust wegens mijn mod 6.31 maar de upgrade via

Code: Selecteer alles

./modfs update FRITZ6.52.image
verliep vlekkeloos.
De nieuwe layout is veel overzichtelijker en de FritzFons, de DECT 200 en DECT 100 repeaters werden alle geupdated.
Beide TV digicorders via een paar switches bij het home netwerk op LAN1 aangesloten.
Zowel de V4 digicorder als de V3b digicorder werken perfect. (De V3b doet er wel hééééél lang over maar 't komt goed)

Besluit: Een upgrade naar 6.52 is zeker aan te raden.
Laatst gewijzigd door alfa_ajx732 op 06 Dec 2016, 08:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor philippe_d » 05 Dec 2016, 22:02

alfa_ajx732 schreef:Beide TV digicorders via een paar switches bij het home netwerk op LAN1 aangesloten.

Enige caveat: sommige switchen kunnen niet zo goed om met de multicast traffiek voor de decoders ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

alfa_ajx732
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 02 Feb 2007
Locatie: Tielt (W-Vl)
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor alfa_ajx732 » 06 Dec 2016, 09:06

in ieder geval geen probleem voor volgende switches:
D-Link 8-port 10/100/1000Mbps Gigabit Switch
D-Link 5-port 10/100/1000Mbps Gigabit Switch
Linksys EA6400 (Router in bridged mode = 5 port switch)
Provider: Scarlet Trio
Voip: Scarlet; Voipbuster; Hotvoip
Modem/Router: Fritz!Box 7490 FW 113.06.83 (modfs Time based Dial plan) (Sync 100/20)
DECT: Fritz!Fon M2 + C4; 2 x Fritz!Dect Repeater 100; Fritz!Dect 200
Wifi rep: Fritz!Wlan Repeater 1750E; dLAN 500 powerlines
NAS: Synology DS215J; QNAP TS110+TS221
TV: Telenet CI+ + AD2200; Scarlet/Prox. 2xV4

Flup
Pro Member
Pro Member
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 Mar 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Scarlet Trio Fritz 7490 geen TV decoder LAN4

Berichtdoor Flup » 10 Dec 2016, 17:58

Of koop de Netgear GS105E die kan er mee om als je ergens in de interface multicast aanzet.
Draait al jaren zo :) met den fritzbox 7360 v1 in briged welliswaar.. dus decoders zitten in aparte VLAN, maar gaan via 1 kabel naar elk verdiep. (Er lag nu eenmaal maar 1 werkende kabel per verdiep naar beneden)
VoIP: OVH , Scarlet(amper gebruikt), betamaxklonen
Provider: Scarlet trio (50/4 mbps down/up ,cap). Synch 100/10
Modem/Router: Fritz!Box 7360 int, (full vectoring support)
TV:Living HTPC (xbmc,bhaalu) en decoder V3b, Slaapkamer decoder V4 + Pi2
Mobiel: MV


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast