Scarlet telefonie en Callcheap 1616

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor ikhlaske » 15 Jun 2014, 15:03

Ik heb sinds kort problemen met te bellen naar buitenlandse nummers.

Dit deed ik door 1616 gevolgd door prefix van de bestemming + telefoonnummer te draaien en dan belde ik volgens de callcheap tarieven.

Echter krijg ik nu de melding dat dit nummer niet is toegestaan...

Iemand van jullie die daarbij een idee of oplossing heeft? :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 15 Jun 2014, 17:19

Ik veronderstel dat je nu bij Scarlet telefonie hebt. Dat systeem met operator-prefix werkt alleen bij Belgacom.
Dan zal je voortaan met een voip-operator moeten werken bv via Fritzbox.
Callcheap is een Betamax-firma. Kijk eens naar broertje Freevoipdeal.com
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor ikhlaske » 15 Jun 2014, 17:47

Dit heeft in het begin wel gewerkt bij Scarlet Telefonie. En zie ook op de website van callcheap (FAQ):

"Ik ben aangesloten bij Tele2 of Scarlet (of een andere 16XX-aanbieder. Let op geen kabelaansluiting!). Kan ik nu nog via CallCheap bellen?

Ja, ook al bent u al aangemeld bij een andere 16XX aanbieder, dan kunt zonder problemen ook van onze discount tarieven profiteren! Gewoon een kwestie van aanmelden en voortaan voor ieder gesprek "1616" kiezen! "
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 15 Jun 2014, 19:30

Ja maar welke telefonie heb je nu eigenlijk ? Is het Scarlet voip via een BBox ?
Die uitleg van Callcheap is/was voor mensen met Belgacom analoge lijn en carrier-pre-select naar Tele2 (destijds) of Scarlet.
Door dan 1616 in te tikken "overrule" je de standaard-setting van Belgacom.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor ikhlaske » 15 Jun 2014, 19:33

Ik heb een Scarlet Trio pack met telefonie via VOiP over een fritzbox 7390.
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 15 Jun 2014, 19:53

En welke telefonie had je toen het wel werkte met Callcheap ?
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor ikhlaske » 15 Jun 2014, 21:23

Belgacom pack :)
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13161
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2065 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 579 keer
Contact:

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor philippe_d » 15 Jun 2014, 22:44

Je spreekt jezelf tegen :eek:
    - Eerst vertel je dat het al gewerkt heeft bij Scarlet ...
    - Nu zeg je dat je bij Belgacom was toen het nog werkte ...
CS (Carrier Select), en CPS (Carrier Preselect), werken volgens mij alleen op een Belgacom vaste lijn (analoog en ISDN).
Niet op een VoIP lijn. Tenzij Belgacom VoIP (i-Talk) en Scarlet hierop een uitzondering zijn.

Zelfs Telenet heeft de verplichting ontlopen op CS aan te bieden (wat ook niet terecht is).

Maar gezien jij een VoIP modem gebruikt, kan je toch zelf beslissen langs welke provider je wil uitbellen? Hier heb je geen 1666 voor nodig!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor ikhlaske » 16 Jun 2014, 07:34

Het zit zo mijn moeder gebruikt 1616 alleen en zij zei dat dit slechts sinds kort niet meer werkte.
Bedankt om je snelle en duidelijke antwoord!

Dus het zal niet werken over VoIP! Spijtig!


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1149
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor Sinna » 16 Jun 2014, 08:13

Wie zegt hier dat het niet meer zal werken?
Als je via een andere VoIP-provider kan uitbellen, kan je die Fritz via de dialing rules zo instellen dat die 1616 zou moeten blijven werken.
Ik heb dan wel geen Fritz, maar kan me niet inbeelden dat dit niet mogelijk zou zijn.
Computer(k)nul

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 16 Jun 2014, 09:10

Dat zal niet gaan met Fritz. Die kan geen nummers substitueren. Dat zou ook een moeilijke omweg zijn.
Je kan toch veel gemakkelijker kiesregels instellen. Fritz gebruikt een anders systeem om het zelfde te bereiken.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor ikhlaske » 16 Jun 2014, 09:20

Hoe zou ik dat dan moeten instellen? :/ :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13161
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2065 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 579 keer
Contact:

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor philippe_d » 16 Jun 2014, 10:09

Sinna schreef:Als je via een andere VoIP-provider kan uitbellen, kan je die Fritz via de dialing rules zo instellen dat die 1616 zou moeten blijven werken.
Ik heb dan wel geen Fritz, maar kan me niet inbeelden dat dit niet mogelijk zou zijn.

Je bedoelt dus waarschijnlijk om een alternatieve VoIP provider in te stellen (in plaats van gebruik te maken van de dienst "1616"), en via deze provider uit te bellen (gebruik maken van dialing rules).
Dat is inderdaad perfect mogelijk, en dat was ons advies voor de TS.
Maar dan maak je geen gebruik meer van de "1616" dienst.

MarkDM schreef:Dat zal niet gaan met Fritz. Die kan geen nummers substitueren. Dat zou ook een moeilijke omweg zijn.

De Fritz kan perfect werken met carrier prefixes, maar dat is alléén voorzien voor de vaste lijn.
    Telephony > Call Handling > Carrier Prefixes
    - je kan een algemene Carrier Prefix toevoegen (voorbeeld 1616) > alle uitgaande calls gaan over deze carrier prefix. De FritzBox zal dan automatisch de prefix toevoegen voor het nummer.
    - je kan meerdere Carrier Prefixen toevoegen > via dialing rules kan je dan kiezen de gewenste provider (carrier) kiezen.
Maar zoals gezegd, carrier prefixen zijn alleen bedoeld voor de vaste lijn.
Dit is dus geen FritzBox probleem: een VoIP provider ondersteunt geen carrier selectie.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 16 Jun 2014, 10:26

Akkoord, maar ik ging er al vanuit dat de TS geen vaste lijn meer heeft.
En terloops, met een Linksys SPA3102 kan je dat dus wel programmeren dat hij carrier prefixen emuleert voor voip.
Je kan bv configureren dat als je 3 voor je nummer zet, je via 3starnet wil bellen. Hij stript er dan die 3 af en belt via de ingestelde provider.
Bij Fritz is dat niet zo gebruiksvriendelijk met *121# enz.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1149
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor Sinna » 16 Jun 2014, 14:55

Dus nummersubstitutie is niet mogelijk bij Fritz? Dat wist ik niet.
Ik had verwacht dat Fritz alle gedraaide nummers die begonnen met 1616 via een bepaalde VoIP-provider zou kunnen sturen waarbij eerst die 1616 weggegooid wordt.
Dan ben ik toch blij met mijn SPA3102 :)
Computer(k)nul

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13161
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2065 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 579 keer
Contact:

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor philippe_d » 16 Jun 2014, 19:09

Met een FritzBox kan je ook kiezen welke lijn je belt, door een prefix.
Niet zo flexibel als met een SPA, de prexisen zijn vast: *121#, *122#, enz ...
Die worden er dan ook "afgegooid" ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor LPS » 02 Mei 2017, 14:38

Sorry voor de zeer late bump... Maar bestaat het systeem van CPS en CP nog?
Op de sites van de providers in het volgende artikel kan ik niets meer er over terugvinden: http://www.madebyyou.be/infojob/img/Ima ... %20bel.pdf

thx
Laatst gewijzigd door LPS op 02 Mei 2017, 15:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 02 Mei 2017, 14:59

Ja, dat bestaat nog. Er schieten alleen maar weinig alternatieve operatoren over.
Callcheap.be (Betamax/Dellmont) doet het nog.
Je moet wel een klassiek vaste lijn hebben bij Proximus.
Het is een interessant alternatief om overdag goedkoop korte gesprekken te voeren en na 17 u gratis via Px.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor LPS » 02 Mei 2017, 15:14

Dat is inderdaad het doet, om voor 17u toch via de vaste lijn een kort gesprek goedkoop te kunnen doen. Als ik me wil registeren zegt ie: "Error, registration is currently not available." Ik denk dat het niet meer werkt... Of lukt het bij jullie wel om te registeren / te gebruiken?
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 02 Mei 2017, 15:21

Heb je een account bij Callcheap ? Is je Proximus-nummer daar gekoppeld aan dat account ?
Laatst gewijzigd door MarkDM op 02 Mei 2017, 15:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor LPS » 02 Mei 2017, 15:24

Nee, ik wil een account aanmaken, maar als ik dat doe dan geeft hij bovenstaande foutmelding (op https://myaccount.finarea.ch/131/createuser/?lang=nl)...
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1361
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Scarlet telefonie en Callcheap 1616

Berichtdoor MarkDM » 02 Mei 2017, 15:35

Mijn account is nog actief. Ik heb net ingelogd. Alles lijkt functioneel. Maar ik gebruik dat al jaren niet meer. Creditcard die er opgegeven is, is vervallen in 2012.
Zolang heb ik al geen Px lijn meer.
Ik vermoed dat ze zelf niet weten dat er iets mis is met hun registratiepagina.
Misschien eens melden via mail.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast