Scarlet naar 500Gb ?

jutuiz
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 Okt 2016
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor jutuiz » 19 Sep 2017, 11:15

Hello,

Ik merk vandaag dat Scarlet zonder veel mededelingen naar 500gb werd gelimiteerd?
Zowel voor Trio als voor gewoon abo.

Een streep door de rekening van ondergetekende die net zijn jarenlange fotocollectie naar Jottacloud aan het uploaden is.
Ook op kot in Gent van dochter wellicht te beperkt voor 3 studenten... Grr.
Best een mottige situatie eigenlijk.

Wat is een mogelijk alternatief? EDP? Toch maar terug TN?

Gr.

Jurgen

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor boonpwnz » 19 Sep 2017, 11:44

500 GB is al een tijdje terug hoor.

Was eerst 500 dan 300 en na geklaag 500.

Ik zou edpnet adviseren aangezien daar echt niet zal wxorden gekeken over 1 of 2 TB.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1150
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor Sinna » 19 Sep 2017, 11:45

Als de snelheden van Scarlet Trio voor jou volstaan, dan zou ik overstappen naar EDP. Zij zullen minstens (met eventueel wat vertraging door herintraining van het profiel door DLM) dezelfde snelheden aanbieden.
Computer(k)nul

jutuiz
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 Okt 2016
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor jutuiz » 19 Sep 2017, 11:58

Tja, die uploadsnelheid van 4mbs is niet je van het, maar normaal heb ik dat ook maar even nodig om 2Tb naar boven te krijgen. In de praktijk kan ik mijn PC wel enkele (nou ja enkele?) dagen laten opstaan, da's niet zo'n groot probleem.

Is EDP voldoende stabiel? Ik zou EDP met Stievie + Netflix overwegen. En de vaste lijn en het TV abonnement buiten kieperen. Gebrek aan multiuser en HD in Stieve is overbrugbaar bij ons. Ikzelf kijk alleen sporadisch naar het nieuws en misschien één programma in een week, en uiteraard Netflix. Laat staan naar wat mijn kids (twintigers) nog kijken op TV... zo goed als niets.

BTW, ik had tot enkele dagen geleden effectief 1Tb, en ik betaalde nog 5 euro "comfort" voor 500Gb extra. Het moet nu met de maandhernieuwing zijn dat ze pas naar 500gb zijn gegaan....

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1150
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor Sinna » 19 Sep 2017, 13:42

Zowel Scarlet als EDP maken onderliggend gebruik van het Proximus-netwerk. Qua stabiliteit zullen deze niet uiteen lopen.
Computer(k)nul

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor boonpwnz » 19 Sep 2017, 13:44

+ bij edpnet heb je je eigen modem/router die je naar wens kan instellen. Laten we zeggen dat scarlet deze praktisch volledig afsluit voor gebruikers.

tonym
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 18 Jan 2010
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor tonym » 19 Sep 2017, 15:38

Scarlet heeft oorspronklelijk 300GB. aan gekondigd als limiet,
maar bij de invoering onmiddelijk 500GB. gehanteerd.
Er was toen bij hun klanten nogal wat mistevredenheid na
Jaren geen limiet naar een plotse (te) kleine limiet.

jutuiz
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 Okt 2016
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor jutuiz » 19 Sep 2017, 18:56

Hello, jullie hebben gelijk. De limiet was eerst onbeperkt, dan 500Gb, en zonder dat ik het goed en wel besefte betaalde ik effectief 5 euro extra voor 500 Gb. Daardoor ging ik ervan uit dat ik 1Tb kreeg zonder meer. Ik heb het extra factuurbedrag altijd toegeschreven aan wat extra telefoongesprekken. Mis dus.

Ik ga eens checken om over te stappen naar EDP. Fritzbox is geen issue voor mij.

Thx iedereen!

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17170
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 806 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor krisken » 19 Sep 2017, 19:58

Ik ben zeer tevreden van Billi. Trek ik zonder problemen meer dan 1TB door.
Zie dit screenshot : https://imgur.com/a/CzjqZ. De uptime van de router zie je rechtsboven (11 dagen).
Op dit moment (op 1/3de van de maand) dus 500GB dataverkeer (446GB down en 60GB up).

Zie https://www.billi.be/nl/prive/internet/
Let niet op de snelheden : je kan het pakket van 35 euro nemen en evengoed 100Mbps down en 20Mbps up hebben. Voor 3 studenten zal dit vermoedelijk snel genoeg zijn?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

jutuiz
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 Okt 2016
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor jutuiz » 19 Sep 2017, 22:07

Hello, ik heb net een EDP abo besteld met een Fritzbox7490. Wetende dat ik van een vorig jaar geïnstalleerd Scarlet Trio kom zal ik vermoedelijk geen probleem hebben om de Fritzbox zelf te installeren? Correct? Ik heb geen splitter en zo nodig dacht ik.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1150
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Scarlet naar 500Gb ?

Berichtdoor Sinna » 20 Sep 2017, 06:00

Ik weet niet of je de modem bij Scarlet (Trio) in bruikleen hebt (ik kwam zelf van Snow), anders kon je je de kost van een Fritz!Box besparen...
Computer(k)nul


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast