DSL Waarden

DragonZeal
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 10 Mar 2004

DSL Waarden

Berichtdoor DragonZeal » 09 Nov 2018, 22:32

Ik ben nieuwe klant bij EDPnet.
Voor het moment heb ik nog Orange Love.
Ik had daarvoor Scarlet en alles was nog aanwezig dus een technieker hoefde niets langs te komen.
Toen Proximus langskwam zeiden ze dat er 2 lijnen aanwezig waren en dat ze de 2de lijn moesten gebruiken daar de eerste nog actief stond voor de vorige eigenaar.
Nu is de 1ste lijn actief gezet endus moest ik de draadjes wisselen.
Ik heb de telefoondraadjes al proberen te schuren met een tang want heb helaas niet de speciale tools die installateurs bijhebben. Weten jullie misschien een beter manier?
Ik heb de DC gemeten en heb 48V.
Ik voeg de DSL Information van mijn Fritzbox 7490 bij en zou graag weten of alles goed zit of ik nog wat moet schuren.
Dank bij voorbaat.
Bijlagen
7490-1.PNG

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3334
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 342 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor Splitter » 09 Nov 2018, 22:49

die waardes lijken me perfect, dus job well done denk ik :)

alleen dat je in de receive max 79 kan halen en in de send 40 lijkt wel wat onlogisch, ik zou verwachten als je 40 up kan halen dat je dan ook toch zeker aan de 100 down zou kunnen komen.
maar kan aan veel liggen en ben al een heel tijdje niet meer echt op de hoogte van vdsl, dus misschien dat iemand anders er nog wat extra licht op kan schijnen.

de (andere) waardes op zich lijken me in ieder geval wel goed.
ooit zal hier iets nuttigs staan

EotT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 304
Lid geworden op: 13 Sep 2010
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor EotT » 09 Nov 2018, 23:05

Vectoring is nog niet actief (G.INP = off), wat je denk ik kan proberen te verhelpen door een TBF te starten. Iemand anders zal dit wel met 100% zekerheid kunnen zeggen indien dit zo is.
Wanneer vectoring actief is, zal je veronderstel ik 100Mbit down kunnen halen.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3334
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 342 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor Splitter » 09 Nov 2018, 23:21

G.INP is toch enkel noise protection en niet specifiek vectoring?
vectoring is aangeduid met de G.VECTOR = full, dus wel reeds vectoring, toch?
ooit zal hier iets nuttigs staan

EotT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 304
Lid geworden op: 13 Sep 2010
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor EotT » 09 Nov 2018, 23:33

Ik dacht dat G.VECTOR = full betekent dat vectoring beschikbaar is op de lijn, en G.INP = on dat vectoring ook daadwerkelijk geactiveerd is.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3334
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 342 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor Splitter » 09 Nov 2018, 23:39

kan wel kloppen want ik dacht idd dat INP verplicht is op vectoring lijnen, maar ik dacht ook dat dat eigenlijk quasi altijd aanstond,
gezien INP ook bestaat en gebruikt (werd) voor adsl/adsl2/....
ooit zal hier iets nuttigs staan

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1474
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 75 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor redman » 09 Nov 2018, 23:41

TBF lijkt niet gelanceerd op de lijn.

Een TBF triggeren door naar het nummer te bellen dat hier op het forum is te vinden ofwel naar Edpnet bellen en vragen dat zij de TBF triggeren.
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14021
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2328 keer
Recent bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: DSL Waarden

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2018, 00:24

EotT schreef:Ik dacht dat G.VECTOR = full betekent dat vectoring beschikbaar is op de lijn, en G.INP = on dat vectoring ook daadwerkelijk geactiveerd is.

Inderdaad :-)

DragonZeal schreef:Ik voeg de DSL Information van mijn Fritzbox 7490 bij en zou graag weten of alles goed zit of ik nog wat moet schuren.

Zoals reeds aangegeven: TBF (zelf) starten of laten doen door EDPNet.
En zet er gerust de laatste Firmware op (7.01) hier te downloaden: http://ftp.avm.de/fritzbox/fritzbox-749 ... /fritz.os/
Daar zie je dan ook de lengte van jouw lijn (afstand tot de ROP) als bijkomende info.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

DragonZeal
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 10 Mar 2004

Re: DSL Waarden

Berichtdoor DragonZeal » 10 Nov 2018, 06:32

Zoals reeds aangegeven: TBF (zelf) starten of laten doen door EDPNet.
En zet er gerust de laatste Firmware op (7.01) hier te downloaden: http://ftp.avm.de/fritzbox/fritzbox-749 ... /fritz.os/
Daar zie je dan ook de lengte van jouw lijn (afstand tot de ROP) als bijkomende info.


Dan moet ik niet meer opzoeken welke firmware ik mag installeren :-)

Kan iemand mij even zeggen wat een TBF is?
En hoe start ik dat zelf?

rmag
Pro Member
Pro Member
Berichten: 286
Lid geworden op: 29 Nov 2008
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor rmag » 10 Nov 2018, 08:22


DragonZeal
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 10 Mar 2004

Re: DSL Waarden

Berichtdoor DragonZeal » 10 Nov 2018, 09:46

rmag schreef:TBF zelf starten, Info: http://userbase.be/forum/viewtopic.php? ... bf#p745048

Procedure bekeken maar bezit niet over een analoge telefoon.
Is niet dringend dus heb een ticket aangemaakt bij edpnet.
Heb de statistieken van mijn fritzbox meegegeven.

Bedankt voor alle info.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14021
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2328 keer
Recent bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: DSL Waarden

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2018, 10:03

Zoals in de link beschreven staat, heb je geen analoog toestel nodig als je een FritzBox hebt.
Je moet gewoon een verbinding maken met de analoge telefooningang van de FritzBox, en dan kan je met gelijk welk toestel dat op de FritzBox aangesloten is het nummer 1924 (*10# 1924) bellen.
Bij gebrek aan een telefoontoestel kan je de Fritz!App installeren op je smartphone, en deze gebruiken als toestel :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

DragonZeal
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 10 Mar 2004

Re: DSL Waarden

Berichtdoor DragonZeal » 10 Nov 2018, 10:18

philippe_d schreef:Zoals in de link beschreven staat, heb je geen analoog toestel nodig als je een FritzBox hebt.
Je moet gewoon een verbinding maken met de analoge telefooningang van de FritzBox, en dan kan je met gelijk welk toestel dat op de FritzBox aangesloten is het nummer 1924 (*10# 1924) bellen.
Bij gebrek aan een telefoontoestel kan je de Fritz!App installeren op je smartphone, en deze gebruiken als toestel :wink: .

Had al zo een vermoeden met de Fritz!App.
Zal dit vanavond of morgen eens bekijken.
Nu even geen tijd.

DragonZeal
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 10 Mar 2004

Re: DSL Waarden

Berichtdoor DragonZeal » 11 Nov 2018, 06:02

Ondertussen heeft EDPnet zelf TBF gestart.
Maar door firmware 6.83 zit ik nu op een laag profiel.
Moet ik terugvallen op 6.53 of ga ik naar 7.01 en kies ik voor previous DSL driver version?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14021
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2328 keer
Recent bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: DSL Waarden

Berichtdoor philippe_d » 11 Nov 2018, 08:55

Dat was natuurlijk heel dom (en nutteloos) om een TBF te laten starten, als je weet dat je een niet-gekeurde firmware versie draait :-( .

Volgende opties heb je:
  • deze firmware (06.83) houden en "previous driver" aanklikken.
  • upgraden naar 7.01 en "previous driver" aanklikken.
  • upgraden naar 7.01 en de nieuwe driver gebruiken.
Dat laatste is mogelijk gezien de nieuwe driver sedert deze week in de test fase zit. Ik zou dus voor de derde optie gaan!
Daarna moet je terug een TBF (laten) starten om uit de fall-back te geraken ...

PS. Tracht toch je lijn nummer te weten te komen, dan kan je zo'n TBF altijd zelf starten (ook op zondag :wink: ), zonder telkens naar de privder te moeten bellen...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

DragonZeal
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 10 Mar 2004

Re: DSL Waarden

Berichtdoor DragonZeal » 11 Nov 2018, 10:23

Dat was natuurlijk heel dom (en nutteloos) om een TBF te laten starten, als je weet dat je een niet-gekeurde firmware versie draait :-( .

Niet slim ipv dom is een betere verwoording.
Ik had deze firmware geïnstalleerd omdat ik deze als AP gebruikte.
Ging ervan uit dat deze ondertussen wel in orde was...

Ik ga dan meteen voor de 7.01 met nieuwe driver en self TBF.

DragonZeal
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 10 Mar 2004

Re: DSL Waarden

Berichtdoor DragonZeal » 11 Nov 2018, 22:05

Bedankt voor de hulp aan iedereen.
Laatste firmware met laatste DSL driver zoals aangeraden staat erop.
Ben benieuwd of ik nog meer kan halen.
7490-2.PNG

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1474
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 75 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: DSL Waarden

Berichtdoor redman » 11 Nov 2018, 22:35

Geduld, 100 Mb download moet mogelijk zijn....
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14021
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2328 keer
Recent bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: DSL Waarden

Berichtdoor philippe_d » 11 Nov 2018, 23:23

DragonZeal schreef:Niet slim ipv dom is een betere verwoording.

Inderdaad, dat bedoelde ik :-) .

DragonZeal schreef:Laatste firmware met laatste DSL driver zoals aangeraden staat erop.
Ben benieuwd of ik nog meer kan halen.

Met deze waarden zal je gemakkelijk aan 100/35 geraken, misschien wel 100/40?
Het kan wel enkele weken duren (laat DLM gewoon zijn werk doen).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast