BBOX3 gebruiken bij edpnet?

jajest
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 17 Mei 2005
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

BBOX3 gebruiken bij edpnet?

Berichtdoor jajest » 03 Sep 2018, 11:24

ik ben nu klant bij proximus ... theoretisch gezien kan ik mijn bbox3 gebruiken als ik overstap naar edpnet.

maar dan moet ik de config zelf doen ... geen probleem ... dat kan ik maar ...

ik vraag me wel af hoe het zit met:

-administrator toegang tot de bbox3 ? nu kan ik er enkel in in gewone user mode ... voor de config zal ik wel meer moeten kunnen.
- firmware ? moet er een 'edpnet'-firmware op geflasht worden ? want nu staat er wss een proximus firmware op ?

marc

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3241
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 218 keer

Re: BBOX3 gebruiken bij edpnet?

Berichtdoor on4bam » 03 Sep 2018, 11:49

Geen idee waar je allemaal (niet) aan kan in een BBox3 maar user/pass om in te loggen zou voldoende moeten zijn om internet te hebben. Voor telefoon (VOIP) moet je natuurlijk ook settings aanpassen. Mogelijk kan EDPnet de settings ook pushen.

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX3 gebruiken bij edpnet?

Berichtdoor Fentimento » 03 Sep 2018, 15:08

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:38, 1 keer totaal gewijzigd.

keerekeerweere
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 09 Nov 2008
Locatie: Opwijk
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Contact:

Re: BBOX3 gebruiken bij edpnet?

Berichtdoor keerekeerweere » 03 Sep 2018, 18:35

Ik gebruik zo’n bbox3 zonder zijn eigen pppoe sessie. Via de pass through pppoe gebruik je dan je eigen router achter die bbox3. Ofwel kan je de edpnet instellingen in de bbox3 zetten met edpnet account.

Voor VoIP gebruik ik momenteel naast de bbox en een Edgerouter x nog een (oude) fritz 7390 die in cliënt mode staat.
Je kan natuurlijk proberen de vdsl en VoIP op de bbox actief te krijgen. Zou moeten lukken.
Provider: Edpnet VDSL XL: 85Mbps Down, 35 Mbps Up
Modem: Telenet modem only
Modem: BBox 3V+
Router: Edgerouter X
VOIP: OVH on Fritz!Box 7390
Afbeelding

jajest
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 17 Mei 2005
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: BBOX3 gebruiken bij edpnet?

Berichtdoor jajest » 03 Sep 2018, 20:33

inderdaad, ik maakte me (weer eens) te vroeg zorgen ...

ik kan gewoon (als user) de gebruikersnaam & paswoord aanpassen.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast