overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

geronimobb
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 Mei 2018

overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor geronimobb » 25 Mei 2018, 14:26

Hallo,

Ik wens over te stappen van scarlet (trio) naar edpnet. Ik heb momenteel een bbox 2 nog, is dit voldoende om het maximale uit mijn edpnet verbinding te halen?
Ik haal momenteel de maximum snelheid bij scarlet (bijna 50mbit/s), online test bij edpnet wees uit dat ik 100mbit/s bij hen kan halen. Ik meen mij te herinneren dat ik ooit ergens las dat de bbox2 geen vectoring ondersteunt?

Indien ik een nieuwe modem dien te kopen, welke bevelen jullie aan? Edpnet raadt mij een FRITZ!Box FON WLAN 7490 aan, maar met een prijs van 269€ online bij hen, denk ik toch even twee keer na...

Dank!

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 313
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor Joachim » 25 Mei 2018, 14:29

Hallo, met de bbox2 haal je sowieso niet uit je lijn wat er uit te halen valt (geen vectoring). Je kan gerust kiezen voor een 7430 (€99) of een 7490 (€149). De prijzen van de routers zijn in combinatie met de bestelling van een abonnement.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5897
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 441 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor heist_175 » 25 Mei 2018, 14:41

Je kan ook een bbox3 kopen bij Belgacom, maar die is "toe".
Je kan dus vrijwel niets aanpassen (DNS, ip-range, ...)

geronimobb
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 Mei 2018

Re: overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor geronimobb » 26 Mei 2018, 12:00

Best nog even vermelden dat ik eigenlijk enkel de modem functie wens te gebruiken (dus in bridge te plaatsen). Ik gebruik nu reeds pfsense als router, en ubiquiti acces punten.
Desalniettemin, als ik dan toch een router/modem koop, dan liefst eentje die wat op de toekomst voorbereid is. Kort eventjes opzoeken leert bv dat de 7590 over supervectoring beschikt.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1634
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 39 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor boonpwnz » 26 Mei 2018, 12:24

De 7590 wordt niet officieel ondersteund op het proximus netwerk dus daar zal je terugvallen op een fallback profiel...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13720
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor philippe_d » 26 Mei 2018, 12:29

De 7590 beschikt over supervectoring, maar tegen de tijd dat supervectoring in België zijn intrede vindt, is jouw modem al lang versleten en buiten de (5-jaar) garantieperiode :(.

Trouwens, de 7590 is (nog) niet goedgekeurd voor gebruik in België, je kan die dus niet gebruiken voor EDPNet, ook niet in bridge.

Als je die alleen als modem wil gebruiken, met daarachter je eigen router, kan je beter de goedgkopere 7430 (€99) aanschaffen bij EDPnet, in combinatie met de bestelling van een abonnement, of een 2de handse B-box3 ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

geronimobb
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 Mei 2018

Re: overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor geronimobb » 26 Mei 2018, 15:10

Dank allen voor de leerzame antwoorden!

De 7430 heeft enkel 100mbit/s (LAN) poorten. Dus van zodra de provider de abonnementen een upgrade geeft, en mijn locatie laat deze toe, blijf ik waarschijnlijk gelimiteerd op 100mbit/s? De 7490 heeft 1000mbit/s LAN poorten merk ik.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13720
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: overschakelen van scarlet naar edpnet - huidige modem bbox2

Berichtdoor philippe_d » 26 Mei 2018, 20:59

Tot nader order is VDSL2 beperkt tot 100 Mbps download, en daarvoor moet je al dicht bij de ROP wonen ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast