FB7430: oproep blokkeren

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 240
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

FB7430: oproep blokkeren

Berichtdoor tdemeyer » 22 Mei 2018, 20:05

Mijn ouders krijgen de laatste dagen heel wat oproepen van callcenters (te horen aan het achtergrondlawaai). Het gekke is dat die oproepen steevast komen uit het buitenland (omdat ze in België op de 'bel me niet meer' lijs staan ??).

Ik dacht even slim te zijn, en had in de FB7430 een call block ingesteld voor nummer "0033". Maar blijkbaar helpt dit niet: ze krijgen nog steeds oproepen van 0033xxxx nummers binnen.

Zie ik iets over het hoofd hier, of bestaat er geen 'wildcard' meer in de FB?

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1305
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 124 keer

Re: FB7430: oproep blokkeren

Berichtdoor MaT » 22 Mei 2018, 20:14

Gebruik je wel effectief een wildcard? Uit je uitleg lijk je 0033 te blokkeren terwijl je 0033* moet blokkeren.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 240
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: FB7430: oproep blokkeren

Berichtdoor tdemeyer » 23 Mei 2018, 18:42

Damn, serieus??? Effektief geen sterretje gebruikt... Wist niet dat dit uberhaupt kon/mocht...

Will try..

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13769
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2220 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: FB7430: oproep blokkeren

Berichtdoor philippe_d » 23 Mei 2018, 19:31

Onder Telephony > Call handling > Call Blocks vind je "More rules for blocking outgoing and incoming calls"
Hieronder "New Rule" en in de drop downlijst kan je kiezen voor Telephone Number Range
Hier kan je een reeks (vb 0033) invoeren, volgens mij zonder wildcard (*)

screenshot_336.png

PS. Het blokkeren zorgt er alleen voor dat de toestellen niet meerinkelen bij inkomende gesprekken.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 240
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: FB7430: oproep blokkeren

Berichtdoor tdemeyer » 23 Mei 2018, 20:14

Geloof je mij als ik zeg dat die optie er niet staat bij mij?? (ik was nl ook op zoek naar die 'number range')

Tenzij vroegtijdige dementie toeslaat... Ik check morgen nog even voor alle zekerheid

(ook rap even gespiekt op de 7490 hier, maar daar is het nog anders..

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13769
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2220 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: FB7430: oproep blokkeren

Berichtdoor philippe_d » 23 Mei 2018, 21:31

De screenshot hierboven komt van een 7490 06.98-53357 BETA
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast