Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor Fentimento » 22 Feb 2018, 12:19

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:41, 8 keer totaal gewijzigd.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3668
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 198 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor wied » 22 Feb 2018, 12:40

Fentimento schrijft: Proximus Start - 27.50 euro - 150GB (50/4)

Proximus Start geeft 100 GB (57/4)...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor Fentimento » 22 Feb 2018, 13:01

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:41, 1 keer totaal gewijzigd.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13824
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2240 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor philippe_d » 22 Feb 2018, 13:59

Oude "Internet Start" klanten hebben 60/4.
Nieuwe klanten (sedert 17/10/2017) hebben 50/4.
viewtopic.php?f=24&t=48580
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 733
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor blaatpraat » 22 Feb 2018, 14:00

Als ik het goed lees, hebt u nu scarlet trio.
Dan mag u de BBOX/OBOX houden, bij Scarlet koop je deze immers (al is er quasi altijd wel een promotie waarbij het aankoopbedrag terug in korting verminderd wordt).
Geen nood om dus een andere VDSL modem aan te schaffen.
Dus wat u vernomen hebt van de klantendienst klopt: u mag deze houden.

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor Fentimento » 22 Feb 2018, 18:40

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:41, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2295
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor petrol242 » 22 Feb 2018, 20:46

Ik vermoed dat dit komt omdat je bij scarlet nog een vaste telefoonlijn hebt (PSTN). Hoe er rekening mee dat Edpnet enkel voip telefonie aanbiedt. Ik weet niet in hoeverre je harware (router/modem en/of telefoon) hiermee overweg kan.

Vond 99 euro eigenlijk veel geld voor een Modem/router met maar 100Mbps LAN poortjes...
De Fritzbox 7360 heeft volgens mijn nog altijd 2 1GBit poorten en 2 100MBit poorten.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor DIBO » 22 Feb 2018, 21:03

petrol242 schreef:Ik vermoed dat dit komt omdat je bij scarlet nog een vaste telefoonlijn hebt (PSTN).
nope, Scarlet is voip

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2295
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor petrol242 » 23 Feb 2018, 00:45

Ah ok. Ik dacht dat Scarlet VoDSL gebruikte voor zijn telefonie. Weliswaar geen PSTN, maar ook geen voip ?

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor Fentimento » 23 Feb 2018, 09:57

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:42, 1 keer totaal gewijzigd.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor DIBO » 23 Feb 2018, 19:16

petrol242 schreef:Weliswaar geen PSTN, maar ook geen voip ?
zeker geen PSTN, maar volgens mij Voip via SIP op IMS (en lang geleden VoDSL)

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor Fentimento » 24 Feb 2018, 19:05

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:41, 1 keer totaal gewijzigd.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor datakiller » 24 Feb 2018, 19:38

Als je iets download + een speedtest doet dan word je totale bandwidth verdeelt, al dan niet met QoS.

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor Fentimento » 25 Feb 2018, 12:05

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor Fentimento » 26 Apr 2018, 16:13

**
Laatst gewijzigd door Fentimento op 12 Okt 2018, 12:41, 1 keer totaal gewijzigd.

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Mijn ervaring overschakelen Scarlet naar edpnet

Berichtdoor jphermans » 27 Apr 2018, 17:08

Ligt (denk ik) niet direct aan je modem. Heb een fritzbox en soms ook hetzelfde probleem.
Zal wel iets anders zijn.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten