EDPnet op bbox3 - geen verbinding

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor fibrbuzz1 » 19 Feb 2018, 18:35

Goedeavond allemaal,

Ik heb sinds vandaag mijn lijn op EDPnet geactiveerd (mailtje activatie ontvangen) en probeer in te loggen in mijn bbox3 (gekocht op 2dehands en nog getest op Proximus - werkte perfect tot gisteren (vandaag autom. afsluiting door Edpnet via easyswitch) maar ik slaag er niet in om een werkende verbinding te krijgen. Ik log in met mijn achternaam.voornaam@EDPNET en dan het bijgevoegde wachtwoord. Ik heb 'PPP enable' ook ingeschakeld, maar ik krijg geen werkende verbinding :-(

Iemand enig idee wat ik vergeten zou kunnen hebben? Alvast heel erg bedankt.

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor Fentimento » 19 Feb 2018, 19:10

...
Laatst gewijzigd door Fentimento op 26 Apr 2018, 15:52, 2 keer totaal gewijzigd.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13569
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor philippe_d » 19 Feb 2018, 19:14

fibrbuzz1 schreef:ik log in met mijn achternaam.voornaam@EDPNET en dan het bijgevoegde wachtwoord. Ik heb 'PPP enable' ook ingeschakeld, maar ik krijg geen werkende verbinding :-(

Is achternaam.voornaam@EDPNET jouw DSL username? Lijkt meer op een e-maildadres
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor fibrbuzz1 » 19 Feb 2018, 19:27

Mijn excuses, ik verwar met Proximus :-) Als je inlogt op EDPnet heb je een 'xVDSL login' waar o.a. je postcode inzit, met een ander wachtwoord, ik heb daar eens mee geprobeerd maar hetzelfde resultaat: géén connectie. :-( Nochtans bij de opleveringsstatus op de site van EDPnet lijkt alles oké te zijn. Ik vind het echt jammer dat ik voor zo'n dingen op een forum moet gaan zoeken, tot nu toe toch wel een teleurstelling :-(

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor Fentimento » 19 Feb 2018, 19:35

...
Laatst gewijzigd door Fentimento op 26 Apr 2018, 15:52, 1 keer totaal gewijzigd.

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor fibrbuzz1 » 19 Feb 2018, 19:49

Ondertussen zie ik een rood lampje op de bbox3. De logingegevens die er in staan zijn nog steeds diegene vermeld bij 'xdsl login' op de site van edpnet.

Na een reboot is het pinkend blauw geworden. Nog steeds geen verbinding.

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor fibrbuzz1 » 20 Feb 2018, 17:53

Het is gelukt om verbinding te maken, na lang zoeken. Ik heb bij de xDSL instellingen op mijn EDPnet profiel eens het wachtwoord veranderd. Dan lukt het om in te loggen met de xdsl-naam@EDPNET en het bijbehorende wachtwoord.

Nu lijkt er echter een probleem te zijn met mijn profiel. :-( Bij Proximus had ik 100/40, nu maar 30/10! Met dezelfde modem en dezelfde binnenbekabeling (er is qua hardware niets veranderd tov van Proximus).
Ik vermoed dat ik eens een TBF moet doen, waar kan ik het lijnnummer vinden dat EDPnet voor mijn lijn gebruikt? Thanks!

Update: Ik heb ondertussen mijn lijnnummer opgevraagd (modem uittrekken & analoog telefoontoestel aansluiten, daarmee bellen naar 1924 en het nummer wordt voorgelezen) en een TBF kunnen doen
, wat mij terug op 70/30 gebracht heeft! Waarden zien er nu terug normaal uit, ik geraak wel niet verder dan 25mbps download. Waarschijnlijk eens aan EDPnet vragen dat ze meer bandbreedte inkopen? Ik ben hier hoogstwaarschijnlijk de enige EDPnet klant :P

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor Fentimento » 20 Feb 2018, 19:07

...
Laatst gewijzigd door Fentimento op 26 Apr 2018, 15:52, 1 keer totaal gewijzigd.

fibrbuzz1
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 04 Sep 2016
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor fibrbuzz1 » 20 Feb 2018, 19:16

Klopt. Vergeet ook niet om eerst je xVDSL-wachtwoord eens te wijzigen naar iets anders, met het standaard-wachtwoord lukte het niet bij mij. :wink:

Fentimento
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 04 Feb 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor Fentimento » 20 Feb 2018, 19:18

...
Laatst gewijzigd door Fentimento op 26 Apr 2018, 15:51, 1 keer totaal gewijzigd.

pwr
Plus Member
Plus Member
Berichten: 214
Lid geworden op: 14 Aug 2004
Locatie: Mechelen
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor pwr » 27 Feb 2018, 22:07

worden de nodige inloggegevens niet automatisch gepusht van EDPnet naar de Bbox3 dan ??
Zoals bij Proximus

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13569
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor philippe_d » 27 Feb 2018, 22:51

Neen
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

pwr
Plus Member
Plus Member
Berichten: 214
Lid geworden op: 14 Aug 2004
Locatie: Mechelen
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor pwr » 07 Mar 2018, 21:33

is deze info op de site van EDPnet dan niet relevant ??
hier schrijven ze toch dat je een Fritzbox automatisch kan laten installeren en configureren ??

https://www.edpnet.be/nl/support/instal ... reren.html

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13569
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: EDPnet op bbox3 - geen verbinding

Berichtdoor philippe_d » 07 Mar 2018, 21:42

Herlees eens de 3 laatste posts ...

- jij vroeg of EDPNet, net zoals Proximus, de gegevens automatisch pusht naar een B-box3
- ik antwoord neen
- en nu verwijs je naar info over het pushen van inloggevens naar een Fritzbox

Deze topic gaat toch over het gebruiken van een B-box3 voor EDPNet?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast