DLM?

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

DLM?

Berichtdoor punk » 09 Jan 2018, 18:35

Vorige week ben ik overgestapt van Proximus naar Edpnet. "Installatie" zelf gedaan. Als je het zo mag noemen. Ik had een eigen Bbox3 in huis. Voordien haalde in snelheden van 80/10 tot 90/15. Nu lijkt het dat ik op 30/10 zit. Ik ga er een beetje van uit dat dit een DLM profiel is. Iemand enig idee waarom dit is en hoelang zoiets kan duren?
Ondertussen kreeg ik ook een factuur van Proximus waar ze me na de opzegdatum de producten van mijn pack afzonderlijk aanrekenen. Kan dit er iets mee te maken hebben?

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: DLM?

Berichtdoor jphermans » 09 Jan 2018, 19:19

Ben op 29/12 overgegaan naar EDPNet en sinds afgelopen weekend zit ik op 100/30.
Dus een 2 tal weken max zou ik zeggen vooraleer dit zo is.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 09 Jan 2018, 19:43

En ben je dan direct van 30/10 naar 100/30 gegaan, of met tussenstappen?

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: DLM?

Berichtdoor jphermans » 09 Jan 2018, 20:06

Eerst nog op 70/20 gekomen voor zowat een week en daarna 100/30.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 09 Jan 2018, 20:10

Als je bij PX 90/15 haalde vermoed ik dat je in zone 1 zit. Daar is het basisprofiel 70/20 dat je direct moet krijgen.
Ticket aanmaken bij Edpnet en vragen of ze meer bandbreedte inkopen op de DSLAM.

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 09 Jan 2018, 20:39

Als ik op myedpnet ga kijken staat er dat ik op 70/30 zit. Maar ik blijf op diezelfde snelheden.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 09 Jan 2018, 21:02

Dat is 70/30 ook het profiel waar je op zit. Waar haal je de info dat je denkt op 30/10 te zitten?

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 09 Jan 2018, 21:07

Mijn speedtests. Ik haal nooit hoger dan 27 down en nooit hoger dan 9,4 up.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 09 Jan 2018, 21:11

Rechtstreeks op de modem/router of via wifi? Ik vermoed het laatste?

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 09 Jan 2018, 21:13

Getest met de speedtest app op apple tv die via ethernet verbonden is. Rechtstreeks op de modem dus.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 09 Jan 2018, 21:24

Toch maar een ticket aanmaken morgen voor meer bandbreedte op de LEX?

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: DLM?

Berichtdoor DIBO » 09 Jan 2018, 22:09

punk schreef:Getest met de speedtest app op apple tv die via ethernet
geen ander device beschikbaar voor bekabelde test? Evt. als alternatief een snel Wifi apparaat?? Je leest soms wel over matige bekabelde snelheden met oudere Apple TVs

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 10 Jan 2018, 10:57

Ik heb de Apple TV 4K. Dus niet meteen een oude :-P .

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: DLM?

Berichtdoor jphermans » 10 Jan 2018, 19:00

Ik zit volgens EDPNet op 100/30 maar zal vanavond eens een speedtest doen. Zal dan meedelen wat ik haal.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 411
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: DLM?

Berichtdoor datakiller » 10 Jan 2018, 19:55

punk schreef:Ik heb de Apple TV 4K. Dus niet meteen een oude :-P .


Misschien een oude powerline of switch?
Ik had vroeger een powerline die gaf me 5/1 ipv 200/20 nieuwe die ik nu heb geeft 150/27.

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 10 Jan 2018, 20:57

Tot mijn netwerk wegviel omdat het door Edpnet binnenkwam haalde ik de "normale snelheden". Dus hier weer hetzelfde antwoord, daar zal het niet aan liggen gok ik.

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 516
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: DLM?

Berichtdoor jphermans » 11 Jan 2018, 18:34

Heb gisteren nog een speedtest gedaan via de Apple tv 4 en heb een snelheid van 89/29.
Dus bij mij werkt het goed.
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 11 Jan 2018, 22:52

Hier nu 30/30. Geen idee waarom de upload nu wel in orde is maar de download niet.

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 15 Jan 2018, 19:54

Edpnet heeft ondertussen aangegeven dat het op 70/30 zou moeten staan. Maar via kabel geeft hij nog steeds 30/30 . Ik heb ondertussen geen benul van wat de reden zou kunnen zijn.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: DLM?

Berichtdoor DIBO » 15 Jan 2018, 22:36

DIBO schreef:geen ander device beschikbaar voor bekabelde test? Evt. als alternatief een snel Wifi apparaat??

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 15 Jan 2018, 23:42

Ja op meerdere toestellen. Telkens 30/30.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: DLM?

Berichtdoor DIBO » 16 Jan 2018, 00:08

Bbox3 Sagem Tool als geprobeerd?? Of geen Sagem??

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1428
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: DLM?

Berichtdoor MarkDM » 16 Jan 2018, 09:01

Punk,
ik had vorige maand net hetzelfde: http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=44&t=50515#p727277
Gewoon ticket aanmaken bij Edpnet. Ze zullen de capaciteit verhogen.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 16 Jan 2018, 12:54

Die tip is al een aantal keer gegeven in dit topic. Ik ben niet zeker of dat TS ook effectief een ticket heeft aangemaakt want daar krijgen we blijkbaar geen feedback van terug. Dan eindigt het verhaal natuurlijk hé.

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 17 Jan 2018, 21:38

Wat een negatieve toon in je bericht.
Ik heb van 24 berichten er 9 gepost op deze topic. Zeggen dat ik geen feedback geef is wat kort door de bocht, niet? Toegegeven niet specifiek op dat deel. Maar ik moet zeggen dat ik het evident vond dat ik dat (ticket aanmaken) gedaan had.
Ik heb dus zoals je/jullie aangegeven hebben al eerder een ticket aangemaakt bij Edpnet. Zonder gevolg jammer genoeg.

Info van de Sagem Tool:

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.13.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   69 999 kbps
Upstream current bit rate:     29 999 kbps

Downstream max bit rate:       133 374 kbps
Upstream max bit rate:         40 579 kbps

Downstream attenuation:        6,8 dB

Downstream noise margin:       27,6 dB
Upstream noise margin:         12,6 dB

Vectoring down:                yes
Vectoring up:                  yes
Modem vectoring compatible:    yes
ROP vectoring compatible:      yes

DSL standard:                  VDSL2 Annex B
DSL profile:                   17a
Estimated distance:            121 m

Proximus profile name:         70/30
Proximus DLM profile:          no
Proximus repair profile:       no

Gebruikersavatar
sirWard
Erelid
Erelid
Berichten: 926
Lid geworden op: 05 Jan 2009
Twitter: sirWard
Locatie: Sint-Amandsberg - 91OOS0
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: DLM?

Berichtdoor sirWard » 17 Jan 2018, 21:56

Ergens een QOS verkeerdelijk ingesteld?

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 17 Jan 2018, 22:12

In principe heb ik alle instellingen hetzelfde gedaan zoals de website van Edpnet aangeeft.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 17 Jan 2018, 22:36

Sorry als het wat negatief over kwam maar we blijven op onze honger zitten over de reactie op dat ticket. Vandaar dat de tip ook meermaals gepasseerd is. Ondertussen werd er gezocht naar andere oorzaken.

Er werd dus een aantal keer geopperd om te vragen naar de bandbreedte op de LEX en daar bleef het achteraf in alle talen stil over. Enkel een bevestiging van Edpnet van het actieve profiel 70/30? Wat heb je effectief in je ticket aan Edpnet gezet?

Kan je ons misschien vertellen wat de reactie van edpnet was? Want daar zitten we eigenlijk op te wachten en kan je een eventueel bandbreedte probleem al uitsluiten en moeten we verder zoeken. Dus liefst iets meer dan Zonder gevolg jammer genoeg. Misschien ook de copper analysis meegeven? Die krijg je altijd bij een ticket over snelheidsproblemen. Hoewel die waarden uit de bbox goed zijn.
DLM moet nog langs komen, dus ik denk dat er zelfs een 100/35 in zit.

Misschien ook eens de setting overlopen in de bbox3?

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: DLM?

Berichtdoor DIBO » 17 Jan 2018, 22:37

punk schreef:B-Box 3 Sagem Tool v0.13.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   69 999 kbps
Upstream current bit rate:     29 999 kbps

punk schreef:Edpnet heeft ondertussen aangegeven dat het op 70/30 zou moeten staan
dus dat is dan alvast bevestigd!

... bij Edpnet. Ze zullen de capaciteit verhogen.
het is te hopen dat dit de oorzaak is, maar zou toch wel straf/onwaarschijnlijk zijn moesten ze maar 30 up als capaciteit afgehuurd hebben... toch voor een lijn die met DLM wel tot 100 up kan geraken.
Blijft een vreemd verhaal...

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 17 Jan 2018, 22:44

DIBO schreef:
punk schreef:Edpnet heeft ondertussen aangegeven dat het op 70/30 zou moeten staan
dus dat is dan alvast bevestigd![...]


Dat is enkel een bevestiging van het actieve profiel. Je kan perfect dat profiel hebben maar dat wil niet zeggen dat de nodige bandbreedte is ingekocht om tot die snelheden te komen. We moeten excact van Edpnet horen wat ze aan die bandbreedte gedaan hebben.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: DLM?

Berichtdoor DIBO » 17 Jan 2018, 22:49

DIBO schreef:maar zou toch wel straf/onwaarschijnlijk zijn moesten ze maar 30 up als capaciteit afgehuurd hebben

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 17 Jan 2018, 22:59

Zoals gevraagd:

copper analysis

CABLELENGTH = 87 m
AE_Insulation = 10 MOhm
BE_Insulation = 10 MOhm
AB_Insulation = 10 MOhm
BA_Insulation = 10 MOhm
AE_Capacitance = 7 nF
BE_Capacitance = 8 nF
AB_CAPACITANCE = 659 nF
Copper test type = AGW

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 18 Jan 2018, 22:00

Ondertussen antwoord gehad van Edpnet dat ze zelf niet zeker zijn waar het probleem ligt.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1747
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: DLM?

Berichtdoor boonpwnz » 18 Jan 2018, 22:22

Misschien niet echt jou specifiek probleem.

Maar bij men ouders hebben ze proximus en de upload is daar het maximum maar hun download is ook zoiets.

Maar ik weet niet ik verbind met een andere AP dan men ouders en weet dus niet of dat afgeknepen is.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 18 Jan 2018, 22:42

Die copper analysis is zoals te verwachten was, uitstekend. Heeft Edpnet nog aangegeven wat ze nu gaan doen?

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 19 Jan 2018, 18:26

Ze gaan me op de hoogte brengen als ze meer info hebben.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 145 keer

Re: DLM?

Berichtdoor DIBO » 19 Jan 2018, 20:39

wordt met de dag vreemder dit verhaal. Ben benieuwd naar de uitleg van EDPNet

punk
Pro Member
Pro Member
Berichten: 228
Lid geworden op: 06 Jan 2011
Twitter: RikLeys
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: DLM?

Berichtdoor punk » 22 Jan 2018, 15:02

Eerder vandaag kreeg ik de melding dat ze een VLAN upgrade hebben aangevraagd. En nu haal ik inderdaad de snelheden van het 70/30 profiel.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13819
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2239 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: DLM?

Berichtdoor philippe_d » 22 Jan 2018, 16:01

Hopelijk hebben ze de VLAN capaciteit verhoogd naar 100 mbps.
Zodat je niet op 70 mbps blijft steken, nadat DLM jou 100 mbps zet :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2294
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer

Re: DLM?

Berichtdoor petrol242 » 22 Jan 2018, 16:31

punk schreef:[...]En nu haal ik inderdaad de snelheden van het 70/30 profiel.


:beerchug:

Dus toch die bandbreedte opgetrokken op de LEX/VLAN... Wat we dus al dachten hé. Ik ben blij dat het in orde gekomen is. En hopelijk zoals philippe_d aangeeft, hebben ze genoeg ingekocht. Wat ik raar vind is dat het zo lang geduurd heeft. Dat is niet de gewoonte van Edpnet.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast