Scarlet modem bij edpnet

Retiger
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 22 Feb 2016
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Scarlet modem bij edpnet

Berichtdoor Retiger » 11 Dec 2017, 03:21

Ik ben begin dit jaar klant geworden bij scarlet poco abo voor 23 euro. Ik koop telkens wel voor 3 euro 50gb bij. Ik zou nu willen overstappen naar edpnet vdsl xs voor 25 euro onbeperkt.

Aangezien ik bij scarlet de modem heb moeten kopen is mijn vraag nu is deze modem geschikt om bij edpnet te gebruiken? Moet deze niet unlocked worden door scarlet of zo. Het betreft een bbox 3 v+ modem. Moet ik toegang hebben tot het admin account van de modem om deze te kunnen instellen voor edpnet?

Ik ga dan wel een beetje achteruit wat betreft snelheid van 30Mbps naar 20Mbps. Maar ik vind onbeperkt internet belangrijker.

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 746
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer

Re: Scarlet modem bij edpnet

Berichtdoor lanadekat » 11 Dec 2017, 13:09

Modem werkt ook bij EDPnet.
Zodra je problemen krijgt: koop een Fritz!box.

De BBox is zo stabiel als de interface snel is. :lol:

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 328
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 33 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Scarlet modem bij edpnet

Berichtdoor TanknaT » 11 Dec 2017, 18:36

Retiger schreef: is deze modem geschikt om bij edpnet te gebruiken? Moet deze niet unlocked worden door scarlet of zo. Het betreft een bbox 3 v+ modem. Moet ik toegang hebben tot het admin account van de modem om deze te kunnen instellen voor edpnet?


Aangezien Proximus het DSL netwerk beheert zowel voor Scarlet als Edpnet, is deze modem aanvaard voor het netwerk van Proxius en dus geschikt voor Edpnet. Het zou zelfs kunnen dat er het logo van Proximus opstaat. Vraag eventueel bijstand bij de klantendienst van Edpnet.

Waarschijnlijk, maar ik weet dat niet zeker, moet je hem gewoon resetten (terug naar fabrieksinstellingen) om te unlocken. Zelf heb ik dat nooit gedaan bij die modem, waarschijnlijk is er aan de achterzijde een opening waar je een opengeplooide paperklip kan insteken en die moet je dan een tijdje ingedrukt houden tot de lampjes reageren. Dan zal je wel toegang hebben tot de instellingen.

Probeer wel de nieuwe instellingen die je van Edpnet krijgt in de modem te plaatsen alvorens je hem verbind met het telefoonstopcontact. Het is altijd mogelijk dat hij nog een (automatische) update krijgt en dat geeft alleen maar vertraging.

Een tweedehands Fritzbox kan natuurlijk ook altijd nog. Een 7360v1 (het oudste model dat Proximus toelaat op zijn netwerk en daarom de goedkoopste) is uitstekend geschikt hiervoor.

edit: ik zie net dat ook Edpnet ook deze modem gebruikt en er een "hoe te gebruiken" instructie voor heeft https://www.edpnet.be/nl/support/instal ... fonie.html
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: zaj en 3 gasten