Aansluiting dsl kabel op NTP

yassin_elm
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Okt 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor yassin_elm » 22 Okt 2017, 14:14

De dsl kabel was bij mij tot nu toe altijd op de splitter aangesloten, deze manier: https://imgur.com/sLyLOEU

Vandaag heb ik eens geprobeerd om de splitter te verwijderen en de kabel gewoon op een van de twee bovenste poorten aan te sluiten, zoals op deze foto: https://imgur.com/TZGqvoy

En tot mijn verbazing werkt mijn internet ook op deze manier. Is dit normaal? ik dacht dat die twee bovenste poorten enkel voor telefoon aansluiting waren en niet voor dsl.

en welke manier van aansluiten is beter? mijn edpnet abonnement bevat telefonie maar ik gebruik dat niet.

(ter info, ik heb edpnet VDSL XL en mijn modem is de fritzbox 7360 (v2, OS 6.52))

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 554
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor blaatpraat » 22 Okt 2017, 15:41

Volgens de Px technieker hier indertijd:
Als je geen vaste telefoon nodig hebt (en bij EDPnet is dit niet eens mogelijk, dacht ik, EDP is VOIP), maakt het niet uit of je de filter er al dan niet tussen plaatst, en kan het perfect op beide methodes.

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 927
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor petzl » 22 Okt 2017, 18:11

als je geen splitter(Filter) steekt zijn die bovenste aansluitingen gewoon pass through
Afbeelding

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor TanknaT » 22 Okt 2017, 18:37

Op het gevaar af dat ik mij vergis. Mijn kennis is komt uit de berichten die ik hierover vroeger gelezen heb en ik ben dus geen deskundige.

Inderdaad, als je alleen internet hebt en geen telefoon van Proximus, dan is een filter niet echt nodig en werkt het ook zonder filter.
Als je ook vaste telefoon hebt van Proximus, samen met internet van Edpnet, dan is die filter noodzakelijk.
Als ik moet raden denk ik dat de technici die ter plaatse komen om het internet te installeren verplicht zijn een filter te plaatsen omdat zij niet weten of je later toch mogelijk een vaste lijn van Proximus neemt en daardoor dan problemen kan krijgen.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3233
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 67 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 162 keer

Re: Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor Patje » 22 Okt 2017, 18:55

Hoe raar het ook moge klinken, maar ik haal meer downloadsnelheid (91,5 Mbps) met splitter en zonder ene ertussen enkel 87 a 88 Mbps , toch al 5 tal keer getest.

http://www.speedtest.net/my-result/6726420752
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3 S. 100/30. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6628660827.png

yassin_elm
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Okt 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor yassin_elm » 25 Okt 2017, 15:20

Heb het ook nog eens nagevraagd bij edpnet, hun antwoord was:

"U kunt inderdaad de kabel zonder splitter aansluiten. Eigenlijk is het zelfs aangeraden omdat het gebruik van splitters/filters soms signaalverlies kan veroorzaken. Dus u mag het zo laten staan, dat zou dan beter zijn voor de kwaliteit van het signaal."

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor jackho » 25 Okt 2017, 15:43

Dat is ook logisch denk ik aangezien de hoogdoorlaat filter toch in de bbox3 zit, volgens ik begrepen heb.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1156
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Aansluiting dsl kabel op NTP

Berichtdoor Sinna » 25 Okt 2017, 15:45

yassin_elm schreef:Heb het ook nog eens nagevraagd bij edpnet, hun antwoord was:

"U kunt inderdaad de kabel zonder splitter aansluiten. Eigenlijk is het zelfs aangeraden omdat het gebruik van splitters/filters soms signaalverlies kan veroorzaken. Dus u mag het zo laten staan, dat zou dan beter zijn voor de kwaliteit van het signaal."

... maar enkel als je geen vaste lijn meer hebt (dus PSTN en geen VoIP).
Computer(k)nul


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast