Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

robokat
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 27 Aug 2017

Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor robokat » 06 Sep 2017, 18:51

Zonet mijn nieuwe Fritzbox 7490 ontvangen en aan het uitproberen op de Proximus VDSL in afwachting van mijn verhuis naar EDPnet.

Ik heb voor mezelf alvast één groot Wifi probleem ontdekt: voor zover ik kan zien is het onmogelijk om de 2.4Ghz band een andere SSID te geven dan de 5Ghz band? Of om de 2.4Ghz helemaal af te zetten?

Een aantal toestellen connecteren op de 2.4Ghz band en dat is een grote ramp in het appartementsblok waar ik woon. De 2.4Ghz is zo goed als onbruikbaar wegens overbevolkt.

Als ik google naar dit probleem, lijken oudere firmware's ooit wel verschillende SSID's ondersteund te hebben, maar nu niet meer?

Ik zit nu met een groot probleem als hier geen oplossing voor bestaat.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2858
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 218 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 205 keer

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor on4bam » 06 Sep 2017, 22:21

robokat schreef:Ik heb voor mezelf alvast één groot Wifi probleem ontdekt: voor zover ik kan zien is het onmogelijk om de 2.4Ghz band een andere SSID te geven dan de 5Ghz band? Of om de 2.4Ghz helemaal af te zetten?


Dat is niet correct. Ik heb firmware 6.52 en kan perfect kiezen tussen 2.4/5GHz of beiden en kan ze ook verschillende SSID's geven.
Kijk bij Wireless > Radio Network.

Wat niet kan is in Schedule 2.4 of 5 GHz apart te laten in/uitschakelen of het vermogen aan te passen.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4263
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 215 keer

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor Jack Daniels » 07 Sep 2017, 06:36

Hier ook verschillende SSID voor de 2,4 en 5 gHz band. Met 1 kanttekening: ik heb jammer genoeg 1 van 7490 toestellen waarbij de 5gHz voor geen meter werkt. Kijk maar eens bij de reviews op Amazon Duitsland.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

liegebeestig
Premium Member
Premium Member
Berichten: 747
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor liegebeestig » 07 Sep 2017, 08:52

Als ik me goed herinner wordt in de handleiding online het advies gegeven om 2.4 en 5ghz dezelfde ssid te geven. Ik heb het zo gedaan en de overgangen zijn bijzonder vlot.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13166
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor philippe_d » 07 Sep 2017, 09:27

robokat schreef:ZIk heb voor mezelf alvast één groot Wifi probleem ontdekt: voor zover ik kan zien is het onmogelijk om de 2.4Ghz band een andere SSID te geven dan de 5Ghz band? Of om de 2.4Ghz helemaal af te zetten?

Als ik google naar dit probleem, lijken oudere firmware's ooit wel verschillende SSID's ondersteund te hebben, maar nu niet meer?.

Ik gebruik OS 06.80, dus een redelijk recente Firmware
    - Ik kan de 2.4Ghz band een andere SSID te geven dan de 5Ghz band
    - Ik kan de 2.4Ghz band en de 5Ghz band apart aan/uit schakelen

Jack Daniels schreef:Hier ook verschillende SSID voor de 2,4 en 5 gHz band. Met 1 kanttekening: ik heb jammer genoeg 1 van 7490 toestellen waarbij de 5gHz voor geen meter werkt. Kijk maar eens bij de reviews op Amazon Duitsland.

Wellicht een hardware issue?
Ik zou een ticket aanmaken (5 jaar garantie!)

on4bam schreef:Wat niet kan is in Schedule 2.4 of 5 GHz apart te laten in/uitschakelen of het vermogen aan te passen.

Vermogen aanpassen kan:
Radio Channel Settings > "Adjust radio channel settings" inschakelen.
Klik op "Additional Settings" > Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de gewenste waarde (0-100%).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2858
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 218 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 205 keer

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor on4bam » 07 Sep 2017, 09:41

philippe_d schreef:Vermogen aanpassen kan:
Radio Channel Settings > "Adjust radio channel settings" inschakelen.
Klik op "Additional Settings" > Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de gewenste waarde (0-100%).


Er is geen enkele setting om dat in het schedule te doen. Bv. Ik wil 100% power tussen 6-8 en daarna 50%
Vermogen stazt hier sowieso op 50% maarer zijn ogenblikken dat niet genoeg is.

robokat
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 27 Aug 2017

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor robokat » 07 Sep 2017, 17:52

Screenshot in bijlage. Ik zie niet waar ik een afzonderlijke naam voor 2.4 en 5Ghz zou kunnen instellen? Ik zie maar één vakje.
Bijlagen
screenshot.png

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2858
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 218 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 205 keer

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor on4bam » 07 Sep 2017, 18:17

Bij mij ziet het er zo uit:

Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13166
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor philippe_d » 07 Sep 2017, 18:22

robokat schreef:Screenshot in bijlage. Ik zie niet waar ik een afzonderlijke naam voor 2.4 en 5Ghz zou kunnen instellen? Ik zie maar één vakje.

Je moet wel de "Advanced View" activeren!

Druk op de drie verticale puntjes rechts boven aan in het Menu.
Daar kan je switchen tussen de "Standard View" en de "Advanced view"

Het verschil is dat je in de "Advanced" View veel meer menu opties krijgt :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

robokat
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 27 Aug 2017

Re: Fritzbox 2.4 en 5 Ghz

Berichtdoor robokat » 07 Sep 2017, 19:06

Gevonden. Heel erg bedankt, hiermee kan ik verder.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast