bbox 2 of sagem 3436

cie007
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 Jan 2008
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor cie007 » 28 Jul 2017, 12:49

Hallo iedereen

Ik ben van proximus overschakelt naar edpnet.

Ik dacht ik zal de bbox3 verder gebruiken en dat werkt perfect met edpnet. Nu bel ik naar proximus om te vragen wat ik allemaal juist moet binnenleveren en ze zeiden: de tvdecoder+ de bbox 3 modem. Dit is natuurlijk jammer, want bij mijn vorige providers (dommel, scarlet) kon ik die behouden. Misschien ben ik wat te verwend.

Dus nu is de vraag, welke kan ik beste gebruiken de bbox 2 of de sagem3436. Wifi is geen probleem, want ik heb mijn eigen router.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1136
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor Sinna » 28 Jul 2017, 13:56

Ik dacht dat er geen verschil zat tussen de BBox2 en de Sagem 3464. Ik zou die echter niet meer nieuw aanschaffen gezien deze hooguit vector-friendly zijn.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5217
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 390 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor heist_175 » 28 Jul 2017, 14:12

Neem een bb3 of een FB7360/7490 om van vectoring te profiteren, aangevuld met een bb2 als backup (beter een basic profiel, dan helemaal niets)

faqts
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 06 Jul 2013
Bedankt: 1 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor faqts » 28 Jul 2017, 16:04

Idem hier. Ze willen mn bbox3 terug ondanks ik er ooit voor betaalde.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1418
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor petrol242 » 28 Jul 2017, 17:33

??? Dan geef je die toch niet terug? Duw de factuur onder hun neus.
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13099
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2052 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor philippe_d » 28 Jul 2017, 17:57

cie007 schreef: Nu bel ik naar proximus om te vragen wat ik allemaal juist moet binnenleveren en ze zeiden: de tvdecoder+ de bbox 3 modem.

Dat hangt ervan af:
    - als jij de B-box3 gekocht hebt, dan kan je die behouden.
    - als jij de B-box3 "in bruikleen" hebt, dan moet je die teruggeven.
In het begin van de B-box3 moest je die kopen, als je een B-box3 wilde.
Later kon je die "krijgen" (in bruikleen).

PS
Een B-box3 die je niet teruggeeft wordt beboet met 50 EUR.
Als je er 50 EUR voor over hebt, kan je die dus gerust houden! Die zal perfect werken op jouw EDPnet lijn.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1418
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor petrol242 » 28 Jul 2017, 21:48

philippe_d schreef:Dat hangt ervan af:

- als jij de B-box3 gekocht hebt, dan kan je die behouden.
- als jij de B-box3 "in bruikleen" hebt, dan moet je die teruggeven.

Mensen kijk eens jullie facturen na zeg. Dit is toch al te gek. Je weet toch waar je voor betaald hebt hé.

Edit : In een heel lang verleden had ik ISDN van RTT (thans Belgacom/Proximus). Ik ging over naar een aansluiting via de kabel. Niemand die me zei wat ik met "de kaskes" moest doen. Het was toen allemaal heel nief...
Ik heb die dan maar demonstratief op den toog gesmeten van een BG center.
Die zeiden mij "Wat moeten wij daarmee doen?". Ik zei "Trek daar jullie plan mee. Ik moet het niet meer".
Antwoord : "Ge moet dat laten hangen in het geval er een andere bewoner in jouw huis komt."
Mijn antwoord: "Pak het terug of het gaat in de vuilbak".
Antwoord : "Geen probleem Mijnheer. We hebben het begrepen."

In deze natuurlijk een ander verhaal, maar het gaat uiteindelijk over hardware die je betaalt of die je in bruikleen krijgt.
Betaal je er voor, uiteraard recupereren.

Kijk jullie facturen na en beslis dan wat je wil. De rest buiten smijten.
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

cie007
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 Jan 2008
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor cie007 » 29 Jul 2017, 12:33

Sinna schreef:Ik dacht dat er geen verschil zat tussen de BBox2 en de Sagem 3464. Ik zou die echter niet meer nieuw aanschaffen gezien deze hooguit vector-friendly zijn.


Mijn keuze gaat dan naar de sagem 3464. Ik vind de bbox 2 lelijk

heist_175 schreef:Neem een bb3 of een FB7360/7490 om van vectoring te profiteren, aangevuld met een bb2 als backup (beter een basic profiel, dan helemaal niets)


Sedert da ik vdsl xs (20/2) heb is dat niet nodig denk ik.

philippe_d schreef:Dat hangt ervan af:
    - als jij de B-box3 gekocht hebt, dan kan je die behouden.
    - als jij de B-box3 "in bruikleen" hebt, dan moet je die teruggeven.
In het begin van de B-box3 moest je die kopen, als je een B-box3 wilde.
Later kon je die "krijgen" (in bruikleen).


In bruikleen, niks moeten voor betalen

philippe_d schreef:PS
Een B-box3 die je niet teruggeeft wordt beboet met 50 EUR.
Als je er 50 EUR voor over hebt, kan je die dus gerust houden! Die zal perfect werken op jouw EDPnet lijn.


Goede tip, dit zal ik zeker onthouden. De bbox3 heeft geen telefoon aansluiting, dat is wel jammer

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 259
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor TanknaT » 30 Jul 2017, 13:39

philippe_d schreef: Die zal perfect werken op jouw EDPnet lijn.


Kun je die dan zelf instellen, Ik dacht dat die net als de O-box3 dichtgetimmerd was.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13099
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2052 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor philippe_d » 30 Jul 2017, 20:43

Wat bedoel je met "dichtgetimmerd" ?
In een B-box3/Obox3 kan je perfect jouw PPPoE logon en paswoord instellen, toch?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 259
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor TanknaT » 31 Jul 2017, 11:29

Neen, bij mij toch niet. Bij mijn Obox3 van Scarlet kan ik dat dus niet. Na het plaatsen van de modem door de Scarlet-technieker worden de instellingen en firmware automatisch in de modem geplaatst, waarna de gebruiker - ik dus - geen toegang meer heeft tot de instellingen. Maar, ik begrijp uit uw reactie, dat als hij teruggezet wordt naar fabrieksinstellingen dit wel mogelijk is.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1418
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor petrol242 » 01 Aug 2017, 17:47

Ik vind dat eerlijk gezegd een raar verhaal. Wordt er echt een andere image in die obox gezet? Ik weet dat Scarlet moeilijk doet over logins etc, maar gaan ze echt die moeite doen om daar een andere image voor te compileren?

Het enige dat afgeschermd wordt door Scarlet is toch het paswoord? En dat kan perfect in de huidige configuratie. Bij mijn Fritzbox bv zie je gewoon 4 sterretjes voor het paswoord. Dat moet in die obox toch ook zo zijn, of zie ik dat verkeerd?
Edpnet 85/30 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: VoipTiger, ook mobiel
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 259
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: bbox 2 of sagem 3436

Berichtdoor TanknaT » 02 Aug 2017, 18:29

Omdat uw opmerking heeft mij aan het twijfelen gebracht heeft heb ik het nog eens nagezien. U heeft dus gelijk, je kan zelf je gegevens invullen. De OK knop die je moet indrukken na het invullen van je gegevens wordt pas actief als je gegevens wijzigt, vandaar mijn vergissing.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten